Μυστήριο στην Αλάσκα: Βρέθηκε στη θάλασσα “δερμάτινη” χρυσή σφαίρα

Τι εκτιμούν επιστήμονες για την μυστηριώδη χρυσή σφαίρα που βρέθηκε στον πυθμένα του ωκεανού στα ανοιχτά της Αλάσκας.

Μυστήριο στην Αλάσκα: Βρέθηκε στη θάλασσα "δερμάτινη" χρυσή σφαίρα

Τι πιστεύουν οι ειδικοί που μελετούν τα πράγματα για την περίεργη μπάλα από υλικό που μοιάζει με χρυσό που βρέθηκε στον πυθμένα του ωκεανού κοντά στην Αλάσκα;

Επιστήμονες βρήκαν μια ειδική γυαλιστερή μπάλα κάτω από το νερό στην Αλάσκα. Νομίζουν ότι μπορεί να είναι αυγό από θαλάσσιο ζώο, αλλά δεν ξέρουν σε τι είδους ζώο ανήκει.

Advertisment

Οι επιστήμονες βρήκαν ένα αντικείμενο με μια τρύπα στη μέση βαθιά κάτω από το νερό. Νομίζουν ότι μπορεί να είναι κάτι που βγήκε από ένα αυγό ή μπορεί να είναι ένα είδος σφουγγαριού από τη θάλασσα. Χρησιμοποίησαν ένα ειδικό ρομπότ για να το βρουν.

Οι επιστήμονες κάνουν πειράματα και μελετούν το DNA του γυαλιστερού πράγματος που μοιάζει με δέρμα για να καταλάβουν τι είναι πραγματικά.

Οι επιστήμονες δημιούργησαν έναν ειδικό βραχίονα που μπορεί να ελεγχθεί από μακριά για να αγγίξει και να μετακινήσει ένα αυγό. Το αυγό ένιωθε σαν να είχε ένα πολύ λεπτό στρώμα δέρματος. Έβαλαν το αυγό σε ένα σωλήνα για να το μελετήσουν σε ένα εργαστήριο.

Advertisment

Η αποστολή πηγαίνει σε μια μεγάλη περιπέτεια στον Κόλπο της Αλάσκας. Πηγαίνουν πολύ βαθιά, περίπου 6,5 χιλιόμετρα, για να εξερευνήσουν υποθαλάσσια μέρη όπου ζουν κοράλλια και σφουγγάρια. Θα ελέγχουν επίσης όμορφα πράγματα όπως ηφαίστεια λάσπης!

Κατά τη διάρκεια ενός ζωντανού βίντεο, μια ομάδα ανθρώπων διαπίστωσε κάτι περίεργο. Σκέφτηκαν ότι μπορεί να ήταν ένα σπασμένο αυγό ή ένα σφουγγάρι. Μάντευαν επίσης ότι ένα μωρό ζώο ή ένα επικίνδυνο ζώο έκανε την τρύπα σε αυτό.

«Ελπίζω απλώς ότι όταν το πιέσουμε, δεν αποφασίζει ότι κάτι θα προκύψει», είπε ένας επιστήμονας. «Είναι σαν την αρχή μιας ταινίας τρόμου».

Σε φωτογραφίες από κάτω από τον ωκεανό, το πράγμα φαινόταν σαν να ήταν φτιαγμένο από χρυσό, αλλά αυτό οφείλεται στο φως από το υποβρύχιο. Αλλά όταν το έβγαλαν μια φωτογραφία από το νερό, στην πραγματικότητα φαινόταν πιο καστανοκίτρινο.

Μερικά ζώα, όπως οι καρχαρίες, γεννούν τα αυγά τους στον πυθμένα του ωκεανού για να μην παρασυρθούν από το νερό. Τα σφουγγάρια είναι ζώα που κολλάνε σε βράχους στο νερό και έχουν μικροσκοπικές τρύπες στο σώμα τους.

Η δοκιμή DNA μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε σε ποια ομάδα θαλάσσιων ζώων ανήκει η σφαίρα, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς ποιο είδος ζώου είναι επειδή δεν τα έχουμε μελετήσει όλα ακόμη.

Με πληροφορίες από www.news247.gr | Photo: NOAA OCEAN EXPLORATION

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το Λούβρο υποδέχεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες με μια έκθεση για τα ολυμπιακά ιδεώδη
Μπορούν οι σκύλοι να “μυρίσουν” το PTSD; Ερευνητές απαντούν
Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για την Πρωτομαγιά | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση