Μοναχοπαίδια: Είναι κακομαθημένα; Πειράζει που μεγαλώνουν χωρίς αδέλφια; Μια καθηγήτρια απαντά

Το concept «παιδί χωρίς αδέλφια» εξακολουθεί να φέρει για πολλούς αρνητικό πρόσημο.

Μοναχοπαίδια: Είναι κακομαθημένα; Πειράζει που μεγαλώνουν χωρίς αδέλφια; Μια καθηγήτρια απαντά

Το να είσαι μοναχοπαίδι μερικές φορές μπορεί να θεωρηθεί κακό, σύμφωνα με έναν ψυχολόγο από παλιά. Σκέφτηκαν ότι τα μόνο παιδιά μπορεί να γίνουν κακομαθημένα, μοχθηρά ή λυπημένα. Αν και έχει περάσει πολύς καιρός, κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το να είσαι μοναχοπαίδι δεν είναι καλό. Αυτό ανησυχεί τους γονείς γιατί φοβούνται ότι το παιδί τους μπορεί να μην είναι καλό στο να κάνει φίλους.

Αλλά μάντεψε τι… Παρόλο που μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα παιδιά χωρίς αδέρφια είναι διαφορετικά, μελέτες έχουν δείξει ότι στην πραγματικότητα είναι ακριβώς όπως τα παιδιά με αδέρφια. Έχουν το ίδιο είδος προσωπικότητας και είναι εξίσου καλοί στο να κάνουν φίλους.

Advertisment

Στην πραγματικότητα, όταν έκαναν τεστ για να δουν πόσο καλά σκέφτονται, τα παιδιά χωρίς αδέρφια τα πήγαν εξίσου καλά με τα παιδιά με αδέρφια. Η Δρ Goisis και η ομάδα της εξέτασαν εάν τα παιδιά χωρίς αδέρφια και τα παιδιά με αδέρφια ήταν διαφορετικά ή παρόμοια λόγω των γονιών τους. Διαπίστωσαν ότι πράγματα όπως το πώς τα πάνε καλά οι γονείς και το πόσα χρήματα έχουν είναι πιο σημαντικά για το πόσο έξυπνα είναι τα παιδιά από το αν έχουν αδέρφια ή αδερφές.

Στην πραγματικότητα, το πόσα χρήματα και αγάπη έχει μια οικογένεια είναι πιο σημαντικό για τα παιδιά από το πόσα αδέρφια ή αδερφές έχουν να μοιραστούν πράγματα.

Με πληροφορίες από www.ygeiamou.gr | Μάριος Οικονόμου

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση