,

Το Μουσείο «Μαρία Κάλλας» ανοίγει τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας

Φέτος, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η πόλη της Αθήνας θα εκπληρώσει το χρέος απέναντί της.

Το Μουσείο «Μαρία Κάλλας» ανοίγει τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας

Είναι πραγματικά περίεργο να είσαι διάσημος όσο είσαι ακόμα ζωντανός. Θα ήταν ωραίο αν οι άνθρωποι πίστευαν ότι εξακολουθώ να είμαι σημαντικός ακόμα και μετά τον θάνατό μου. Φανταστείτε να μπορούσα απλώς να χαλαρώσω και να απολαύσω τη θέα από ένα σύννεφο αντί να ανησυχώ για το να τραγουδήσω πολύ καλά. Το είχε πει ο διάσημος τραγουδιστής σε συνέντευξή του πριν από καιρό. Πολλά χρόνια αργότερα φτιάχνεται μουσείο για να την τιμήσει. Φέτος, γιορτάζουμε τα 100α γενέθλια μιας διάσημης τραγουδίστριας που ονομάζεται Μαρία Κάλλας.

Η πόλη της Αθήνας κάτι της χρωστάει και πρόκειται να το φτιάξουν ανοίγοντας ένα μουσείο προς τιμήν της. Το μουσείο θα βρίσκεται σε ένα όμορφο παλιό κτίριο στην οδό Μητροπόλεως και θα έχει πολύ χώρο για να επισκεφθεί ο κόσμος και να μάθει για τη Μαρία Κάλλας. Η πόλη φροντίζει το μουσείο να είναι όσο το δυνατόν πιο μοντέρνο και δροσερό. Σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο, ο κόσμος θα μπορεί να μάθει για τη ζωή και το τραγούδι μιας διάσημης Ελληνίδας σοπράνο. Μπορούν να ακούσουν την όμορφη φωνή της και να δουν πράγματα που ήταν σημαντικά για εκείνη, όπως παλιές ηχογραφήσεις και τα δικά της υπάρχοντα. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό το έργο είναι πολύ ενθουσιασμένοι και εργάζονται πολύ σκληρά.

Advertisment

Θέλουν να βεβαιωθούν ότι οι επισκέπτες έχουν μια ιδιαίτερη εμπειρία και να μάθουν πολλά. Πολλοί άνθρωποι από την Ελλάδα και άλλες χώρες έδωσαν στη συλλογή στην Αθήνα ξεχωριστά πράγματα που ανήκαν ή αφορούσαν τη Μαρία Κάλλας. Μετά από πολύ καιρό, οι άνθρωποι θα μπορούν επιτέλους να επισκεφτούν ένα μουσείο που αφηγείται την ιστορία ενός πραγματικά διάσημου τραγουδιστή από το παρελθόν. Το μουσείο θα έχει πολλά ωραία πράγματα όπως φωτογραφίες, βίντεο και σημαντικά πράγματα που ανήκαν στον τραγουδιστή.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έλαβε ένα ξεχωριστό δώρο από κάποιον που είχε μια μεγάλη συλλογή από πράγματα από τον τραγουδιστή. Μερικά από τα ειδικά αντικείμενα περιλαμβάνουν ένα βιβλίο που έγραψε η τραγουδίστρια όταν ήταν στο σχολείο, μετάλλια που πήρε ως βραβεία και ένα δίπλωμα που πήρε πριν από πολύ καιρό. Υπάρχουν επίσης ρούχα και αξεσουάρ που φορούσε στη σκηνή, βιβλία και μουσική με τις νότες της και παλιές φωτογραφίες της. Είναι πραγματικά συναρπαστικό που οι άνθρωποι θα μπορέσουν επιτέλους να δουν όλα αυτά τα ιδιαίτερα πράγματα στο μουσείο!

Ο Κώστας Μπακογιάννης, κατά την υπογραφή παραλαβής της δωρεάς, σημείωσε: «Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος όχι μόνο διότι η Αθήνα τιμά την ντίβα της με ένα ξεχωριστό μουσείο που θα είναι έτοιμο το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά και για το γεγονός ότι η συλλογή των εκθεμάτων που θα περιλαμβάνονται σε αυτό σήμερα μεγαλώνει κι άλλο από μια συγκινητική δωρεά. Είμαι ευγνώμων στον Κωνσταντίνο και τη Βικτώρια Πυλαρινού, οι οποίοι, έχοντας την τύχη να γνωρίσουν τη μεγάλη καλλιτέχνιδα, θέλησαν να μας δωρίσουν όχι μόνο τα προσωπικά της αντικείμενα αλλά και μια δυνατή “γεύση” από το ποια πραγματικά ήταν η Μαρία Κάλλας. Είναι ακόμη πιο τιμητικό για εμάς το ότι ο κ. Πυλαρινός και η οικογένειά του, παρότι δέχθηκαν πολλές δελεαστικές προτάσεις από το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και άλλες μεγάλες πόλεις που τους ζήτησαν να αξιοποιήσουν τη συλλογή τους, παρέμειναν πιστοί στην Αθήνα, επιλέγοντας συνειδητά να κληρονομήσει η πόλη μας το πολύτιμο αυτό υλικό. Με περηφάνια και χαρά εμπλουτίζουμε το μουσείο, το οποίο ήταν χρέος τιμής όχι μόνο της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της χώρας προς την “παγκόσμια” Κάλλας».

Advertisment

Στους χώρους του μουσείου θα ξεδιπλώνεται ολόκληρη η καλλιτεχνική διαδρομή της Μαρίας Κάλλας, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη φωνή της μεγάλης σοπράνο, μαθαίνοντας συγχρόνως λεπτομέρειες για τη ζωή και την τέχνη της.
 Το γράμμα του Αλέξη Μινωτή προς της Μαρία Κάλλας σε ξύλινη επίχρυση κορνίζα.
Το γράμμα του Αλέξη Μινωτή προς της Μαρία Κάλλας σε ξύλινη επίχρυση κορνίζα.

Με πληροφορίες από lifo.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση