,

Πώς να αποκωδικοποιήσετε τα 7 ενεργειακά κέντρα του σώματος και πώς να τα εξισορροπείτε για να θεραπεύεστε

– Πώς να απελευθερωθείτε από το παρελθόν, επαναπροσαρμόζοντας το σώμα σας σε έναν νέο τρόπο σκέψης.

Πώς να αποκωδικοποιήσετε τα 7 ενεργειακά κέντρα του σώματος και πώς να τα εξισορροπείτε για να θεραπεύεστε

Τι θα σήμαινε αν γινόσασταν υπερφυσικοί (supernatural); Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να συντονιστείτε με συχνότητες πέρα από τον υλικό μας κόσμο; Θα θέλατε να αλλάξετε τη χημεία του εγκεφάλου σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπερβατικά επίπεδα συνειδητότητας; Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε ένα νέο μέλλον και να μεταμορφώσετε τη βιολογία σας ώστε να θεραπευτείτε βαθιά;

Αυτό ακριβώς προσφέρει ο Dr Joe Dispenza σε αυτό το επαναστατικό βιβλίο: ένα σύνολο γνώσεων και εργαλείων που δίνουν τη δυνατότητα σε συνηθισμένους ανθρώπους –ανθρώπους σαν εσάς– να αγγίξουν κορυφαίες καταστάσεις ύπαρξης. Βασιζόμενος στις πιο πρόσφατες έρευνες στις νευροεπιστήμες, στην επιγενετική και στην κβαντική φυσική, ο συγγραφέας μας δείχνει τον δρόμο για μια τέτοιου είδους μεταμόρφωση και τι μπορεί να σημάνει αυτή για τη ζωή μας. Σε αυτές τις σελίδες θα μάθετε:

Advertisment

– Πώς να απελευθερωθείτε από το παρελθόν, επαναπροσαρμόζοντας το σώμα σας σε έναν νέο τρόπο σκέψης.

– Πώς η αλλαγή της συχνότητάς σας σάς επιτρέπει να δημιουργείτε μια νέα πραγματικότητα στο παρόν.

– Πώς να μετατοπίσετε την επίγνωσή σας πέρα από τον περιορισμένο, προβλέψιμο υλικό κόσμο και να μετακινηθείτε στο κβαντικό πεδίο των άπειρων δυνατοτήτων.

Advertisment

– Πώς να αποκωδικοποιήσετε τα 7 ενεργειακά κέντρα του σώματος και πώς να τα εξισορροπείτε για να θεραπεύεστε.

Χρησιμοποιώντας εργαλεία και πρακτικές, από την πιο σύγχρονη απεικόνιση του εγκεφάλου μέχρι ασκήσεις, όπως ο περιπατητικός διαλογισμός και μια τεχνική για να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σύστημά σας μόνο με τη σκέψη, ο Joe Dispenza προσφέρει μια μέθοδο που μας οδηγεί έξω από τα στενά όρια της φυσικής μας πραγματικότητας και μας εισάγει σε έναν νέο κόσμο. «Αυτοί είμαστε πραγματικά», γράφει, «και αυτό είναι το μέλλον που δημιουργώ. ένα μέλλον στο οποίο καθένας από μας μπορεί να κάνει το ακατόρθωτο».

«Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο στο είδος του εγχειρίδιο που μας οδηγεί βήμα βήμα σε ένα ταξίδι προς την επίτευξη του μεγαλύτερου δυναμικού μας στο σώμα, στην υγεία, στις σχέσεις και στον σκοπό της ζωής, και μας επιτρέπει να κάνουμε αυτό το ταξίδι με τον δικό μας ρυθμό».

| Gregg Braden, συγγραφέας

Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο του Dr Joe Dispenza Becoming Supernatural που κυκλοφορεί από την Key Books:


Νοημοσύνη της καρδιάς

Από τότε που οι πρόγονοί μας άρχισαν να χαράζουν τις ιστορίες τους στους τοίχους των σπηλαίων και στις πέτρινες πλάκες, σαν μια κλωστή μέσα από τη βελόνα του χρόνου, η καρδιά εμφανίστηκε ως σύμβολο που αντιπροσωπεύει την υγεία, τη σοφία, τη διαίσθηση, την καθοδήγηση και την ανώτερη νοημοσύνη. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι οποίοι αναφέρονταν στην καρδιά ως ieb, πίστευαν ότι η καρδιά, και όχι ο εγκέφαλος, ήταν το κέντρο της ζωής και η πηγή της ανθρώπινης σοφίας.

Τόσο οι Μεσοποτάμιοι όσο και οι Έλληνες θεωρούσαν την καρδιά ως το κέντρο της ψυχής. Οι Έλληνες, ωστόσο, τη θεωρούσαν ανεξάρτητη πηγή θερμότητας μέσα στο σώμα, ενώ οι Μεσοποτάμιοι πίστευαν ότι ήταν ένα κομμάτι της θερμότητας του ήλιου. Πραγματοποιούσαν ακόμα και ανθρωποθυσίες με τις οποίες αφαιρούσαν μια ανθρώπινη καρδιά που χτυπούσε ακόμα για να την προσφέρουν στον θεό Ήλιο. Οι Ρωμαίοι αντιλαμβάνονταν την καρδιά ως το πιο ζωογόνο ζωτικό όργανο του σώματος.

Τον 17ο αιώνα, κατά τα πρώτα χρόνια της επιστημονικής επανάστασης, ο Γάλλος φιλόσοφος Ρενέ Ντεκάρτ υποστήριξε ότι ο νους και το σώμα είναι δύο ριζικά διαφορετικές ουσίες. Μέσω αυτής της μηχανιστικής θεώρησης του σύμπαντος οι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν την καρδιά ως μια εξαιρετική μηχανή. Ο μηχανισμός της καρδιάς ως φυσική αντλία άρχισε να επισκιάζει τη φύση της ως σύνδεση της ανθρωπότητας με μια έμφυτη νοημοσύνη.

Μέσω της επιστημονικής έρευνας η καρδιά έπαψε σιγά-σιγά να αναγνωρίζεται ως η σύνδεσή μας με τα συναισθήματα, τις συγκινήσεις και τον ανώτερο εαυτό μας. Μόνο μέσω της νέας επιστήμης των τελευταίων δεκαετιών αρχίσαμε να αναγνωρίζουμε και να κατανοούμε την πραγματική σημασία της καρδιάς τόσο ως πηγής που παράγει ηλεκτρομαγνητικά πεδία όσο και ως σύνδεσής μας με το ενοποιημένο πεδίο.

Γνωρίζουμε ότι η καρδιά, πέρα από τον προφανή ρόλο της στη διατήρηση της ζωής, δεν είναι απλώς μια μυϊκή αντλία που μεταφέρει το αίμα σε όλο το σώμα μας, αλλά ένα όργανο ικανό να επηρεάζει τα συναισθήματα και τα αισθήματα. Η καρδιά είναι ένα αισθητήριο όργανο που καθοδηγεί την ικανότητά μας να λαμβάνουμε αποφάσεις, καθώς και την κατανόηση του εαυτού μας και της θέσης μας στον κόσμο. Είναι ένα σύμβολο που υπερβαίνει τον χρόνο, τον τόπο και τον πολιτισμό. Είναι κοινά αποδεκτή η παραδοχή ότι όταν συνδεόμαστε με την εσωτερική γνώση της καρδιάς, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη σοφία της ως πηγή αγάπης και ανώτερης καθοδήγησης.

Ίσως αναρωτιέστε γιατί από όλα τα όργανα του σώματος (όπως ο σπλήνας, το συκώτι ή τα νεφρά) η καρδιά είναι το μόνο που διαθέτει νοημοσύνη. Από το 2013 έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μετρήσουμε και να ποσοτικοποιήσουμε τη συνοχή και τη μετατροπή, οι οποίες είναι κεντρικές για την κατανόηση του ρόλου της καρδιάς.

Σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν ότι τα αυξημένα συναισθήματα της καρδιάς μάς συνδέουν με τη συνείδηση της αγάπης, της συμπόνιας, της ευγνωμοσύνης, της χαράς, της ενότητας, της αποδοχής και της ανιδιοτέλειας. Αυτά είναι συναισθήματα που μας γεμίζουν και μας κάνουν να νιώθουμε ολόκληροι και συνδεδεμένοι, αντί για τα συναισθήματα του άγχους που διαιρούν τις κοινότητες και μας στερούν ζωτική ενέργεια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα αυξημένα συναισθήματα της καρδιάς συχνά εμφανίζονται τυχαία –εξαρτώμενα από κάτι εξωτερικό στο περιβάλλον μας– και όχι ως κάτι που μπορούμε να παράγουμε για τον εαυτό μας κατά παραγγελία.

Αναμφίβολα, είναι πρόκληση να διατηρούμε την ψυχική και συναισθηματική μας ισορροπία στη σημερινή κουλτούρα των γρήγορων ρυθμών, του άγχους, της παραγωγικότητας, της βιασύνης σε όλα, και η απώλεια αυτής της ισορροπίας μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία μας. Για παράδειγμα, στις αρχές του 20ού αιώνα, σχεδόν κανείς δεν πέθαινε από καρδιακές παθήσεις, ενώ σήμερα είναι η κύρια αιτία θανάτου τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Κάθε χρόνο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες οι καρδιακές παθήσεις κοστίζουν περίπου 207 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπηρεσίες υγείας, φάρμακα και χα- μένη παραγωγικότητα. Το άγχος είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση καρδιακών παθήσεων και φτάνει σε επίπεδο επιδημίας. Ευτυχώς, υπάρχει ένα αντίδοτο. Αυτό που ανακαλύψαμε ερευνώντας και μελετώντας τις πολλές πτυχές της καρδιακής συνοχής είναι ότι μπορούμε στην πραγματικότητα να ρυθμίσουμε τις εσωτερικές μας καταστάσεις, ανεξάρτητα από τις συνθήκες του εξωτερικού μας περιβάλλοντος. Ακριβώς όπως η ανάπτυξη οποιασδήποτε δεξιότητας, η εκούσια δημιουργία καρδιακής συνοχής απαιτεί γνώση, εφαρμογή και εξάσκηση.

Η συνεργασία μας με το ρηξικέλευθο και πρωτοποριακό έργο του Ινστιτούτου HeartMath αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κατανόησης της καρδιάς. Το HMI είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας και εκπαίδευσης που εργάζεται για την καλύτερη κατανόηση της συνοχής καρδιάς – εγκεφάλου. Από το 1991 το HMI έχει ερευνήσει και έχει αναπτύξει αξιόπιστα, επιστημονικά τεκμηριωμένα εργαλεία για να βοηθήσει τους ανθρώπους να γεφυρώσουν την σύνδεση μεταξύ της καρδιάς και του μυαλού τους, καθώς και να εμβαθύνουν τη σύνδεσή τους με τις καρδιές των άλλων. Η αποστολή τους είναι να βοηθήσουν τους ανθρώπους να φέρουν τα σωματικά, νοητικά και συναισθηματικά τους συστήματα σε ισορροπημένη ευθυγράμμιση μέσω της διαισθητικής καθοδήγησης της καρδιάς.

Τα θεμέλια της συνεργασίας μας βασίζονται στην κοινή πεποίθηση ότι για να δημιουργήσει κανείς ένα νέο μέλλον, πρέπει να παντρέψει μια σαφή πρόθεση (συνεκτικός εγκέφαλος) με ένα υψηλό συναίσθημα (συνεκτική καρδιά). Η έρευνα του HMI έχει αποδείξει ότι συνδυάζοντας μια πρόθεση ή μια σκέψη (η οποία, όπως διαβάσατε, λειτουργεί ως ηλεκτρικό φορτίο) με ένα συναίσθημα ή ένα αίσθημα (το οποίο, όπως ήδη καταλαβαίνετε, λειτουργεί ως μαγνητικό φορτίο), μπορούμε να αλλάξουμε τη βιολογική μας ενέργεια – και όταν αλλάζουμε την ενέργειά μας, αλλάζουμε τη ζωή μας. Είναι η ένωση αυτών των δύο στοιχείων που παράγει μετρήσιμα αποτελέσματα στην ύλη, μετακινώντας τη βιολογία μας από το να ζούμε στο γνωστό παρελθόν στο να ζούμε στο νέο μέλλον.

Στα σεμινάριά μας σε όλο τον κόσμο διδάσκουμε τους μαθητές μας να διατηρούν και να συντηρούν αυτές τις αυξημένες καταστάσεις ύπαρξης, ώστε να πάψουν να ζουν ως θύματα των περιστάσεων, ταλαντευόμενοι από το ένα συναίσθημα στο άλλο, και να αρχίσουν να ζουν ως δημιουργοί της πραγματικότητάς τους. Αυτή είναι η διαδικασία με την οποία δημιουργούμε μια νέα κατάσταση ύπαρξης ή μια νέα προσωπικότητα, η οποία δημιουργεί μια νέα προσωπική πραγματικότητα.

Τα τελευταία χρόνια ένας από τους στόχους της συνεργασίας μας με το HMI ήταν να διδάξουμε τους μαθητές μας να ρυθμίζουν και να διατηρούν σκόπιμα κάτι που ονομάζεται συνοχή της καρδιάς. Όπως ο τακτικός χτύπος ενός τυμπάνου, η καρδιακή συνοχή αναφέρεται στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς που την κάνει να χτυπά με συνεπή, ρυθμικό, ομαλό τρόπο (το αντίθετο, όταν δεν λειτουργεί με ομαλό τρόπο, είναι η καρδιακή ασυνέπεια). Όταν βρισκόμαστε σε καρδιακή συνοχή, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στη ≪νοημοσύνη της καρδιάς≫, την οποία η HMI ορίζει ως εξής:

Η ροή της επίγνωσης και της διορατικότητας που βιώνουμε μόλις ο νους και τα συναισθήματα έρθουν σε ισορροπία και συνοχή μέσω μιας διαδικασίας που ξεκινά από τον εαυτό μας. Αυτή η μορφή νοημοσύνης βιώνεται ως άμεση, διαισθητική γνώση που εκδηλώνεται σε σκέψεις και συναισθήματα που είναι ωφέλιμα για μας και τους άλλους.

Όπως θα ανακαλύψετε σε αυτό το κεφάλαιο, τα οφέλη της καρδιακής συνοχής είναι πολλά, όπως η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η βελτίωση του νευρικού συστήματος και της ορμονικής ισορροπίας και η βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Όταν διατηρείτε και συντηρείτε αυξημένες συναισθηματικές καταστάσεις, ανεξάρτητα από τις συνθήκες του εξωτερικού σας περιβάλλοντος, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο είδος της διαίσθησης υψηλού επιπέδου που προάγει την καλύτερη κατανόηση του εαυτού σας και των άλλων, βοηθά στην πρόληψη αγχωτικών μοτίβων στη ζωή σας, αυξάνει τη διανοητική διαύγεια και προωθεί την καλύτερη λήψη αποφάσεων. Εκτός από τα ερευνητικά ευρήματα της HMI, τα δεδομένα μας υποδηλώνουν έντονα ότι τα συνεχή καρδιοκεντρικά συναισθήματα προάγουν την υγιέστερη γονιδιακή έκφραση.

Η συνοχή της καρδιάς αρχίζει με τον σταθερό, συνεκτικό χτύπο της μέσω της καλλιέργειας, της εξάσκησης και της διατήρησης υψηλών συναισθημάτων. Τέτοια συναισθήματα είναι η ευγνωμοσύνη, η εκτίμηση, η έμπνευση, η ελευθερία, η καλοσύνη, η ανιδιοτέλεια, η συμπόνια, η αγάπη και η χαρά. Τα οφέλη αυτού του συνεκτικού ρυθμού γίνονται αισθητά σε όλα τα συστήματα του σώματος. Συνειδητά ή ασυνείδητα, πολλοί από μας εξασκούνται στο να αισθάνονται δυστυχισμένοι, θυμωμένοι ή φοβισμένοι κάθε μέρα. Γιατί, λοιπόν, να μην εξασκηθούμε στη δημιουργία και στη διατήρηση χαρούμενων, τρυφερών, αλτρουιστικών καταστάσεων αντ’ αυτού; Αυτό δεν θα δημιουργούσε τελικά μια νέα εσωτερική τάξη, με αποτέλεσμα τη συνολική υγεία και ευτυχία;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Υπάρχω σημαίνει είμαι ευάλωτος» | Νόρμαν Ο. Μπράουν
Η μεγαλύτερη δυστυχία της ζωής είναι να μην μάθεις ποιος πραγματικά είσαι!
Όταν επενδύουμε στους ανθρώπους, ποτέ δεν χάνουμε
Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση