«Take A Moment»: Celebrities κλείνουν τα μάτια και μας ευαισθητοποιούν για την ψυχική υγεία

Οι πιο συχνές διαταραχές ψυχικής υγείας είναι οι καταθλιπτικές διαταραχές, οι αγχώδεις διαταραχές και η κατάχρηση ουσιών.

«Take A Moment»: Celebrities κλείνουν τα μάτια και μας ευαισθητοποιούν για την ψυχική υγεία

Πολλοί άνθρωποι έχουν ψυχικές διαταραχές, περισσότερες από όσο νομίζουμε. Περίπου 1 στους 7 ανθρώπους έχει ψυχολογική διαταραχή. Αυτές οι διαταραχές μπορεί να συμβούν για δύο βασικούς λόγους: το σώμα μας και το περιβάλλον μας. Οι πιο συχνές διαταραχές ψυχικής υγείας είναι το να νιώθετε πραγματικά θλίψη, να ανησυχείτε πραγματικά και να χρησιμοποιείτε επιβλαβείς ουσίες.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το μυαλό τους, έτσι οι άνθρωποι στο West End του Λονδίνου αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να τους βοηθήσουν. Τράβηξαν ειδικές φωτογραφίες για να δείξουν ότι η ψυχική υγεία είναι σημαντική και πρέπει να συζητηθεί. Αυτός ο καλλιτέχνης που ονομάζεται Ray Berminston τράβηξε φωτογραφίες διάσημων ανθρώπων με κλειστά μάτια, όπως ηθοποιούς και τραγουδιστές. Ζήτησε επίσης από τους απλούς ανθρώπους να στείλουν τις δικές τους φωτογραφίες για ένα ειδικό έργο.

Advertisment

Μερικές από αυτές τις φωτογραφίες επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν σε μεγάλη έκθεση στο Λονδίνο. Η καμπάνια μας βοηθά να θυμόμαστε κάτι σημαντικό και μας κάνει να νιώθουμε δυνατοί. Ο Stephen Fry, ο οποίος είναι ένα διάσημο πρόσωπο στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό για τον εγκέφαλό μας να έχουμε λίγη ξεκούραση και χαλάρωση. Αυτή η καμπάνια μας υπενθυμίζει να κάνουμε διαλείμματα, να αναπνέουμε και να νιώθουμε καλύτερα. Σε μια φωτογραφία, ένας τραγουδιστής ονόματι Olly Mers βρίσκεται σε μια μεγάλη συναυλία με πολύ κόσμο. Κλείνει τα μάτια του στην εικόνα. Η συναυλία θα θυμάται μια τηλεοπτική παρουσιάστρια που ονομάζεται Caroline Flack.

Η τραγουδίστρια θέλει οι άνθρωποι να βλέπουν την εικόνα και να θυμούνται να ελέγχουν τον εαυτό τους τακτικά. Μια εικονική έκθεση με selfies είναι σαν ένα ειδικό διαδικτυακό μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν τις φωτογραφίες τους. Είναι σαν ένα μουσείο, αλλά αντί για πίνακες και γλυπτά, είναι γεμάτο από φωτογραφίες ανθρώπων που φωτογραφίζουν τον εαυτό τους. Το Take a Moment ξεκίνησε ως εικονική έκθεση το 2020, με τους συμμετέχοντες να σταματούν και να δημοσιεύουν selfies με κλειστά μάτια.

«Είναι ένα έργο που μας καλεί να αφιερώνουμε λίγα δευτερόλεπτα κάθε μέρα για να διατηρήσουμε την ψυχική μας υγεία… να σταματήσουμε, να αναπνεύσουμε, να αποσυνδεθούμε και μετά να επανασυνδεθούμε ώστε να μπορέσουμε να βρούμε διαύγεια. Μια απλή ενέργεια μπορεί να αλλάξει τις ζωές στον κόσμο μας με γρήγορους ρυθμούς», λέει το Take A Moment. “.

Advertisment

«Βρες τη στιγμή» στο 2ο έτος Το The Art of London είναι ένα ιδιαίτερο έργο που γιορτάζει τον πολιτισμό. Συμβαίνει και φέτος με μια συναρπαστική έκθεση που ονομάζεται Take A Moment 2023. Την έκθεση συνθέτει ένας διάσημος φωτογράφος και καλλιτέχνης ονόματι Ray Berminston. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να βγάζει φωτογραφίες όπου ζητά από τους ανθρώπους που φωτογραφίζει να κλείσουν τα μάτια τους.

Το κάνει αυτό εδώ και πολύ καιρό για να κάνει τις εικόνες πιο ενδιαφέρουσες. Είπε ότι οι φωτογραφίες των ανθρώπων ήταν πολύ ιδιαίτερες γιατί είχαν μια συγκεκριμένη αίσθηση που δεν είχαν οι άλλες φωτογραφίες. Όταν τους έβαλε το ένα δίπλα στο άλλο, έδειχναν καλά μαζί και ήξερε ότι έπρεπε να δείξουν ως ομάδα. Απλώς δεν ήξερε ακόμα πώς θα γινόταν.

Με πληροφορίες από in.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το Λούβρο υποδέχεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες με μια έκθεση για τα ολυμπιακά ιδεώδη
Μπορούν οι σκύλοι να “μυρίσουν” το PTSD; Ερευνητές απαντούν
Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για την Πρωτομαγιά | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση