UNICEF: Πάνω από 330 εκατομμύρια παιδιά σε κατάσταση ακραίας φτώχειας

Ένα παιδί στα έξι σε όλο τον κόσμο ζει με λιγότερα από 2,15 δολάρια την ημέρα!

UNICEF: Πάνω από 330 εκατομμύρια παιδιά σε κατάσταση ακραίας φτώχειας

Η έκθεση της UNICEF και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, αναφέρει ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει γίνει πιο δύσκολο να βοηθηθούν τα παιδιά που είναι πολύ φτωχά. Διαπίστωσαν ότι περίπου 333 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Αυτό σημαίνει ότι από κάθε έξι παιδιά στον κόσμο, ένα παιδί δεν έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει πράγματα που χρειάζεται και έχει μόνο 2,15 $ κάθε μέρα. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι εάν δεν συνέβαινε η πανδημία, θα μπορούσαν να είχαν βοηθηθεί και να βγουν από τη φτώχεια 30 ακόμη παιδιά. Υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά που επηρεάζονται από αυτό.

Η επικεφαλής της UNICEF, Κάθριν Ράσελ, εξήγησε ότι πολλά προβλήματα, όπως η πανδημία, οι πόλεμοι, η κλιματική αλλαγή και τα οικονομικά προβλήματα, έχουν επιδεινώσει τα πράγματα. Αυτό έχει κάνει πιο δύσκολο τα πράγματα να γίνουν καλύτερα και τώρα πολλά παιδιά είναι πολύ φτωχά. Δεν είναι εντάξει να υπάρχει ένας κόσμος όπου 333 εκατομμύρια παιδιά είναι εξαιρετικά φτωχά και δεν έχουν τα πράγματα που χρειάζονται για να ζήσουν, όπως φαγητό και στέγη. Επίσης, δεν έχουν την ευκαιρία να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους ή να έχουν ελπίδα για το μέλλον. Στην υποσαχάρια Αφρική, που είναι μια περιοχή της Αφρικής, υπάρχουν πολλά παιδιά που είναι πολύ φτωχά.

Advertisment

Στην πραγματικότητα, το 40% όλων των παιδιών εκεί πλήττονται από ακραία φτώχεια. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε πολλά μέρη του κόσμου, ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Αλλά στην υποσαχάρια Αφρική, έχει αυξηθεί επειδή υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που ζουν εκεί, ο κορωνοϊός χειροτέρευσε τα πράγματα και έχουν συμβεί πολλά άσχημα πράγματα όπως πλημμύρες και ξηρασίες.

Η Παγκόσμια Τράπεζα και η UNICEF θέλουν οι κυβερνήσεις να επικεντρωθούν στη βοήθεια των παιδιών που είναι φτωχά και χρειάζονται βοήθεια. Θέλουν οι κυβερνήσεις να κάνουν ορισμένα πράγματα, όπως να διασφαλίσουν ότι κάθε οικογένεια παίρνει χρήματα για να στηρίξει τα παιδιά της. Ο Luis Felipe López-Calva, ο οποίος βοηθά να διασφαλιστεί ότι η κακή και δίκαιη μεταχείριση τηρείται στην Παγκόσμια Τράπεζα, είπε ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτά τα παιδιά μόνα τους τώρα. Είπε ότι μπορούμε να επιλέξουμε να εμποδίσουμε τα παιδιά να είναι φτωχά παίρνοντας καλές αποφάσεις στην πολιτική. Η έκθεση αναφέρει ότι το σχέδιο του ΟΗΕ να βοηθήσει τα φτωχά παιδιά μέχρι το 2030 δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο ήλπιζαν.

Με πληροφορίες από www.news247.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το Πάσχα ως ένα εξελικτικό πέρασμα σε αλλαγές με διεύρυνση αγάπης
Η θλιβερή ιστορία της βρεφοδόχου που υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση