6 διαφορετικά είδη πτηνών που μπορούν να μιλήσουν σαν τον άνθρωπο

Τα πτηνά έχουν τον τρόπο τους να εκφράζουν τις ανάγκες και τα συναισθήματά τους, όπως άλλωστε και όλα τα ζώα.

6 διαφορετικά είδη πτηνών που μπορούν να μιλήσουν σαν τον άνθρωπο

Όλα τα ζώα είναι σημαντικά και αξιαγάπητα, το καθένα για τους δικούς του λόγους. Όμως ορισμένα πτηνά έχουν κάτι ξεχωριστό, το οποίο προκαλεί θαυμασμό και ενδιαφέρον στον άνθρωπο. Φυσικά, μιλάμε για τα πτηνά που έχουν την εκπληκτική ικανότητα να αντιγράφουν την ανθρώπινη ομιλία, δημιουργώντας έναν μοναδικό τρόπο επικοινωνίας με τους ανθρώπους. Ωστόσο, η ικανότητα αυτή είναι μόνο η αφετηρία του ενδιαφέροντος για αυτά τα πανέξυπνα πτηνά.

Τα πτηνά έχουν τον τρόπο τους να εκφράζουν τις ανάγκες και τα συναισθήματά τους, όπως άλλωστε και όλα τα ζώα. Όσοι μελετούν και ασχολούνται, ειδικά με τα ομιλούντα πτηνά, βλέπουν πως η ικανότητά τους να μιμηθούν την ανθρώπινη ομιλία δεν είναι το μοναδικό τους χαρακτηριστικό, αλλά μόνο μια πτυχή της προσωπικότητάς τους.

Advertisment

Τα 6 διαφορετικά είδη πτηνών που μπορούν να μιλήσουν σαν τον άνθρωπο:

Μπάτζι (Parakeets)

Αν και τα μπάτζι είναι μικρά σε μέγεθος, είναι πολύ έξυπνα και μπορούν να αναπτύξουν λεξιλόγια που μπορεί να αποτελούνται από εκατοντάδες λέξεις. Παρόλο που η φωνή τους είναι τραχιά και η επικοινωνία με τους ανθρώπους δυσκολεύει, αποτελούν εξαιρετική παρέα.

Παπαγάλοι του Αμαζονίου

Οι παπαγάλοι του Αμαζονίου εντυπωσιάζουν με την ικανότητά τους να χρησιμοποιήσουν ένα μεγάλο λεξιλόγιο και να μιλούν πεντακάθαρα, κάτι που καθιστά την επικοινωνία μαζί τους αρκετά εύκολη. Επίσης, μπορούν πολύ άνετα να μάθουν διάφορα τρικ και να εκπαιδευτούν σε εντολές.

Advertisment

Παπαγάλοι μοναχοί (Quaker parrots)

Οι παπαγάλοι μοναχοί είναι αξιολάτρευτοι και διαθέτουν εντυπωσιακή προσωπικότητα. Μιλούν χρησιμοποιώντας πολλές λέξεις και μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα με ακρίβεια. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν μια πιο μικρή «version» ενός πτηνού που μιλάει.

Ινδικό δακτυλιοειδές parakeet

Αυτά τα χαριτωμένα parakeets προέρχονται από την Ινδία και την Ασία και έχουν μια πολύ παλιά ιστορία ως κατοικίδια. Στο παρελθόν, οι παπαγάλοι αυτοί θεωρούνταν θεόσταλτοι λόγω της ικανότητάς τους να επαναλαμβάνουν προσευχές, κάτι που τους έκανε πολύτιμους.

Αφρικανικός γκρι παπαγάλος

Οι Αφρικανικοί γκρι παπαγάλοι έχουν αποκτήσει, τα τελευταία χρόνια (και όχι άδικα), τη φήμη πως είναι πολύ έξυπνα πτηνά. Διαθέτουν εκτεταμένο λεξιλόγιο, μαθαίνουν εύκολα και μιλούν πολύ καθαρά. Είναι απαιτητικοί σε ό,τι αφορά την κοινωνικοποίησή τους αφού χρειάζονται αρκετές ώρες την ημέρα επαφής με τον κηδεμόνα τους, με τον οποίο όμως δένονται πολύ (συναισθηματικά). Επίσης, θεωρείται πως έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής.

Cockatoo

Οι Cockatoo προέρχονται από την Αυστραλία. Δεν είναι εύκολο για κάποιον να εκπαιδεύσει έναν Cockatoo να μιλάει, όμως η φωνή τους είναι από τις πιο απαλές και γλυκιές ανάμεσα στα ομιλούντα πτηνά. Δένονται πολύ με τους κηδεμόνες τους και έχουν την τάση να παθαίνουν άγχος αποχωρισμού.

Επιλέγοντας ένα πτηνό που μπορεί να μιλήσει, πρέπει να λάβετε υπόψη τις ανάγκες και τις προσωπικότητές τους, καθώς κάθε είδος έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Είναι σημαντικό να προσφέρετε την κατάλληλη φροντίδα και εκπαίδευση για να αναπτύξετε μια θετική σχέση με το πτηνό σας, ανεξαρτήτως του είδους του.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε
Το πρώτο πάρκο σκύλων με ανακυκλώσιμα υλικά στον Δήμο Καλαμαριάς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση