Γιαγιά 104 ετών έκανε ελεύθερη πτώση από ύψος 4.100 ποδιών και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες! (βίντεο)

Αυτή ήταν η δεύτερη ελεύθερη πτώση της, αφού έκανε την πρώτη φορά βουτιά με αλεξίπτωτο στα 100 της χρόνια.

Γιαγιά 104 ετών έκανε ελεύθερη πτώση από ύψος 4.100 ποδιών και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες! (βίντεο)

Μια εκατοντάχρονη από το Σικάγο στα 104 της χρόνια φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ της γηραιότερης αλεξιπτωτίστριας στον κόσμο, αλλάζοντας το βοήθημα περπατήματος με ένα αλεξίπτωτο κατά τη διάρκεια ενός άλματος tandem στο βόρειο Ιλινόις.

Η Ντόροθι Χόφνερ αναφώνησε: “Η ηλικία είναι ένας αριθμός”, προς τους ενθουσιώδεις θεατές λίγο μετά την ασφαλή προσγείωσή της την περασμένη Κυριακή στο Skydive Chicago, που βρίσκεται περίπου 87 μίλια από την πόλη των ανέμων, όπως αναφέρει ο Guardian.

Advertisment

Το Skydive Chicago βρίσκεται τώρα στη διαδικασία να επιβεβαιώσει αν το παράτολμο κατόρθωμα της Hoffner ξεπερνά το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, το οποίο είχε σημειωθεί μόλις τον Μάιο του τρέχοντος έτους από την 103χρονη Σουηδέζα Linnéa Ingegärd Larsson.

Αυτή ήταν η δεύτερη ελεύθερη πτώση της, αφού έκανε την πρώτη φορά βουτιά με αλεξίπτωτο στα 100 της χρόνια. Αρχικά διστακτική, την έσπρωξαν να πηδήξει από το αεροσκάφος, αλλά αυτή τη φορά ήταν περισσότερο έτοιμη. Οδήγησε τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή της από την Ένωση Αλεξιπτωτιστών των ΗΠΑ, στον οποίο ήταν δεμένη, προς την έξοδο του αεροπλάνου σε ύψος 4.100 ποδιών.

Advertisment

Για την Dorothy Hoffner, κάτοικο του Σικάγο, αυτό τη σηματοδοτεί ως το γηραιότερο άτομο που έχει κάνει άλμα με αλεξίπτωτο tandem. Το συνολικό άλμα διήρκεσε επτά λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της ήπιας καθόδου με αλεξίπτωτο. Κατά την προσγείωση, οι φίλοι της έσπευσαν να γιορτάσουν το κατόρθωμά της, ενώ κάποιος της έφερε την περπατούρα της! “Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία”, ήταν τα πρώτα της σχόλια.

Έχοντας προγραμματίσει να γιορτάσει τα 105α γενέθλιά της τον Δεκέμβριο, η Χόφνερ σκέφτεται ήδη την επόμενη περιπέτειά της: μια βόλτα με αερόστατο. “Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ”, σημείωσε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το Λούβρο υποδέχεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες με μια έκθεση για τα ολυμπιακά ιδεώδη
Μπορούν οι σκύλοι να “μυρίσουν” το PTSD; Ερευνητές απαντούν
Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για την Πρωτομαγιά | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση