, ,

Καρκίνος του πνεύμονα: Το συστατικό που εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων

Επιστήμονες ισχυρίζονται πως έχουν βρει ένα φυσικό όπλο για τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα.

Καρκίνος του πνεύμονα: Το συστατικό που εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων

Επιστήμονες ισχυρίζονται πως έχουν βρει ένα φυσικό όπλο για τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα. Το όπλο αυτό είναι η βερβερίνη, μια φυτική ένωση που κοιτάει στα μάτια τα καρκινικά κύτταρα και τα κρατάει σε έλεγχο. Είναι ήδη γνωστή στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και τη βρίσκουμε σε διάφορα βότανα.

Μια φρέσκια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Antioxidants επιβεβαιώνει πως η βερβερίνη όχι μόνο εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κύτταρων αλλά μειώνει και τη φλεγμονή στους πνεύμονες.

Advertisment

Είναι ήδη γνωστή για τις ιδιότητές της στη θεραπεία του διαβήτη και καρδιαγγειακών προβλημάτων, αλλά τώρα οι επιστήμονες έκαναν το επόμενο βήμα: Εξετάζουν πόσο καλά δουλεύει και για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Περισσότερο από αυτό, η έρευνα δείχνει πως η βερβερίνη κάνει θαύματα σε επίπεδο γενετικών και πρωτεϊνικών μηχανισμών, επιβραδύνοντας την πρόοδο της ασθένειας.

Η υγρή μορφή της βερβερίνης, μέσω νανοτεχνολογίας, έχει επίσης αναπτυχθεί για να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική. Οπότε, αυτό δεν είναι απλά ένα βότανο. Είναι ένα υπερ-όπλο κατά του καρκίνου του πνεύμονα!

Advertisment

Τι είναι η βερβερίνη

Η βερβερίνη είναι μια φυτική ένωση που ανήκει στην κατηγορία των αλκαλοειδών, και είναι γνωστή για τις φαρμακολογικές της ιδιότητες. Μπορείτε να τη βρείτε σε διάφορα βότανα όπως o κόλιανδρος, η δάφνη, και σε άλλα φυτά που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική και ινδική ιατρική.

Ιδιότητες

Σε γενικές γραμμές, η βερβερίνη προσφέρει μια πληθώρα θεραπευτικών εφαρμογών, από τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μέχρι τη βελτίωση της καρδιοαγγειακής υγείας.

Οι ιδιότητες της βερβερίνης δεν σταματούν εκεί. Εκτός από την ικανότητά της να μειώνει τη φλεγμονή και να βελτιώνει την αντοχή στην ινσουλίνη, τα τελευταία χρόνια έχουν διεξαχθεί ερευνητικές μελέτες που εξετάζουν τον ρόλο της στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Ειδικότερα, έχει δειχθεί ότι η βερβερίνη εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων και προωθεί τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, γνωστός και ως απόπτωση. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η βερβερίνη αντιμετωπίζεται ως μια υποσχόμενη φυσική εναλλακτική λύση για διάφορες μορφές ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα.

Πηγή

www.mdpi.com/1999-4923/14/6/1119

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα
Κακή αναπνοή: Οι αιτίες που την προκαλούν και οι τροφές που την καταπολεμούν
Προβλήματα στο έντερο: Πώς συνδέονται με τη νόσο του Πάρκινσον
Πόσο καθυστερεί την ανάπτυξη των παιδιών ο χρόνος μπροστά στις οθόνες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση