Όνειρα που μοιάζουν σημαντικά… αλλά μόλις ανοίξεις τα μάτια, έχουν ξεχαστεί!

Πόσο λυπηρό μοιάζει το γεγονός να έχει διαγραφεί από τη μνήμη ο θησαυρός που μόλις πριν σε τρόμαζε.

Όνειρα που μοιάζουν σημαντικά... αλλά μόλις ανοίξεις τα μάτια, έχουν ξεχαστεί!

..Σήμερα κιόλας

Πετάχτηκε από τον ύπνο της βλέποντας έναν δύσκολο εφιάλτη από αυτούς που σου κόβουν την ανάσα. Με το μέτωπο ιδρωμένο, τις κόρες των ματιών σε διαστολή από την ταραχή, τις ορμόνες της πάλης ή της φυγής στο ζενίθ, την ανάσα κοφτή και γρήγορη σαν κουτάβι που τρέχει να κρυφτεί στη μαμά του. Από αυτά τα όνειρα που μοιάζουν τόσο σημαντικά όσο βρίσκεσαι σε νάρκωση αλλά μόλις βγεις από τη δίνη και ανοίξεις τα μάτια, έχουν ήδη ξεχαστεί!

Advertisment

Πόσο λυπηρό μοιάζει το γεγονός να έχει διαγραφεί από τη μνήμη ο θησαυρός που μόλις πριν σε τρόμαζε. Τόσο στενάχωρο ήταν και για την ίδια να το συνειδητοποιεί σαν χαμένο τέλος βιντεοπαιχνιδιού. Τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν εωσότου να συνέλθει από τον εφιάλτη και την ανυπαρξία του κινδύνου, ήχησε το ξυπνητήρι με τον γνώριμο ήχο και μαλάκωσε κάπως την ένταση. Η ανακούφιση ήρθε σιγά σιγά με ένα λιτό χουζούρεμα στα μαξιλάρια, με ένα δέρμα στεγνό, με τα σεντόνια ανάμεσα στα χέρια και στο στήθος. Να χαϊδεύουν τους πόρους και να τερματίζουν μια επισφαλή στιγμή.

Κρύο νερό έτρεξε για αρκετή ώρα στο πρόσωπο με τα δάχτυλα να προσπαθούν να ξεπλύνουν όσα και η ίδια δεν γνώριζε. Όσα προσπαθούσε να πολεμήσει στη ζωή της μη έχοντας εικόνα καθαρή. Σαν μάσκα αποκριάτικη που φέρει επιτηδευμένο χαμόγελο δίχως να γελούν τα χείλη. Το πρώτο φλυτζάνι καφέ χάρισε την πλήρη επαναφορά του νου στο πρωινό ξεκίνημα της ημέρας, λες και ήταν φίλτρο μαγικό. Βοτάνι της λησμονιάς!

Μια τρεμάμενη σταγόνα δραπέτευσε μόνο από το περιεχόμενο και έφτιαξε δρόμο πάνω στην άσπρη πορσελάνη. Όργωσε το λευκό και τόλμησε να χαράξει νέα πορεία στην άβατη φρεσκοπλυμένη επιφάνεια. Ή τώρα ή ποτέ, ξέφυγε η αντάρτισσα! Πήρε και το δαχτυλικό αποτύπωμα για να ξεκλειδώσει τα απωθημένα που βρισκότανε στα δεσμά της ίδιας. Σε μια ομηρία ανιδιοτελή!

Advertisment

Το ίδιο αποφάσισε να κάνει και η Βασιλική.

Σήμερα κιόλας!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση