, , ,

8 φρούτα που περιέχουν τη λιγότερη ζάχαρη

Όλα τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, αν και ορισμένες ποικιλίες μπορεί να έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα από άλλα. Όσοι χρειάζεται ή θέλουν να ελέγξουν την ημερήσια

8 φρούτα που περιέχουν τη λιγότερη ζάχαρη

Όλα τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, αν και ορισμένες ποικιλίες μπορεί να έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα από άλλα. Όσοι χρειάζεται ή θέλουν να ελέγξουν την ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης συχνά σταματούν την κατανάλωση αναψυκτικών, γλυκών και σοκολάτας, αλλά δεν σκέφτονται καθόλου τα φρούτα.

Φυσικά, τα φρούτα είναι η καταλληλότερη εναλλακτική λύση. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να υπολογίσει πόση ζάχαρη, ακόμα κι από φυσικά σάκχαρα, προσλαμβάνει, χρειάζεται να έχει υπόψη του την παρακάτω λίστα, διότι υπάρχουν ορισμένα φρούτα, όπως η μπανάνα και τα μάνγκο, που μας παρέχουν υψηλότερες ποσότητες ζάχαρης από άλλα.

Advertisment

Διαβάστε επίσης: Ποια λαχανικά και φρούτα περιέχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα και ποια τα λιγότερα

8 φρούτα που περιέχουν τη λιγότερη ζάχαρη

1. Φράουλες: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και ελάχιστα σάκχαρα. 8 φράουλες μεγάλου μεγέθους περιέχουν μόνο 8 γραμμάρια ζάχαρης.

2. Ροδάκινα: Αν και είναι αρκετά γλυκό, ένα ροδάκινο μεσαίου μεγέθους περιέχει μόνο 13 γραμμάρια περίπου σακχάρων.

Advertisment

3. Βατόμουρα: Όπως και με τις φράουλες, τα μούρα περιέχουν επίσης 4-5 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 γραμμάρια. Αποτελούν πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.

4. Λεμόνια και lime: Δύσκολα κάποιος θα επέλεγε να επιλέξει το λεμόνι ως σνακ. Ωστόσο ένα λεμόνι περιέχει μόνο 2 γραμμάρια σακχάρων και πολύ βιταμίνη C. Μπορείτε να στύψετε ένα λεμόνι ή lime σε ένα δροσερό ποτήρι νερού για να αντικαταστήσετε τα αναψυκτικά γεμάτα ζάχαρη ή απλά προτιμήστε να το προσθέτετε σε σαλάτες.

5. Πεπόνι: Μία φέτα γλυκού και δροσιστικού πεπονιού περιέχει περίπου 11 γραμμάρια σακχάρων που πέπτονται εύκολα. Το πεπόνι περιέχει επίσης κάλιο, βιταμίνη C και σίδηρο.

6. Πορτοκάλι: Ένα πορτοκάλι μεσαίου μεγέθους περιέχει περίπου 14 γραμμάρια σακχάρων και αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης C.

7. Γκρέιπφρουτ: Μισό γκρέιπφρουτ μεσαίου μεγέθους περιέχει περίπου 11 γραμμάρια σακχάρων. Αν σας φαίνεται πολύ ξινό, προσθέστε λίγο μέλι ή στέβια.

8. Αβοκάντο: Τα αβοκάντο δεν έχουν σχεδόν καθόλου σάκχαρα. Είναι από τις καλύτερες πηγές υγιεινών λιπαρών και φυτικών ινών.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 2,5 φλιτζάνια φρούτων ή λαχανικών καθημερινά. Ετοιμάστε εκ των προτέρων το σνακ που θα πάρετε στη δουλειά την επόμενη μέρα και προτιμήστε να καταναλώνετε τα φρούτα ολόκληρα παρά σε μορφή χυμών.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.medicalnewstoday.com/articles/320078.php

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση