Όταν φροντίζουμε τον δικό μας κόσμο, αλλάζουμε τον κόσμο γύρω μας!

Όταν ο καθένας προσπαθεί να φτιάξει το δικό του χάος, είναι ο πιο δυνατός τρόπος να αλλάξουμε τον κόσμο!

Όταν φροντίζουμε τον δικό μας κόσμο, αλλάζουμε τον κόσμο γύρω μας!

Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, σε μια κοινωνία που ασφυκτιά σε νέες συνθήκες, υπάρχουν προβληματισμοί, σκέψεις και τελικά ίσως αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η δική μας στάση και δράση πλέον σε όλα αυτά.

Οι αλλαγές είναι μια πραγματικότητα, καθώς τίποτα δεν μένει ίδιο. Οι άνθρωποι εξελίσσονται, οι ανάγκες και προτεραιότητες αλλάζουν από γενιά σε γενιά και όχι μόνο. Οι μετακινήσεις υποχρεωτικές σε όλο αυτό, αλλά όχι εύκολα και αβίαστα.

Advertisment

Η νέα κοινωνία σαν μια νέα πραγματικότητα δυσκολεύεται να ισορροπήσει και να μετουσιώσει αυτές τις αλλαγές. Αντί όμως για μια νέα ερμηνεία αυτής της πραγματικότητας να έρχεται η αποδόμηση, η απάθεια, η επιθετικότητα και να κυριαρχεί μόνο το πνεύμα αντιθέσεων και αντιφάσεων. Οι άνθρωποι να κατηγοριοποιούνται και να διχάζονται περισσότερο από ποτέ.

Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο δεν προλαβαίνουμε ούτε να πάρουμε τον χώρο και τον χρόνο, να μπορέσουμε να κατανοήσουμε και να δούμε τι μπορούμε να κρατήσουμε, τι να αλλάξουμε τελικά και τι να αφήσουμε πίσω. Είναι και οι κύκλοι της ζωής μας που γίνονται ταυτόχρονα με όλες αυτές τις ανακατατάξεις, οι εσωτερικές μας αλλαγές και πραγματικά μας επιβάλλεται ανέτοιμα να επαναπροσδιοριστούμε και να προχωρήσουμε.

Ποια είναι η στάση-δράση μας σε όλο αυτό και αν γίνεται τελικά να αλλάξουμε κάτι ουσιαστικά, έρχεται σαν ερώτημα, σαν ελπίδα στο αδιέξοδο.

Advertisment

Η αλήθεια είναι ότι οι εσωτερικές επιλογές και αλλαγές, είναι η δική μας στάση και αυτή που μπορεί να δώσει το νόημα για να αποφασίσουμε, πως θα προσαρμοστούμε σε όλες αυτές τις συνεχόμενες αλλαγές.

Ο κάθε ένας από μας βιώνει τη δική του καθημερινότητα, ζει με τους δικούς του ανθρώπους και προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή του.

Εκεί σε αυτόν τον μικρόκοσμο, όταν αντιληφθούμε τη μεγάλη διάσταση που έχει καθώς μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τους ανθρώπους μας, να αγαπάμε περισσότερο, να σεβόμαστε τα όρια μας και των άλλων, τότε ναι φτιάχνουμε έναν ήδη καλύτερο κόσμο.

Όταν φροντίζουμε τον δικό μας κόσμο σύμφωνα με τις αξίες μας, όταν αποδεχόμαστε τους εαυτούς μας και το τώρα μας κάθε φορά και δίνουμε όλη την αξία σε αυτά που έχουμε τότε βελτιώνουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, τη σχέση με τους γύρω μας και κυρίως τη σχέση με τον εαυτό μας.

Φτιάχνουμε το δικό μας “κουκούλι” να μας προστατεύει, να μας παρηγορεί στις δύσκολες στιγμές, αλλά και να μας δίνει δύναμη και ώθηση.

Όταν ο καθένας μας προσπαθεί να φτιάξει το δικό του χάος, μικρόκοσμο, σύστημα, αυτό είναι ο πιο δυνατός τρόπος να αλλάξουμε το μεγαλύτερο σύστημα… τον κόσμο μας!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Όταν ο θάνατος γίνεται το πολυτιμότερο μάθημα ζωής
Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε
5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση