Η αλλαγή έρχεται όταν λες «δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο»… Σε αυτό το σημείο βρίσκεται η πρώτη σου νίκη!

Όταν κάτι λείπει, όταν φτάνεις στο σημείο να πρέπει να αλλάξεις στην πράξη... η πίστη, η ελπίδα κρύβονται και αχνοφαίνονται.

Η αλλαγή έρχεται όταν λες «δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο»... Σε αυτό το σημείο βρίσκεται η πρώτη σου νίκη!

Όταν κοιτάς τα χέρια σου άδεια, τα βήματα σου χωρίς ρυθμό, το βλέμμα να αναζητά συνεχώς και οι λέξεις ανικανοποίητες και μπερδεμένες, εκεί κάπου ξέρεις ότι κάτι λείπει, ότι έχεις κολλήσει κάπου, ότι χρειάζεται να ανακαλύψεις τον τρόπο να αλλάξεις και να βρεις νέα δεδομένα.

Υπάρχουν οι έννοιες όπως ελπίδα, πίστη, που βοηθούν και συμπαραστέκονται στο μέσα σου να κρατηθεί, να περιμένει, να κάνει υπομονή για τη συνέχεια, αλλά και η πραγματικότητα παραμένει πολλές φορές βαριά. Γιατί όταν κάτι λείπει, όταν φτάνεις στο σημείο να πρέπει να αλλάξεις στην πράξη… η πίστη, η ελπίδα κρύβονται και αχνοφαίνονται.

Advertisment

Η αλλαγή έρχεται όταν λες… δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, όταν πια ξέρεις ότι ευτυχώς δεν έχεις τον έλεγχο και σε αυτό το σημείο είναι η πρώτη σου νίκη! Αποδέχεσαι αυτά που έχεις, αυτά που μπορείς να κάνεις και γίνεσαι ξανά ένα «ξεχωριστό» άτομο, όχι συνυφασμένο μόνο μαζί με τους άλλους. Βρίσκεις την ατομικότητά σου.

Συνειδητοποιείς ότι αυτό που χρειάζεσαι είναι κάτι άλλο, μια σπίθα στο μυαλό, ένας δυνατός χτύπος στη ψυχή… η έμπνευση. Μια νέα έμπνευση, που θα σου θυμίσει ότι τόσο καιρό προσπαθούσες σκληρά και μόνο αυτό. Πήγαινες κόντρα και όχι όπως κυλούσε η ίδια η ζωή.

Μια έμπνευση μπορεί να είναι διαφορετική σε κάθε άνθρωπο. Μπορεί να είναι μια συνειδητοποίηση που πολύ καιρό δυσκολευόμασταν να δούμε, μια ανάμνηση του παλιού μας εαυτού, ένα όραμα ενός ξεχασμένου ονείρου που αφήναμε κρυμμένο καιρό. Έμπνευση μπορεί να είναι η αποδοχή μας για μια νέα κατάσταση ή και για μας τους ίδιους και για όλα όσα είμαστε αυθεντικοί και ότι μας κάνει να ξαναβρίσκουμε το δρόμο μας.

Advertisment

Όταν νιώθουμε ανικανοποίητοι με αυτά που κάνουμε και με το αποτέλεσμα και απομακρυνόμαστε από τον εαυτό μας, πρέπει να κάνουμε πίσω, να αφουγκραστούμε αυτά που δεν αλλάζουν, αυτά που δεν είναι στον έλεγχο μας. Είναι η ώρα να συμφιλιωθούμε με όλα αυτά και να αναζητήσουμε τότε μια «έμπνευση»… τον σκοπό… το κίνητρο, που θα είναι ο οδηγός να αλλάξουμε βήμα και να εμπνεύσουμε ξανά τη ζωή μας!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ σπάνιοι για να μπορέσεις να τους ξαναβρείς
Ο καιρός περνάει και δεν καταλαβαίνουμε ότι η ζωή είναι ένας αγώνας δρόμου όχι με τους άλλους, αλλά με τον εαυτό μας
Να επιλέξουμε τους ωραίους ανθρώπους και τις σπουδαίες ιδέες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση