Ας γιορτάσουμε το θαύμα μέσα μας!

Όλοι μας περιμένουμε την περίοδο των γιορτών με μια γλυκιά προσμονή, με προσδοκίες για να ζήσουμε πιο ξέγνοιαστα, να αφήσουμε λίγο τα βάρη της

Ας γιορτάσουμε το θαύμα μέσα μας!

Όλοι μας περιμένουμε την περίοδο των γιορτών με μια γλυκιά προσμονή, με προσδοκίες για να ζήσουμε πιο ξέγνοιαστα, να αφήσουμε λίγο τα βάρη της καθημερινότητας και να ξεχαστούμε λίγο. Να ζήσουμε ένα θαύμα ίσως! Η δύσκολη όμως αυτή περίοδος που βιώνουμε, μας ζητά να αναθεωρήσουμε τις παλιές προσδοκίες, επιθυμίες και ανάγκες και να αναζητήσουμε μια άλλη νέα οπτική, ένα διαφορετικό θαύμα.

Σε μια εποχή που τα δεδομένα έχουν γίνει ζητούμενα και οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει, το να βιώσουμε τις γιορτές όπως ξέραμε μέχρι τώρα μοιάζει κάτι μακρινό. Η αβεβαιότητα, η ανησυχία, ο φόβος, ο θυμός και το άγχος δεν συντονίζονται με τη χαλαρή και χαρούμενη διάθεση των γιορτών αλλά θυμίζει και μοιάζει με όλα όσα νιώθουμε πολλές φορές σε μια απώλεια. Μέσα από κάθε απώλεια μικρή ή μεγάλη αυτό που πάντα συμβαίνει είναι να μάθουμε περισσότερα, να δούμε το “μέσα “μας, να μάθουμε κάτι παραπάνω για τους εαυτούς μας.

Advertisment

Ας πιστέψουμε ότι είναι μια ευκαιρία διαφορετική για να δούμε τις αληθινές επιθυμίες και ανάγκες, αυτές που όταν ξυπνάμε είναι ακόμη εκεί και δε θα ξεχαστούν σαν να μην έγιναν ή υπήρξαν ποτέ. Μια ευκαιρία να θυμηθούμε τα όνειρά μας, να συγχωρέσουμε τους άλλους και κυρίως τον εαυτό μας. Μπορούμε να δούμε την αλήθεια της ζωής μας, αυτά που αφήσαμε να μας πληγώσουν και να μην τα επιτρέψουμε ξανά.

Αυτές τις γιορτές μπορούμε να προφέρουμε τα σημαντικότερα δώρα στους δικούς μας ανθρώπους και στον εαυτό μας. Να πιστέψουμε αντίθετα από τους καιρούς μας στην αγάπη και στη δύναμή της και να την προσφέρουμε απλόχερα σε όσους είναι δίπλα μας σε καλές και δύσκολες στιγμές αλλά και σε όσους θέλουμε να είναι δίπλα μας.

Ας γιορτάσουμε με δώρα πιο λαμπερά όσο ποτέ, χωρίς περιτυλίγματα, προσφέροντας δώρα όπως τον χρόνο και το χώρο στον εαυτό μας όταν τον χρειάζεται, επιβραβεύοντάς τον για κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη, επιτρέποντάς του να κάνει λάθη και με το να γίνουμε φίλοι μαζί του και τον συγχωρούμε.

Advertisment

Όλοι οι άνθρωποι αναζητούν στις γιορτές ένα θαύμα που θα τα φωτίσει όλα και θα τα αλλάξει, αλλά ακόμη και στα θαύματα αν δεν αλλάξουμε, αν δε γεμίσουμε ευγνωμοσύνη δε θα μπορέσουμε να το πιστέψουμε το θαύμα ακόμη και αν είναι μπροστά μας.

Ας γιορτάσουμε με βεγγαλικά, λάμψη και γεμάτοι το μεγαλύτερο θαύμα μέσα μας!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μήπως είμαι εγώ ναρκισσιστής; Πώς θα το καταλάβετε και τι μπορείτε να κάνετε;
«Μπορείς να τρέξεις και να ξεφύγεις απ’ όλους... εκτός από τον εαυτό σου» | S. Zweig
«Και όσοι δεν μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική, θεωρούσαν τρελούς όσους έβλεπαν να χορεύουν» | Νίτσε
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Η καρδιά είναι το σπίτι της ψυχής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση