,

Το Βόρειο Σέλας ορατό και στην Ελλάδα! Εντυπωσιακές εικόνες από την Κεντρική Μακεδονία

Ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του στον νυχτερινό ουρανό της βόρειας Ελλάδας.

Το Βόρειο Σέλας ορατό και στην Ελλάδα! Εντυπωσιακές εικόνες από την Κεντρική Μακεδονία

Ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του στον νυχτερινό ουρανό της βόρειας Ελλάδας. Οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας, από τις Σέρρες έως τη Θεσσαλονίκη, έγιναν μάρτυρες του φαινομένου γνωστό ως «Βόρειο Σέλας».

Αυτό το μαγευτικό θέαμα δεν είναι συνηθισμένο για τις χώρες του νότου και για αυτό το λόγο οι κάτοικοι αλλά και οι μετεωρολογικές υπηρεσίες που παρατήρησαν το φαινόμενο, με τα έντονα κόκκινα χρώματα να αγκαλιάζουν τον ουρανό, δεν πίστευαν στα μάτια τους!

Advertisment

Τα social media και οι ιστοσελίδες, όπως ήταν φυσικό, πλημμύρισαν από βίντεο και εικόνες που κατέγραφαν το μαγικό αυτό θέαμα.

“Μια ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα επιπέδου G3 επηρέασε την Ευρώπη προκαλώντας φαινόμενα σέλαος ακόμη και σε Ιταλία και Βουλγαρία” έγραψε σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, που γίνεται για πρώτη φορά ορατό στην Βουλγαρία, εξαιτίας της ιδιαίτερα ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας (ηλιακή έκλαμψη), που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

The Tavros Project: Η πρώτη πολυκατοικία στην Ελλάδα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος
Μια σκάλα για τολμηρούς στη Νορβηγία | Η εντυπωσιακή θέα των φιορδ που κόβει την ανάσα (βίντεο)
Η συγκλονιστική στιγμή που φάλαινα ζητάει βοήθεια από δύτες | Μεγάλη μάζα σκουπιδιών είχε κολλήσει στο στόμα της (βίντεο)
5 ανησυχητικές συμπεριφορές που μπορεί να έχει το κουτάβι σας και θα πρέπει να τις προσέξετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση