,

Eurostat: Αυτοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση | Η κατάταξη της Ελλάδας

Σύμφωνα με την Eurostat, η Αυστρία αναδεικνύεται ως η πλέον ευτυχισμένη χώρα ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Eurostat: Αυτοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση | Η κατάταξη της Ελλάδας

Σύμφωνα με την Eurostat, η Αυστρία αναδεικνύεται ως η πλέον ευτυχισμένη χώρα ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, συγκεντρώνοντας 7,9 από 10 στον ετήσιο δείκτη «ποιότητας ζωής» της Eurostat. Αυτή η βαθμολογία βασίζεται σε εκτενείς έρευνες που διεξάγονται σε όλα τα μέλη της Ένωσης.

Η οικονομική ευημερία της Αυστρίας εξηγεί εν μέρει την υψηλή βαθμολογία της, αν και δεν αποτελεί έκπληξη αυτή η επίδοση.

Advertisment

Οι επιδόσεις άλλων χωρών

Παρατηρούμε ότι η Πολωνία, η Φινλανδία και η Ρουμανία κατέχουν από κοινού τη δεύτερη θέση με βαθμολογία 7,7. Αντίθετα, η Βουλγαρία καταγράφει τη χαμηλότερη βαθμολογία, με μόλις 5,6 στον συνολικό δείκτη ευτυχίας.

Ενδιαφέρον προκαλεί η παρατήρηση ότι σε χώρες όπως η Ρουμανία και η Πολωνία, οι οποίες δεν είναι οικονομικά ευημερούσες, η ευτυχία δεν συνδέεται αποκλειστικά με τον πλούτο. Παράγοντες όπως η ηλικία, το εκπαιδευτικό επίπεδο, η οικογενειακή και η οικονομική κατάσταση φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη σημασία.

H γενική εικόνα στην Ε.Ε

Κατά μέσο όρο, οι πολίτες της ΕΕ δηλώνουν ένα επίπεδο ικανοποίησης 7,1 στα 10, με την εκπαίδευση, την οικογένεια και την οικονομική σταθερότητα να είναι σημαντικοί παράγοντες ευτυχίας.

Advertisment

Η θέση της Ελλάδας

Η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, μερικές από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, βρίσκονται κοντά στον μέσο όρο της ηπείρου, ενώ η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη από το τέλος, με τη Γερμανία να ακολουθεί αμέσως μετά, παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα πτώση στην ικανοποίηση από τη ζωή.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση