,

Σημειωματάριο συναισθημάτων | Κάθε μέρα είναι μια καλή μέρα για να ακολουθήσουμε την καρδιά μας

Σαν παιδιά γεννηθήκαμε προικισμένοι με δώρα όπως το ανοιχτό μυαλό, η αθωότητα, η φαντασία, η περιέργεια για την ανακάλυψη που καθορίζει την όρεξη και

Σημειωματάριο συναισθημάτων | Κάθε μέρα είναι μια καλή μέρα για να ακολουθήσουμε την καρδιά μας

Σαν παιδιά γεννηθήκαμε προικισμένοι με δώρα όπως το ανοιχτό μυαλό, η αθωότητα, η φαντασία, η περιέργεια για την ανακάλυψη που καθορίζει την όρεξη και το πάθος μας για τη ζωή.

Όπως κάθε παιδί γεννηθήκαμε με το δυναμικό για σπουδαία κατορθώματα , κάναμε μεγαλεπήβολα όνειρα και είχαμε θάρρος.
Ακόμη και τις φορές που νιώσαμε ότι ο κόσμος ψαλίδιζε τα όνειρα μας δείχναμε εμπιστοσύνη και συμπόνια.

Advertisment

Μεγαλώνοντας, η πίεση από τις προκλήσεις της ζωής, μας γέμισε φόβο και αμφιβολία και πολλές φορές νιώσαμε ότι οι αποφάσεις μας, μας περιορίζουν και μας δημιουργούν ενοχές.

Η προσαρμοστικότητα σιγά σιγά μας οδήγησε στην οχύρωση του εαυτού και την αποσύνδεση μας από το συναίσθημα, σε μια ζωή μακριά από το πάθος, αποστερώντας μας τα δώρα με τα οποία γεννηθήκαμε.

Ξεχάσαμε καθώς μεγαλώναμε ότι η πίεση των προκλήσεων, μας σμιλεύει και μας δυναμώνει εσωτερικά και ότι μόνο προχωρώντας άφοβα θα αποκτήσουμε ταλέντα και δεξιότητες.

Advertisment

Γιατί σε αυτή τη ζωή ήρθαμε για να ζήσουμε στο μέγιστο δυνατό τα βιώματα και τις εμπειρίες που μας προσφέρονται, να συνδεθούμε με
τα συναισθήματα μας, να δυναμώσουμε εσωτερικά και να αποκτήσουμε ψυχική ανθεκτικότητα.

Μόνο αποκτώντας την προσωπική μας ευθύνη, καλλιεργούμε τη δύναμη να αλλάξουμε τις συνθήκες και να έχουμε τον έλεγχο των πράξεων και των αποφάσεων μας, χωρίς να φοβόμαστε και να αμφιβάλουμε.

Με πίστη στον εαυτό μας καλλιεργούμε την αρετή της επιμονής για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.

Ακόμη και όταν δεν πρόκειται για μια απλή προσπάθεια ακόμη και όταν η πρόοδος μοιάζει να καθυστερεί, η επιμονή είναι το κλειδί για να αποκτήσουμε μακροπρόθεσμα ότι επιθυμούμε.

Σχεδόν πάντα, σχεδόν όλοι μας, περιμένουμε ασυνείδητα να πετύχουμε το στόχο μας άμεσα και αυτό εξηγεί γιατί απογοητευόμαστε και σταματάμε να προσπαθούμε με αποτέλεσμα τελικά να υλοποιούμε αυτό που φοβόμαστε περισσότερο , δηλαδή την αποτυχία.

Αν όμως προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που μας φοβίζει στο να επιτύχουμε και αγκαλιάσουμε την αποτυχία σαν να είναι μέρος μιας διαδικασίας μάθησης, όχι μόνο θα πάρουμε πολύτιμες πληροφορίες από τα λάθη μας , αλλά θα αναγνωρίσουμε και την ευκαιρία εξέλιξης μας μέσα από αυτά.

Όσο πιο σύντομα επανέλθουμε στη δράση τόσο πιο γρήγορα θα πετύχουμε και σε αυτό θα βοηθούσε να γιορτάζαμε κάθε μικρή μας νίκη ώστε να ενδυναμωθούμε επικεντρωμένοι στο μεγαλύτερο μας στόχο.

Για την εσωτερική μας ενδυνάμωση είναι αρκετό να ξαναθυμηθούμε ότι ως παιδιά είχαμε οδηγό την καρδιά και τη φαντασία για μεγάλα κατορθώματα και η αίσθηση της αποτυχίας ήταν απλά πρόκληση για να προσπαθήσουμε περισσότερο.

Με εμπιστοσύνη στη διαίσθηση και την καρδιά μας, προχωράμε με αποφασιστικότητα στο στόχο μας, προσελκύοντας ανθρώπους και καταστάσεις που μας εμπνέουν και εμπνέονται από εμάς.

Κάθε μέρα είναι μια καλή μέρα να θυμηθούμε τα δώρα με τα οποία είμαστε προικισμένοι και να ακολουθήσουμε την καρδιά μας.

Κάθε μέρα είναι μια καλή μέρα να δείξουμε εμπιστοσύνη γνωρίζοντας ότι η καρδιά μας γνωρίζει το δρόμο.

Ας είναι σήμερα αυτή η μέρα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Όταν επενδύουμε στους ανθρώπους, ποτέ δεν χάνουμε
Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση