,

Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που δίνει χωρίς να παίρνει

Η αγάπη είναι κάτι ασυμβίβαστο, κάτι μοναδικό, δίνει χρώμα, χροιά και ποιότητα στη ζωή μας. Η αγάπη είναι το υπέρτατο συναίσθημα που αναζωογονεί και

Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που δίνει χωρίς να παίρνει

Η αγάπη είναι κάτι ασυμβίβαστο, κάτι μοναδικό, δίνει χρώμα, χροιά και ποιότητα στη ζωή μας. Η αγάπη είναι το υπέρτατο συναίσθημα που αναζωογονεί και τονώνει, που μας οδηγεί στην ψυχική ανάταση και την εσωτερική χαρά. Όταν κάποιος αγαπά βαθιά και ειλικρινά κάποιον τον σέβεται, τον συμπονά, δεν παραβιάζει τις ελευθερίες του, χαίρεται με τις χαρές του και λυπάται με τις λύπες του.

Όταν κάποιος αγαπά, ακούει, συμμερίζεται, κατανοεί, καταλαβαίνει, νιώθει και αντιλαμβάνεται τον άλλον. Όταν κάποιος αγαπά φροντίζει τον αγαπητικό του με όλα τα δυνατά μέσα, τον προστατεύει και μάχεται για την ευημερία του. Όταν κάποιος αγαπά είναι άγγελος προστάτης όχι δεσμοφύλακας μιας επιφανειακής και σκληρής σχέσης.

Advertisment

Ο άνθρωπος που νιώθει αληθινή αγάπη, δεν μπορεί να είναι σκληρός, δεν μπορεί να είναι βίαιος, δεν μπορεί να είναι καταπιεστικός, δεν μπορεί να έχει τοξική συμπεριφορά, δεν μπορεί να κακοποιεί, δεν μπορεί να ταπεινώνει, δεν μπορεί να προσβάλει, δεν μπορεί να εκφοβίζει. Δεν ταιριάζει η αγάπη στον πόνο, στον πανικό, στον φόβο. Δεν είναι δυνατόν να σε αγαπώ και να σε πληγώνω, δεν είναι δυνατόν να σε αγαπώ και να σε καταπιέζω, δεν είναι δυνατόν να σε αγαπώ και να σε τρομοκρατώ.

Η αγάπη είναι εν γένει ένα συναίσθημα που δίνει, χωρίς να παίρνει, που δεν ζητάει ούτε ανταπόδοση, ούτε υποταγή. Δεν δέχεται βαρβαρότητες και σκληρότητα. Είναι ένα συναίσθημα που το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι γαλήνη και ευτυχία. Η αγάπη κρατάει λουλούδια όχι πέτρες. Η αγάπη προσφέρει ηρεμία όχι πανικό. Η αγάπη δεν κλαίει από φόβο αλλά από χαρά. Η αγάπη είναι βάλσαμο όχι δηλητήριο.

Σταμάτα να φοβάσαι, να πονάς, να κλαις κρυφά, να ντρέπεσαι και να λυπάσαι αυτούς που σε κάνουν να πιστεύεις ότι η αγάπη πονάει. Η αγάπη δεν πονάει και αν πονάει δεν είναι αγάπη, σίγουρα. Σήκω ψηλά το κεφάλι, βγάλε από την ζωή σου οποιαδήποτε τοξική, καταπιεστική, βίαιη συμπεριφορά. Δώσε μια μεγάλη αγκαλιά στον εαυτό σου, αγάπησε τον όπως του αξίζει και βγες εκεί έξω και αναζήτα την πραγματική αγάπη. ΥΠΑΡΧΕΙ!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση