,

Η φαντασία είναι το βασικό εργαλείο για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας

Το μυαλό σας δεν σκέφτεται με σκέψεις, σκέφτεται με εικόνες. Γι’ αυτό και οι στόχοι σας πρέπει να έχουν λεπτομερείς περιγραφές, όταν τους σημειώνετε.

Η φαντασία είναι το βασικό εργαλείο για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας

Το μυαλό σας δεν σκέφτεται με σκέψεις, σκέφτεται με εικόνες. Γι’ αυτό και οι στόχοι σας πρέπει να έχουν λεπτομερείς περιγραφές, όταν τους σημειώνετε. Αν, για παράδειγμα, γράψετε τον στόχο «Θέλω να γίνω πλούσιος», δεν θα καταφέρετε και πολλά, γιατί το μυαλό σας δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα είναι κάτι τέτοιο. Είναι πολύ ασαφές και αόριστο.

Αν, ωστόσο, γράψετε «Μέχρι την 1η Ιουλίου 2020, θα έχω καθαρό ενεργητικό 1.000.000 δολάρια» το μυαλό σας μπορεί να το κάνει εικόνα και θα αρχίσει να αναζητά τρόπους για να το πετύχει.

Advertisment

Αν δηλώσετε «Θέλω ένα ωραίο σπίτι», το μυαλό σας θα δυσκολευτεί να κάνει εικόνα το σπίτι των ονείρων σας, γιατί ο στόχος σας είναι αόριστος. Αν, ωστόσο, γράψετε μια λεπτομερή περιγραφή του ιδανικού σπιτιού για σας, ξεκινώντας από τα χερούλια της πόρτας μέχρι τα χρώματα του σπιτιού, και μετά φανταστείτε τον εαυτό σας να περπατάει μέσα σ’ αυτό το σπίτι, το μυαλό σας θα αρχίσει να αναζητά τις απαραίτητες πληροφορίες για να το αποκτήσετε.

Ακόμα και η φτώχεια είναι ζήτημα νοερής απεικόνισης. Οι φτωχοί άνθρωποι συνεχώς φαντάζονται τον εαυτό τους χωρίς χρήματα και χωρίς ευκαιρίες, παγιώνοντας τις άσχημες συνθήκες της ζωής τους. Όλοι μπορεί να μείνουν χωρίς χρήματα. Οι περισσότεροι από μας έχουμε περάσει περιόδους οικονομικής στενότητας. Ωστόσο, η οικονομική στενότητα σημαίνει ότι δεν έχουμε χρήματα μια δεδομένη στιγμή, αλλά περιμένουμε αυτές οι συνθήκες να αλλάξουν σύντομα. Η φτώχεια σημαίνει πως συνεχώς φανταζόμαστε τον εαυτό μας να μην έχει ποτέ τίποτα.

Οι σκέψεις, οι ιδέες και οι στόχοι σας πρέπει να είναι περιγραφικοί και σαφείς, ώστε να είστε σε θέση να μιλήσετε για κάθε λεπτομέρεια που τους αφορά. Πρέπει να βλέπετε όχι μόνο τους στόχους σας, αλλά και κάθε βήμα που θα κάνετε για να τους κατακτήσετε. Και ο τρόπος για να αποκτήσετε τόσο αποκρυσταλλωμένη σκέψη είναι η νοερή απεικόνιση.

Advertisment

Η ανησυχία είναι το αποτέλεσμα της νοερής απεικόνισης όσων δεν θέλετε να συμβούν. Φαντάζεστε ότι σας πέφτει η μπάλα, ότι αδυνατείτε να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας, ότι η τράπεζα κατάσχει την περιουσία σας ή ότι ο/η σύντροφός σας σας αφήνει για κάποιον άλλον/άλλη.

Όταν συνεχώς απεικονίζετε νοερά τέτοιες καταστάσεις, το μυαλό σας θα δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε να πραγματοποιηθούν αυτά που φαντάζεστε. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο να έχετε μια σαφή και θετική εικόνα για όσα θα κατακτήσετε και για το πώς θα είστε, όταν εκπληρωθούν οι στόχοι σας.

Αν φαντάζεστε το επιθυμητό αποτέλεσμα αρκετά συχνά,το μυαλό σας θ’ αρχίσει να το αναγνωρίζει ως μια κανονικότητα αποδεκτή και εφικτή. Βάλτε όλο το πάθος και τον ενθουσιασμό σας και φανταστείτε πώς θα είστε, όταν κατακτήσετε τον στόχο σας.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Allan & Barbara Pease «Η Απάντηση» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Σημειωματάριο συναισθημάτων | Μέσα στην αγάπη, η ζωή θα αφηγηθεί την ιστορία μας
Το ευτυχισμένο τέλος που δεν έρχεται ποτέ…
Επίκουρος: «Κούφια είναι τα λόγια του φιλόσοφου που προσφέρει θεραπεία χωρίς ανθρώπινα δεινά»
Θεραπείες με τις Δυνάμεις του Νου στη Σύγχρονη Εποχή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση