,

9 στους 10 ενήλικες νιώθουν κούραση και έχουν κακή διάθεση μέσα στην ημέρα | Ο ρόλος της διατροφής

Πάνω από το 90% των Αμερικανών αντιμετωπίζουν συμπτώματα κόπωσης και δυσθυμία λόγω της διατροφής τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της OnePoll σε 2.000 ενήλικες. Η

9 στους 10 ενήλικες νιώθουν κούραση και έχουν κακή διάθεση μέσα στην ημέρα | Ο ρόλος της διατροφής

Πάνω από το 90% των Αμερικανών αντιμετωπίζουν συμπτώματα κόπωσης και δυσθυμία λόγω της διατροφής τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της OnePoll σε 2.000 ενήλικες. Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 54% νιώθει κόπωση, το 22% απογοητεύεται, και το 17% νιώθει θλίψη στο τέλος της ημέρας λόγω της διατροφής τους.

Επιπλέον, το 20% χαρακτήρισε τη διατροφή του ως “πολύ υγιεινή”, ενώ το 16% παραδέχθηκε ότι ήταν μάλλον ανθυγιεινή. Παράλληλα, το 18% δεν ξέρει προέλευση των τροφίμων του, και το 24% σπανίως ή ποτέ ελέγχει τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζει.

Advertisment

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσοχή της γενιάς Ζ στη διατροφή, καθώς το 75% από αυτούς εξετάζει τις ετικέτες των προϊόντων, ένα ποσοστό υψηλότερο από τους ηλικιωμένους και τους millennials.

Όσον αφορά στα βιώσιμα τρόφιμα, το 48% των συμμετεχόντων τα προτιμά για την υγεία τους, το 32% για την καρδιαγγειακή υγεία, και το 26% για τον έλεγχο του βάρους.

Σχετικά με τα social media, το 35% προτιμά να παίρνει πληροφορίες για υγεία και ευεξία από αυτά, με το Facebook να είναι η πρώτη πηγή (71%), ακολουθούμενο από Instagram (44%) και TikTok (41%).

Advertisment

Η γενιά Ζ δείχνει να είναι πιο προσεκτική και προσανατολισμένη στην έρευνα, καθώς το 78% από αυτήν θα έκανε πρώτα προσεκτικότερη έρευνα προτού δοκιμάσει νέες διατροφικές επιλογές.

Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει τη σημασία της ενημέρωσης και προσεκτικής επιλογής στη διατροφή για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας.

Επιπλέον, όσον αφορά την επίδραση των social media στις επιλογές υγείας και ευεξίας, το 35% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι προτιμά να λαμβάνει πληροφορίες από αυτά. Το Facebook καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 71%, ενώ ακολουθούν το Instagram με 44% και το TikTok με 41%. Παράλληλα, μόνο το ένα τρίτο των συμμετεχόντων πιστεύει ότι τα social media είχαν θετική επίδραση στον τρόπο που βλέπουν την υγεία τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, παρά τη νεαρή ηλικία τους, η γενιά Ζ αποδεικνύεται πιο προσεκτική όσον αφορά την επιλογή των τροφίμων. Το 75% αυτής της γενιάς εξετάζει τις ετικέτες των προϊόντων, ένα ποσοστό υψηλότερο από τους ηλικιωμένους και τους millennials.

Όσον αφορά στα βιώσιμα τρόφιμα, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον, με το 48% των συμμετεχόντων να τα προτιμά για την υγεία τους, το 32% για την καρδιαγγειακή υγεία, και το 26% για τον έλεγχο του βάρους.

Εν κατακλείδι, η έρευνα αποδεικνύει τη συνειδητοποίηση και την ανάγκη για προσεκτική επιλογή στη διατροφή, καθώς και τον ρόλο που παίζουν τα social media στην ενημέρωση των ατόμων για θέματα υγείας και ευεξίας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τροφική δηλητηρίαση: Μικροβιολόγος εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε
Μικροβιολόγος αποκαλύπτει τι δεν τρώει ποτέ για να αποφύγει την τροφική δηλητηρίαση
Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση