,

Σημειωματάριο συναισθημάτων | Στη ζωή προσελκύουμε ανθρώπους που νιώθουμε ότι μας είναι απαραίτητοι

Αναρωτιέμαι :Πόσο τυχαία συναντιόμαστε οι άνθρωποι ;Καιτι ερχόμαστε να διδάξουμε ο ένας στον άλλον ; Η εμπειρία μου λέει, καμία συνάντηση δεν είναι τυχαία.Advertisment

Σημειωματάριο συναισθημάτων | Στη ζωή προσελκύουμε ανθρώπους που νιώθουμε ότι μας είναι απαραίτητοι

Αναρωτιέμαι :
Πόσο τυχαία συναντιόμαστε οι άνθρωποι ;
Και
τι ερχόμαστε να διδάξουμε ο ένας στον άλλον ;

Η εμπειρία μου λέει, καμία συνάντηση δεν είναι τυχαία.

Advertisment

Ανάλογα τις ανάγκες μας και τη φάση της ζωής μας, κάθε φορά , προσελκύουμε ανθρώπους που νιώθουμε ότι μας είναι απαραίτητοι.

Εμφανίζονται λοιπόν στη ζωή μας αυτοί οι σημαντικοί άλλοι-κάποιες φορές όχι απαραίτητα οι πιο καλόβολοι και εύκολοι στη συνεργασία- που θα μας δώσουν ώθηση να προχωρήσουμε μέσα από δυσκολίες.

Όμως να που σε κάποιες περιπτώσεις, ανάμεσα τους ξεχωρίζουν και κάποιοι ευγενείς, γενναιόψυχοι και όμορφοι άνθρωποι, που εμφανίζονται στην καλή τους ώρα, να μας εμπνεύσουν και να μας εμψυχώσουν να αναζητήσουμε αυτό που ήδη γνωρίζουμε αλλά δυσκολευόμαστε να δούμε.

Advertisment

Έχετε παρατηρήσει πως μετασχηματίζεται η ενέργεια μας μετά τη συνάντηση με αυτούς τους ωραίους ανθρώπους ;

Είναι σαν να ανάβει μέσα μας ένα φως για να ανακαλύψουμε
τις ερωτήσεις που φωτίζουν την τυφλότητα ώστε
να ενθυμηθούμε τη διαδρομή προς το μονοπάτι της ψυχής.

Μέσα από το δικό τους ψυχικό ξεδίπλωμα, αποκαλύπτουν την ομορφιά της εσωτερικής δύναμης που συντροφεύει τα βήματα τους και οδηγεί στο δρόμο της συμφιλίωσης.

Έρχονται να μας συναντήσουν με αγάπη και οι καρδιές μας πλημμυρίζουν καλοσύνη και αποδοχή. Αυτό συμβαίνει γιατί στη δική τους καρδιά φιλοξενούν την πηγή της ενέργειας της καλοσύνης που μας μεταγγίζουν αβίαστα.

Η καλοσύνη είναι η φυσική ροή της ενέργειας που αυξάνει τη δόνηση μας και μας κρατά απρόσβλητους και προστατευμένους και όχι ο φαύλος κύκλος μιας φαντασιωσικης πραγματικότητας που δημιουργούμε προκειμένου να είμαστε ασφαλείς.

Αυτή η ενέργεια που ξεχειλίζει στους όμορφους ανθρώπους, αναβλύζει και μέσα μας, όταν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αναγνωρίσει, να επεξεργαστεί και να συνδεθεί στην ολότητα του με όλα τα συναισθήματα, χωρίς μεταμφιέσεις και ωραιοποιήσεις.

Αυτό είναι το κλειδί για την ανατροπή του φαύλου κύκλου των ψευδαισθήσεων που έχουμε δημιουργήσει από ανασφάλεια για να καλύψουμε την χαμηλή αυτοεκτίμηση και ανεπάρκεια μας , αλλά και ο μόνος δρόμος προς την αποδοχή και την αυταγάπη.

Κάθε μέρα είναι μια καλή μέρα να συναντηθούμε με καλοσύνη και αγάπη.

Κάθε μέρα είναι μια καλή μέρα να είμαστε ευγνώμονες για αυτές τις συναντήσεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση