Τι είναι τελικά σημαντικό; Η επιτυχία ή η ευτυχία

Από μωρά μαθαίνουμε πόσο σημαντική είναι η επιτυχία στη ζωή. Ζούμε στην εποχή όπου οι ευχές πάντα περιέχουν το «Πάντα επιτυχίες» και σπάνια το

Τι είναι τελικά σημαντικό; Η επιτυχία ή η ευτυχία

Από μωρά μαθαίνουμε πόσο σημαντική είναι η επιτυχία στη ζωή. Ζούμε στην εποχή όπου οι ευχές πάντα περιέχουν το «Πάντα επιτυχίες» και σπάνια το «Να είσαι ευτυχισμένος». Παλεύουμε να είμαστε επιτυχημένοι, παλεύουμε να δείξουμε πόσο αξίζουμε. Πρώτα στο σχολείο, υστέρα στο πανεπιστήμιο, στο εργασιακό, την ανάπτυξη δικής μας οικογένειας και σε πόσα άλλα.

Μια ζωή ένα ατέρμονο κυνήγι επιτυχίας. Κάπου μέσα μας οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι επιτυχία είναι τα πολλά χρήματα, η επαγγελματική καταξίωση, ο γάμος, τα παιδιά.. Χτίζουμε ζωές, χτίζουμε όνειρα γύρω από αυτή τη φορετή επιτυχία που εμπεριέχει όλα τα παραπάνω αλλά δεν εμπεριέχει τα πραγματικά μας θέλω. Θυσιάζουμε την ευτυχία μας στο βωμό μιας επιτυχίας που δεν επιλέξαμε, μιας επιτυχίας που εμπεριέχει όλα τα ‘πρέπει’ μα κανένα ‘θέλω.’

Advertisment

Ξεκινάμε το μακρύ ταξίδι μας αναζητώντας την επιτυχία και ξεχνάμε κάπου στο δρόμο την ευτυχία, πολλές φορές την πουλάμε προκειμένου να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Άλλες την ξεχνάμε στην προσπάθεια μας να αναγνωριστούμε. Καταλήγουμε εξαιρετικά επιτυχημένοι και εξαιρετικά δυστυχείς. Ίσως τελικά επιτυχία να μην είναι η αναγνώριση, τα χρήματα, τα κοινωνικά πρέπει. Ίσως τελικά επιτυχία να είναι να είμαστε απλώς ευτυχισμένοι, ήρεμοι και γεμάτοι αγάπη.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το κυνήγι της ευτυχίας και ας αφήσουμε πίσω τα ματαιόδοξα κυνήγια μιας επιτυχίας φτιαγμένης από άλλους και τοποθετημένης εντέχνως στις ζωές μας. Είναι εξίσου δύσκολο και το κυνήγι της ευτυχίας ας μην γελιόμαστε, όμως έχει υπέροχη κατάληξη σίγουρα. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους ,σε όλους τους τομείς της ζωής μας και να βάλουμε στόχο να το κατακτήσουμε, χωρίς να μας απασχολεί η γνώμη των άλλων, χωρίς να μας απασχολεί αν δεν συνάδει με τα σημερινά πρότυπα επιτυχίας. Η ευτυχία είναι προσωπική μας υπόθεση και δεν έχει λόγο κανένας σε αυτό!

Κάνε αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο χωρίς ντροπή
Αγάπα αυτ@ που σε κάνει ευτυχισμένο χωρίς φόβο
Ζήσε τη ζωή σου όπως θες εσύ, χωρίς ενοχές
Βάλε στόχο να επιτύχεις την ευτυχία σου…. αυτό είναι επιτυχία!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Όταν ο θάνατος γίνεται το πολυτιμότερο μάθημα ζωής
Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε
5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση