Ισλανδία: Το ηφαίστειο του Γκρένταβικ «βρυχάται» ξανά | Δείτε live εικόνα

Η νότια Ισλανδία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω μιας ακόμη ηφαιστιακής έκρηξης στη χερσόνησο Ρέικιανες, η τέταρτη από τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με το

Ισλανδία: Το ηφαίστειο του Γκρένταβικ «βρυχάται» ξανά | Δείτε live εικόνα

Η νότια Ισλανδία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω μιας ακόμη ηφαιστιακής έκρηξης στη χερσόνησο Ρέικιανες, η τέταρτη από τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με το BBC, αυτή η έκρηξη εκτιμάται ότι είναι η ισχυρότερη μέχρι στιγμής. Η λάβα έχει φθάσει στην ανατολική πλευρά της πόλης Γκρένταβικ, η οποία έχει εκκενωθεί, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί επίσης από την κοντινή Blue Lagoon, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ισλανδίας. Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής άμυνας της χώρας, η έκρηξη σημειώθηκε μετά τις 20:00 τοπική ώρα το Σάββατο, μεταξύ Hagafell και Stora-Scogfell, βόρεια του Grindavik. Πρόκειται για μια παρόμοια τοποθεσία με την έκρηξη που συνέβη στις 8 Δεκεμβρίου.

Advertisment

Η σειρά αυτών των ηφαιστιακών εκρήξεων στην περιοχή είναι εντυπωσιακή και ανησυχητική ταυτόχρονα. Η Ισλανδία, μια χώρα που βρίσκεται στο σταυροδρόμι των τεκτονικών πλακών, είναι γνωστή για την ηφαιστιακή της δραστηριότητα. Ωστόσο, η συχνότητα και η ένταση αυτών των εκρήξεων προκαλούν σοβαρές ανησυχίες στους κατοίκους και στις αρχές.

Δείτε live αναμετάδοση από την Ισλανδία:

Φωτογραφία: AP Photo/Marco di Marco

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Minerva Red: H επέλαση της αφρικανικής σκόνης όπως αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο
Γιατί έχουν αλλάξει χρώμα οι ωκεανοί τα τελευταία 20 χρόνια;
Explainer video: Τι είναι οι πόλεις των 15 λεπτών και πώς μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας
Ημέρα της Γης 2024 | Πρόοδος σχετικά με την κλιματική αλλαγή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση