,

7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη

Εχθρικές, εγωίστριες, υπολογιστικές, συμφεροντολόγες, απόμακρες, οι γάτες πολύ συχνά χαρακτηρίζονται με αυτά τα όχι και τόσο κολακευτικά επίθετα. Αυτό όμως που δεν λαμβάνουν υπόψη

7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη

Εχθρικές, εγωίστριες, υπολογιστικές, συμφεροντολόγες, απόμακρες, οι γάτες πολύ συχνά χαρακτηρίζονται με αυτά τα όχι και τόσο κολακευτικά επίθετα. Αυτό όμως που δεν λαμβάνουν υπόψη όσοι τα λένε είναι το εξής απλό: Επειδή κάποιος είναι διαφορετικός και δεν καταλαβαίνουμε- ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε- τη διαφορετικότητα και μοναδικότητά του, δεν σημαίνει ότι είναι κακός και ανάξιος λόγου. Αυτό συμβαίνει και με τις γάτες.

Οι γάτες στην πραγματικότητα-αυτό θα το καταλάβεις αν ζήσεις μαζί τους έστω και λίγο- είναι τρυφερές, φιλικές, αγαπησιάρες και στοργικές. Και έχουν και τις καλές και τις κακές τους στιγμές. Όπως όλοι μας. Και ποτέ δεν προσποιούνται ότι είναι κάτι που δεν είναι. Δεν είναι αυτά τα χαρακτηριστικά περιζήτητα για μια καλή και υγιή σχέση;

Advertisment

Από τα μοναδικά αυτά πλάσματα, να ξέρετε, μαθαίνουμε πολλά για τη ζωή, την αγάπη και πώς να παραμείνουμε αληθινοί.

Δείτε 7 υπέροχα μαθήματα που οι γάτες μας διδάσκουν για την αγάπη. Και είμαστε σίγουροι ότι εσείς που δεν τις έχετε σε ιδιαίτερη εκτίμηση θα τις δείτε με άλλο μάτι. Και πού ξέρετε; Ίσως σας έρθει η επιθυμία να υιοθετήσετε και μία.

Μην αποφασίσετε μόνο με την πρώτη εντύπωση

Αν βασιζόμασταν στις πρώτες εντυπώσεις για να αποφασίσουμε αν μια γάτα θα ήταν ο κατάλληλος σύντροφός μας, λίγα σπίτια θα είχαν γάτες. Και αυτό γιατί δεν είναι πάντα και τα πιο φιλικά πλάσματα στον κόσμο όταν τα συναντάμε για πρώτη φορά. Χρειάζονται χρόνο και χώρο για να δείξουν τον χαρακτήρα τους, την αγάπη και την προσωπικότητά τους. Αλλά μόλις τις γνωρίσετε καλύτερα, θα δείτε πόσο χαρούμενα, γεμάτα θετική ενέργεια και στοργικά πλάσματα είναι. Πρόθυμα πάντα να είναι δίπλα σας.

Advertisment

Αυτό ισχύει και για τους ανθρώπους. Δεν πρέπει η πρώτη εντύπωση να είναι και η καθοριστική. Δώστε χρόνο στον άλλον για να βεβαιωθεί ότι είναι ασφαλής μαζί σας και τότε θα μπορέσει να δείξει ποιος πραγματικά είναι. Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή μας.

Ο καθένας αγαπά με τον δικό του τρόπο

Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες εκφράζουν την αγάπη τους με τον δικό τους τρόπο. Είτε σας ακολουθούν παντού, είτε δεν απολαμβάνουν πολύ τη σωματική επαφή είτε θέλουν να απομονωθούν είτε προτιμούν να περνούν το χρόνο τους καθισμένες στο λαιμό σας ή ξαπλωμένες πάνω σας, η ουσία είναι η ίδια. Το πιο όμορφο δώρο, κατά τη γνώμη μας, είναι να επιτρέπεις σε κάποιον να σε αγαπάει με τον τρόπο που ξέρει και θέλει και να προσπαθείς και εσύ να το ανταποδώσεις με παρόμοιο τρόπο. Αυτό είναι ένα είδος σοφίας που κάνει τόσο τους ανθρώπους όσο και τα ζώα γύρω σας να αισθάνονται απίστευτα καλά.

Σεβόμαστε τον προσωπικό χώρο του άλλου

Οι γάτες μας δείχνουν ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να είμαστε συνεχώς με κάποιον που αγαπάμε. Να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον. Ο χρόνος που περνάμε χωριστά κάνει μια σχέση πιο αρμονική, καθώς μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να απολαύσουμε τις χαρές της επανένωσης με τον άλλον.

Είμαστε πραγματικά παρόντες τις στιγμές που ζούμε με τον άλλον

Μερικές φορές ξεχνάμε ότι το να περνάμε χρόνο με κάποιον σημαίνει ότι πρέπει να ζούμε τη στιγμή χωρίς να σκεφτόμαστε τι συνέβη χθες, τι θα συμβεί αύριο ή τι κάνουν οι άλλοι.

Είναι μια τεράστια πολυτέλεια όταν περνάτε χρόνο με κάποιον να αφήνετε όλα τα άλλα μακριά. Η γάτα σας, όταν είναι μαζί σας, είναι απερίγραπτα χαρούμενη που είστε μαζί και απολαμβάνει με όλο της το είναι την παρέα σας. Αυτές είναι οι στιγμές που κάνουν πιο δυνατό το δεσμό ανάμεσά σας. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους.

Να είμαστε εκεί για τον άλλον σε όλες τις στιγμές

Οι γάτες είναι μανούλες στο να εμφανίζονται από το πουθενά και να κάνουν τα μαγικά τους. Ακριβώς όταν νομίζετε ότι η μέρα είναι ατελείωτη και έχετε τόσα να κάνετε…ξαφνικά αυτές είναι εκεί. Τρίβονται πάνω σας, γουργουρίζουν, σας ζυμώνουν. Και νιώθεις ότι ο κόσμος είναι εντάξει.

Στις ανθρώπινες σχέσεις, είναι σημαντικό να δείξουμε στο άλλο άτομο, ακόμη και σε δύσκολες μέρες ή σε στιγμές που είναι πολύ απασχολημένος με πολλά πράγματα, ότι είμαστε παρόντες. Ένα φιλί, ένα χάδι, ένα χαμόγελο είναι αρκετά για να νιώσει ο άλλος ότι ποτέ δεν θεωρούμε ο ένας τον άλλον δεδομένο.

Να είστε ο εαυτός σας

Οι γάτες δεν ενδιαφέρονται για το τι σκέφτεστε γι’ αυτές και ποτέ δεν θα συμπεριφερθούν διαφορετικά μόνο και μόνο για να αγαπηθούν περισσότερο. Δεν είναι απολύτως απελευθερωτικό να σε αγαπούν γι’ αυτό που πραγματικά είσαι;

Η αγάπη δεν αγοράζεται

Οι γάτες χρειάζονται πολύ λιγότερα από ό,τι νομίζετε: φαγητό, νερό, ασφαλές καταφύγιο, αγάπη, ποιοτικό χρόνο μαζί σας. Αυτό είναι. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να αντικατασταθούν από κανένα ακριβό παιχνίδι ή ένα σούπερ μοντέρνο κρεβάτι. Εκτιμούν μια άδεια χάρτινη σακούλα ή ένα άδειο κουτί περισσότερο από το πιο ακριβό και μοντέρνο παιχνίδι. Έτσι, δεν έχετε άλλες δικαιολογίες! Αφήστε το πορτοφόλι σας μακριά και παίξτε μαζί τους.

Τείνουμε λοιπόν να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντισταθμίσουμε το ότι παραμελούμε τους συντρόφους, τα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους μας με κάποιο ακριβό δώρο. Η αλήθεια: Όπως δεν μπορούμε να το κάνουμε με τις γάτες, δεν μπορούμε να το κάνουμε ούτε με αυτούς.

Με πληροφορίες από www.topetmou.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε
Το πρώτο πάρκο σκύλων με ανακυκλώσιμα υλικά στον Δήμο Καλαμαριάς
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση