, ,

Οι σκύλοι ονειρεύονται τους ανθρώπους που αγαπούν, σύμφωνα με ψυχολόγο

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν οι σκύλοι τελικά ονειρεύονται ότι κυνηγούν γάτες και τρώνε το αγαπημένο τους φαγητό; Σύμφωνα με την ψυχολόγο Dr. Deidre Barrett,

Οι σκύλοι ονειρεύονται τους ανθρώπους που αγαπούν, σύμφωνα με ψυχολόγο

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν οι σκύλοι τελικά ονειρεύονται ότι κυνηγούν γάτες και τρώνε το αγαπημένο τους φαγητό; Σύμφωνα με την ψυχολόγο Dr. Deidre Barrett, οι αγαπημένοι μας φίλοι είναι πολύ πιθανό να ονειρεύονται εμάς, τους φροντιστές τους.

Η Barrett μελετά την συμπεριφορά ύπνου στους ανθρώπους εδώ και χρόνια. Αν και αναφέρει πως δεν μπορούμε να είμαστε 100% βέβαιοι για το τι ονειρεύονται τα ζώα, η ίδια μπορεί να συνάγει κάποια συμπεράσματα από τις δικές της μελέτες.

Advertisment

Μία βεβαιότητα είναι ότι τα περισσότερα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων, έχουν παρόμοιο κύκλο ύπνου με εκείνο των ανθρώπων – που σημαίνει ότι αλλάζουν ομαλά από τον βαθύ ύπνο σε μια κατάσταση μικρότερης εγκεφαλικής δραστηριότητας και μετά στο στάδιο του REM.

Σε αυτή την τελευταία φάση του κύκλου είναι που εμφανίζονται τα όνειρα στους ανθρώπους. Η Barrett δηλώνει σε συνέντευξή της: «Αυτή η βεβαιότητα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι και τα υπόλοιπα θηλαστικά ονειρεύονται». Άλλωστε, στην ίδια ομάδα δεν ανήκουμε;

Τι ονειρεύονται λοιπόν; Γι’ άλλη μια φορά, η Barrett στρέφεται στις μελέτες της με ανθρώπους ως οδηγό. «Οι άνθρωποι ονειρεύονται τα ίδια πράγματα για τα οποία ενδιαφέρονται μέσα στην ημέρα, αν και με περισσότερο οπτικό τρόπο και λιγότερο λογικό», εξηγεί.

Advertisment

«Δεν υπάρχει λόγος να σκεφτούμε ότι τα άλλα ζώα διαφέρουν. Καθώς οι σκύλοι είναι εξαιρετικά δεμένοι με τους ανθρώπους τους, είναι πολύ πιθανό ο σκύλος σας να ονειρεύεται το πρόσωπό σας, τη μυρωδιά και το πώς παίζετε μαζί». Η Barrett επίσης επιβεβαιώνει την ήδη εδραιωμένη σκέψη ότι όταν οι σκύλοι κλωτσούν στον ύπνο τους και κινούν το σώμα τους, βλέπουν στον ύπνο τους ότι τρέχουν και παίζουν.

Αν και δεν μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα αν η ανθρώπινη αλληλεπίδραση μπορεί να επηρεάσει τα όνειρα των σκύλων, μπορούμε και πάλι να προσπαθούμε. Η Barrett συστήνει: «Ο καλύτερος τρόπος να δώσουμε στον εαυτό μας ή στα παιδιά μας καλύτερα όνειρα είναι να έχουμε ευχάριστες καθημερινές εμπειρίες και να κοιμόμαστε πολύ μέσα σε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον. Το ίδιο πιστεύουμε ότι ισχύει και για τα όνειρα των κατοικίδιων φίλων μας».

Πηγή:

mymodernmet.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων που αφήνει αδέσποτα ζώα να κοιμούνται μέσα παρέχοντάς τους καταφύγιο
7 λόγοι που αξίζει να υιοθετήσετε έναν σκύλο στην οικογένειά σας
7 λόγοι που αξίζει να υιοθετήσετε μια γάτα
Αυτή είναι η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε ότι όλα της τα αδέσποτα είναι στειρωμένα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση