,

Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Για πρώτη φορά ειδική επέμβαση σε άτομο με αυτισμό

Το χειρουργείο που έγινε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αφορούσε την ολική αποκατάσταση των νόσων της στοματικής κοιλότητας σε άτομο με αυτισμό. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε

Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Για πρώτη φορά ειδική επέμβαση σε άτομο με αυτισμό

Το χειρουργείο που έγινε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αφορούσε την ολική αποκατάσταση των νόσων της στοματικής κοιλότητας σε άτομο με αυτισμό.

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης πιλοτικό χειρουργείο υπό γενική αναισθησία Ατόμου με Ειδικές ανάγκες και συγκεκριμένα σε 19χρονη στο φάσμα του αυτισμού.

Advertisment

Το χειρουργείο στόχευε στην ολική αποκατάσταση των νόσων της στοματικής κοιλότητας σε μία συνεδρία, βάσει σχεδίου θεραπείας που περιελάβανε εξαγωγές, εμφράξεις, θεραπεία ουλίτιδας και φθορίωση και το οποίο καταρτίστηκε σε προηγούμενο κλινικό και ακτινογραφικό έλεγχο.

«Το παραπάνω», λέει ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης «είναι αποτέλεσμα της επιτυχούς ολοκλήρωσης μιας πολύμηνης προσπάθειας που ξεκίνησε με την επικοινωνία και μια πρώτη καταγραφή των αναγκών των ατόμων και συλλόγων ΑμεΑ της Λέσβου, συνεχίστηκε με τον εξοπλισμό της χειρουργικής αίθουσας με τροχήλατο που εμπλούτιζε τις δυνατότητες πέραν των άλλων και για θεραπείες οδοντικής χειρουργικής (εμφράξεων), αλλά και περιοδοντικών νόσων».

Ας σημειωθεί εδώ ότι σημαντικοί σταθμοί στην πορεία προς την υλοποίηση ενός τέτοιου χειρουργείου εκτός Αθηνών ήταν και η επίσκεψη-εκπαίδευση στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, που θεωρείται το κέντρο αναφοράς στη χώρα σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα είδη θεραπειών, αλλά και η συμμετοχή της κοινής ομάδας των τμημάτων Οδοντιατρικού και Αναισθησιολογικού του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής και Οδοντιατρικής Ειδικής Φροντίδας.

Advertisment

Η ομάδα του Οδοντιατρικού Τμήματος αποτελούνταν από την Αικατερίνη Χατζηλία (Διευθύντρια), τον Στέργιο Ψηφή (Επικουρικό γιατρό) και την Αντριανή Παππά (Νοσηλεύτρια). Στην ομάδα του Αναισθησιολογικού Τμήματος συμμετείχαν η Λουκία Μάκρα (Διευθύντρια), η Κωνσταντίνα Σγουρού (Επιμελήτρια Α΄) και η Αντωνία Γεωργακέλλη (Νοσηλεύτρια).

«Στόχος μας», επισημαίνει ο Πρόεδρος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, «αποτελεί η καθιέρωση τακτικών μηνιαίων χειρουργείων υπό γενική αναισθησία, που θα εξυπηρετεί λίστες ατόμων ΑμΕΑ άνω των 16 ετών, ώστε να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα για κάλυψη των αναγκών των ευαίσθητων αυτών συνανθρώπων μας στο Νοσοκομείο μας, χωρίς να απαιτείται μετακίνηση σε νοσοκομεία των Αθηνών».

Με πληροφορίες από www.iatropedia.gr | Photο: nealesvou.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αιμορροΐδες: Γαστρεντερολόγος δίνει 5 σωτήρια tips που ανακουφίζουν | Οι συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»
Ύπνος: Το κοινό λάθος που κάνουμε όταν κοιμόμαστε στο πλάι
H εύκολη κίνηση που μακραίνει τη ζωή και σώζει την καρδιά – Kάντε την καθημερινά
Τα περιττά κιλά συνδέονται με συρρίκνωση του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα έρευνα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση