Το ελληνικό νησί που έχει την καθαρότερη παραλία στον κόσμο, σύμφωνα με κριτικές από 75 χώρες!

Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο ανακηρύχθηκε ανεπίσημα η καθαρότερη παραλία του κόσμου. Για να ανακαλύψει τις πιο καθαρές παραλίες, το αμερικανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Florida

Το ελληνικό νησί που έχει την καθαρότερη παραλία στον κόσμο, σύμφωνα με κριτικές από 75 χώρες!

Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο ανακηρύχθηκε ανεπίσημα η καθαρότερη παραλία του κόσμου.

Για να ανακαλύψει τις πιο καθαρές παραλίες, το αμερικανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Florida Panhandle αναζήτησε εκατομμύρια δημόσια διαθέσιμες κριτικές ταξιδιωτών για παραλίες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Advertisment

Η έρευνα περιλαμβάνει έναν κατάλογο 50 παραλιών σε 75 χώρες που κατατάχθηκαν στις υψηλότερες θέσεις μεταξύ των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών από ταξιδιώτες.

Εστιάζοντας στις αγγλόφωνες κριτικές, το Florida Panhandle υπολόγισε στη συνέχεια ποιες παραλίες παγκοσμίως, σε κάθε χώρα και σε κάθε ήπειρο, είχαν το υψηλότερο ποσοστό κριτικών που ανέφεραν «καθαρά νερά».

Συνολικά, η έρευνα περιλαμβάνει ανάλυση περισσότερων από 2,4 εκατ. κριτικών.

Advertisment

Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο

Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο έχει τα πιο καθαρά νερά, σύμφωνα με τις κριτικές του Tripadvisor – το 43,56% αναφέρει τα καθαρά νερά της.

Ένας ευχαριστημένος ταξιδιώτης συνοψίζει στην κριτική του για την παραλία Πράσσα: «Τιρκουάζ καθαρά νερά, χρυσή άμμος, όμορφη παραλία».

Συνολικά, η Ελλάδα φιλοξενεί οκτώ από τις δέκα κορυφαίες παραλίες στον κόσμο με τα πιο καθαρά νερά.

Οι ελληνικές παραλίες έχουν τα καθαρότερα νερά στον κόσμο

Με μήκος 13.676 χιλιομέτρων, η ελληνική ακτογραμμή είναι η μεγαλύτερη στη λεκάνη της Μεσογείου, μια θάλασσα που φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της και την πλούσια μπλε απόχρωση.

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που η πλειονότητα των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο με τα πιο καθαρά νερά βρίσκονται στην Ελλάδα, με πρώτη την παραλία Πράσσα στο νησί της Κιμώλου, για την οποία, όπως αναφέρθηκε, το 43,56% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών χρησιμοποιούν τη φράση «καθαρά νερά».

Μια άλλη ελληνική παραλία που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα είναι η παραλία του Αγίου Δημητρίου (37,82% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών) στο νησί της Αλοννήσου. Βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος και απέχει μόλις μια ανάσα από τη Σκόπελο, ένα νησί που έγινε διάσημο παγκοσμίως από την πρώτη ταινία «Mamma Mia».

Οι μη ελληνικές συμμετοχές στη λίστα περιλαμβάνουν τα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου Pileh Bay στο Ko Phi Phi Lee της Ταϊλάνδης (38,32% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών) και το Calo Des Moro στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας (36,89% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών).

Ακολουθεί η Ισπανία

Μετά την Ελλάδα, η Ισπανία διαθέτει την καλύτερη παραλία με καθαρά νερά στην Ευρώπη.

Γνωρίζουμε ήδη ότι οι παραλίες της Ελλάδας είναι παγκόσμιας κλάσης όσον αφορά τα καθαρά νερά, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η χώρα κυριαρχεί στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

Επίσης, μια ισπανική παραλία συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Η Calo Des Moro στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα (36,89% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών αναφέρουν τα καθαρά νερά της) είναι τόσο δημοφιλής στους τουρίστες, που ένας κριτικός συμβουλεύει: «Είναι παράδεισος, αλλά δεν είναι ένα μέρος για να χαλαρώσετε πραγματικά… βγάλτε εκπληκτικές φωτογραφίες, απολαύστε τα κρυστάλλινα νερά και μέχρι τις 10, πηγαίνετε κάπου αλλού».

Η Cala Brandinchi στο Capo Coda Cavallo της Ιταλίας περιλαμβάνεται επίσης στις καθαρότερες παραλίες της Μεσογείου (36,14% των κριτικών), όπου τα διαφανή νερά διαβαθμίζονται όμορφα από «κίτρινο σε πράσινο και από aqua σε βαθύ μπλε».

Oι περισσότερες παραλίες της κατάταξης βρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, αλλά τι κάνει αυτή την θάλασσα τόσο φημισμένη για την καθαρότητα των νερών της; Σύμφωνα με την Επαγγελματική Ένωση Εκπαιδευτών Καταδύσεων, αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η φύση του οικοσυστήματος περιλαμβάνει περιορισμένα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη του φυτοπλαγκτού (άλγη).

Με πληροφορίες από www.iefimerida.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

The Tavros Project: Η πρώτη πολυκατοικία στην Ελλάδα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος
Μια σκάλα για τολμηρούς στη Νορβηγία | Η εντυπωσιακή θέα των φιορδ που κόβει την ανάσα (βίντεο)
Η συγκλονιστική στιγμή που φάλαινα ζητάει βοήθεια από δύτες | Μεγάλη μάζα σκουπιδιών είχε κολλήσει στο στόμα της (βίντεο)
5 ανησυχητικές συμπεριφορές που μπορεί να έχει το κουτάβι σας και θα πρέπει να τις προσέξετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση