,

Κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ανεβάζουν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Μετά τους «Πέρσες» που παρουσίασαν πριν από ένα χρόνο, τώρα οι κρατούμενοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού ετοιμάζουν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί στις 11/6 και 12/6,

Κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ανεβάζουν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Μετά τους «Πέρσες» που παρουσίασαν πριν από ένα χρόνο, τώρα οι κρατούμενοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού ετοιμάζουν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί στις 11/6 και 12/6, είναι αποτέλεσμα του θεατρικού εργαστηρίου που ξεκίνησε με μια ομάδα φυλακισμένων, σε συνεργασία με την Αικατερίνη Παπαγεωργίου, την υπεύθυνη σκηνοθέτιδα και εμψυχώτρια στο Θεατρικό Εργαστήρι των φυλακών.

Advertisment

Η «Αντιγόνη» προσφέρει στους κρατούμενους

Μιλώντας στην «Καθημερινή» η 27χρονη σκηνοθέτις Αικατερίνη Παπαγεωργίου επισημαίνει πως η επιλογή της «Αντιγόνης» δεν ήταν τυχαία.

«Η διαμάχη μεταξύ του νόμιμου και του ηθικού δικαίου που υπάρχει στο έργο είναι ένα θέμα που διατρέχει τη φυλακή ως ζήτημα. Ένας κρατούμενος μπορεί να το αναγάγει στη δική του ζωή, μπορεί να το καταλάβει, ίσως και να ταυτιστεί», εξηγεί η κα. Παπαγεωργίου στη συνέντευξή της στη Γιώτα Συκκά.

Αν και κανείς από τους συμμετέχοντες δεν είναι εξοικειωμένος με το θέατρο, μερικοί ίσως να μην έχουν παρακολουθήσει ποτέ μια παράσταση, ωστόσο έχει σημασία ότι έρχονται σε επαφή με σύνθετα κείμενα που «μας βάζουν σε μια διαδικασία έρευνας και ανάκτησης κάποιας γνώσης», σχολιάζει η σκηνοθέτις και εμψυχώτρια στο Θεατρικό Εργαστήρι.

Advertisment

Με πληροφορίες από www.rosa.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου διοργανώνει συζητήσεις για την αμηχανία που προκαλεί το προαποφασισμένο μέλλον του κόσμου
Evia Film Project: Τον Ιούλιο η γιορτή του κινηματογράφου στη Βόρεια Εύβοια
"Φαινόμενο Μότσαρτ" | Ενισχύει πραγματικά την νοημοσύνη των παιδιών;
Φεστιβάλ Καννών | για «Το Χάος που Άφησε Πίσω της» του Νίκου Κολιούκου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση