Αλκοόλ στην παραλία: Πόσο επικίνδυνο είναι να πίνουμε ποτά κάτω από τον ήλιο

Το αλκοόλ δεν είναι ιδανική επιλογή για να πιείτε στην παραλία, όσο κι αν μια μπύρα ή ένα κοκτέιλ ακούγονται πολύ δροσιστικά… Όταν είστε

Αλκοόλ στην παραλία: Πόσο επικίνδυνο είναι να πίνουμε ποτά κάτω από τον ήλιο

Το αλκοόλ δεν είναι ιδανική επιλογή για να πιείτε στην παραλία, όσο κι αν μια μπύρα ή ένα κοκτέιλ ακούγονται πολύ δροσιστικά…

Όταν είστε στην παραλία με φίλους και απολαμβάνετε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού, καλό θα ήταν να αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ.

Advertisment

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, τα αλκοολούχα ποτά, σε συνδυασμό με τον ήλιο και την ζέστη μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα στην υγεία μας.

«Το αλκοόλ όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων, αλλά όταν συνδυάζεται με αυξημένη εφίδρωση στη ζέστη και τον ήλιο και τη συχνή ούρηση, μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και θερμοπληξία», όπως τονίζει ο επικεφαλής του αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος Κατάχρησης Αλκοόλ & Αλκοολισμού (ΝΙΑΑΑ).

Το αλκοόλ είναι διουρητικό και αναγκάζει το σώμα μας να αποβάλλει τα υγρά με πιο γρήγορο ρυθμό, οδηγώντας σε αφυδάτωση. Όταν συνδυάζουμε αυτές τις διουρητικές ιδιότητες με έντονη ηλιοφάνεια μπορεί εύκολα να μας οδηγήσει σε θερμική εξάντληση ή θερμοπληξία. Τα συμπτώματα αυτών των καταστάσεων περιλαμβάνουν ζάλη, λιποθυμία και πονοκεφάλους.

Advertisment

Δείτε επίσης: Η θερμοπληξία μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά, προειδοποιεί Βρετανός γιατρός
Πέρα από την αφυδάτωση και την θερμοπληξία, τα ποτά επιβραδύνουν τα αντανακλαστικά μας, και όπως και στην οδήγηση, πρέπει να αποφεύγουμε και την κολύμβηση, καθώς πολλά είναι τα περιστατικά πνιγμού ατόμων που είχαν κάνει υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Επίσης, αποφύγετε τα ποτά αν πηγαίνετε βόλτα με σκάφος, καθώς υπάρχουν επίσης υπάρχουν πολλά καταγεγραμμένα περιστατικά τραυματισμών σε σκάφη που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ.

Για να μείνετε ασφαλείς, όταν είστε στην παραλία ενυδατωθείτε με αρκετό νερό, φάτε ένα καλό (αλλά όχι πολύ βαρύ) γεύμα και αν πιείτε κάποιο ποτό, το προτιμότερο είναι να κάτσετε κάτω από μια σκιά, για να αποφύγετε τα ατυχήματα και την αφυδάτωση.

Με πληροφορίες από www.iatropedia.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι 4 νέες εξετάσεις που θα αλλάξουν το μέλλον της υγείας
Πρώιμη ήβη: Ο ρόλος των γονιδίων και οι επιπτώσεις στην υγεία των κοριτσιών
Έτοιμο το Google Earth της ανθρώπινης καρδιάς που εντοπίζει την πρώτη αιτία θανάτου (βίντεο)
Μαστογραφία: Πότε πρέπει να γίνεται ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση