, ,

Υγιείς τρόποι να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να προστατευτούμε από ιούς και γρίπες

Γενικά, το ανοσοποιητικό μας σύστημα υπερασπίζεται με εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο την υγεία μας και αμύνεται κατά μικροοργανισμών που προκαλούν παθήσεις. Αλλά ορισμένες φορές, αποτυγχάνουν

Υγιείς τρόποι να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να προστατευτούμε από ιούς και γρίπες

Γενικά, το ανοσοποιητικό μας σύστημα υπερασπίζεται με εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο την υγεία μας και αμύνεται κατά μικροοργανισμών που προκαλούν παθήσεις. Αλλά ορισμένες φορές, αποτυγχάνουν κιόλας: Ένα μικρόβιο εισβάλει επιτυχώς στο σώμα μας και εμείς αρρωσταίνουμε. Μπορούμε εμείς να επέμβουμε σε αυτή τη διαδικασία και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να τονώσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα;

Η ιδέα της τόνωσης του ανοσοποιητικού συστήματος είναι δελεαστική, αλλά, σύμφωνα με το Harvard, η ικανότητα να το καταφέρουμε δεν είναι τόσο απλή για διάφορους λόγους. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη: σύστημα και όχι ένα και μοναδικό όργανο ή ένας μηχανισμός. Για να λειτουργήσει καλά, απαιτεί ισορροπία και αρμονία.

Υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουν οι ερευνητές για τις συνδέσεις ανάμεσα στους μηχανισμούς. Ακόμα και σήμερα μελετάται η ακριβής σύνδεση του τρόπου ζωής με το ανοσοποιητικό σύστημα. Αλλά και πάλι είναι το μόνο εργαλείο που μας παραχωρεί μια κάποια πρόσβαση στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού.

Υγιείς τρόποι να ενδυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Η πρώτη γραμμή άμυνάς σας είναι η επιλογή ενός υγιούς τρόπου ζωής. Οι γενικές οδηγίες καλής υγείας είναι το καλύτερο βήμα που μπορείτε να κάνετε προς ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Κάθε κομμάτι του οργανισμού σας, όπως και το ανοσοποιητικό σύστημα, λειτουργεί καλύτερα όταν προστατεύεται από περιβαλλοντικές εισβολές και θωρακίζεται από υγιείς στρατηγικές όπως:

– Να μην καπνίζουμε

– Να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά

– Να γυμναζόμαστε τακτικά

– Να διατηρούμε ένα υγιές βάρος

– Να πίνουμε αλκοόλ σε μικρές ποσότητες

– Να κοιμόμαστε επαρκώς

– Να πλένουμε συχνά και προσεκτικά τα χέρια μας

– Να ελαχιστοποιούμε το στρες

– Διατηρούμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο

Άλλοι φυσικοί τρόποι να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι στις γρίπες και τις ιώσεις

– Δοκιμάστε τα προβιοτικά: Έρευνες υποδεικνύουν ότι τα συμπληρώματα μειώνουν την εμφάνιση αναπνευστικών και γαστρεντερικών μολύνσεων. Τα γαλακτοκομικά που έχουν υποστεί ζύμωση έχει αποδειχθεί επίσης ότι μειώνουν τις αναπνευστικές λοιμώξεις σε ενήλικες και παιδιά. Ωστόσο απαιτείται περαιτέρω μελέτη.

– Βγείτε μια βόλτα στον ήλιο: Το φως του ήλιου πυροδοτεί την παραγωγή βιταμίνης D. Το καλοκαίρι, η ασφαλής έκθεση είναι 10-15 λεπτά. Το χειμώνα ίσως να χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο.

– Καταναλώστε σκόρδο: Το σκόρδο είναι αντιμικροβιακός φορέας ευρέος φάσματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Καθώς η θερμότητα απενεργοποιεί ένα βασικό ενεργό συστατικό, προσθέστε το στις τροφές λίγο πριν τις σερβίρετε.

[toggle title="Πηγές"]

www.health.harvard.edu/staying-healthy/how-to-boost-your-immune-system

www.everydayhealth.com/columns/white-seeber-grogan-the-remedy-chicks/ten-simple-natural-ways-to-boost-immune-system/

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε