,

Καταρράκτες Κράβιτσα: Ο επίγειος φυσικός παράδεισος της Βοσνίας (βίντεο)

Οι καταρράκτες Κράβιτσα είναι μία από τις πιο όμορφες φυσικές τοποθεσίες της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης. Οι καταρράκτες βρίσκονται στην πορεία του ποταμού Trebižat και

Καταρράκτες Κράβιτσα: Ο επίγειος φυσικός παράδεισος της Βοσνίας (βίντεο)

Οι καταρράκτες Κράβιτσα είναι μία από τις πιο όμορφες φυσικές τοποθεσίες της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης. Οι καταρράκτες βρίσκονται στην πορεία του ποταμού Trebižat και πέφτουν από ύψος 25 μέτρων δημιουργώντας μία όμορφη λίμνη με κρυστάλλινα νερά. Ολόκληρη η περιοχή προστατεύεται από την πολιτειακή κυβέρνηση, αλλά είναι ανοιχτή στο τοπικό κοινό και στους τουρίστες για επισκέψεις, πικνίκ, κατασκήνωση, ακόμη και κολύμπι.

Οι πανέμορφοι καταρράκτες της Κράβιτσα βρίσκονται γύρω στη μία ώρα απ’ το Μόσταρ, κοντά στα σύνορα με την Κροατία. Κράβιτσα (ή Κράβιτσε), σημαίνει μικρή αγελάδα. Τοπικές ιστορίες θέλουν μία αγελάδα να παρασύρθηκε απ’ τον ποταμό μέχρι που οι ντόπιοι την εντόπισαν κάτω απ’ τον καταρράκτη.

Advertisment

Όλη η περιοχή είναι γεμάτη πράσινο με αγνά δέντρα, λεύκες και συκιές τριγύρω. Ακόμη και οι σχηματισμοί τουφ είναι πράσινοι με πυκνούς λειχήνες, βρύα και γρασίδι παντού. Σχεδόν δεν υπάρχουν ανθρωπογενείς σχηματισμοί κοντά στους καταρράκτες που να παρεμβαίνουν στο πλήρες φυσικό περιβάλλον της τοποθεσίας.

Ο καταρράκτης Κράβιτσα έχει ύψος περίπου 25 μέτρα και χωρίζεται σε 20 καταρράκτες, με τη λίμνη από κάτω να έχει ακτίνα περίπου 120 μέτρα. Ωστόσο, αυτό το μικρό μέγεθος του καταρράκτη είναι που τον κάνει τόσο προσβάσιμο, σε αντίθεση με τους περισσότερους μεγάλους καταρράκτες.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαρία Καβογιάννη: Συγκλονιστικό γκράφιτι με το πρόσωπό της στέλνει μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών
Πώς να προφυλάξουμε τα κατοικίδιά μας από την υπερβολική ζέστη
Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Εθνική ομάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση
Ζόρκος: Η εξωτική παραλία της Άνδρου με την άγρια ομορφιά (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση