,

Μαρία Καβογιάννη: Συγκλονιστικό γκράφιτι με το πρόσωπό της στέλνει μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών

Σύμβολο κατά της κακοποίησης των γυναικών, έχει γίνει το πρόσωπο της Μαρίας Καβογιάννη μέσα από τον ρόλο της στο «Maestro», με έναν καλλιτέχνη να

Μαρία Καβογιάννη: Συγκλονιστικό γκράφιτι με το πρόσωπό της στέλνει μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών

Σύμβολο κατά της κακοποίησης των γυναικών, έχει γίνει το πρόσωπο της Μαρίας Καβογιάννη μέσα από τον ρόλο της στο «Maestro», με έναν καλλιτέχνη να το αποτυπώνει σε ένα συγκλονιστικό γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας το δικό του μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.

Η ηθοποιός -που έχει αποθεωθεί πολλάκις για τις υποκριτικές της ικανότητες στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του Mega, και όχι μόνο-, υποδύεται στο «Maestro» μία γυναίκα που έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγό της.

Advertisment

«Ο τρόπος που βίωνα αυτή τη γυναίκα, με έκανε να θέλω να μοιραστώ τον πόνο της με τους ανθρώπους που πραγματικά το έχουν υποστεί και να δείξουμε στον κόσμο αυτό που δείξαμε. Γιατί πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι γίνεται στο διπλανό σπίτι ή ξέρουν και εθελοτυφλούν, όμως όταν φαίνεται αυτό μέσα από την τέχνη, γίνεται πάρα πολύ ισχυρό», είχε αναφέρει σχετικά η Μαρία Καβογιάννη.

Μαρία Καβογιάννη: Πώς η καθηλωτική της ερμηνεία στο «Maestro» ενέπνευσε τη δημιουργία του γκράφιτι

Η καθηλωτική ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στο «Maestro» ενέπνευσε και τον καλλιτέχνη Γιώργο Κόφτη, ο οποίος δημιούργησε ένα επιβλητικό γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας δυνατό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.

«Αξίζει να σταθούμε στο ταλέντο της Μαρίας Καβογιάννη και τον τρόπο που έχει να μετουσιώνει τα συναισθήματα που διαπραγματεύεται η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Για εμένα αυτό αποτέλεσε έμπνευση, πριν καν δω τη σειρά, είχα δει το πρόσωπό της. Τη σειρά την παρακολούθησα μετά, και κατάλαβα ότι διαπραγματεύεται φοβερά σημαντικά ζητήματα για την κοινωνία μας», περιέγραψε ο Γιώργος Κόφτης μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» για το έργο του.

Ο ίδιος, εξήγησε στη συνέχεια τον λόγο που επέλεξε τη Μαρία Καβογιάννη ως σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες: «Με συγκίνησε το ταλέντο αυτής της γυναίκας, το βλέμμα της ιδίως. Εμπεριέχονται όλα τα πράγματα που ζούμε ως κοινωνία μέσα στο βλέμμα της. Νομίζω ότι το σύνολο της κοινωνίας έχει επηρεαστεί από τη βία κατά των γυναικών και τις γυναικοκτονίες τα τελευταία χρόνια. Είναι κάτι το οποίο κλιμακώνεται συνεχώς.

Η απόγνωσή της και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται, νομίζω μας εκφράζει ως σύνολο. Είμαστε αποσβολωμένοι μπροστά σε αυτό το φαινόμενο. Είδα στα μάτια της αυτό που πραγματικά ήθελα να πω. Στην ουσία, πήρα το εκφραστικό μέσο της κ. Καβογιάννη και το μετέφερα στον τοίχο. Το ταλέντο είναι της ίδιας».

Με πληροφορίες από www.iefimerida.gr | Φωτογραφία: Instagram – giorgos_koftis

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Thessaly & Evros Pass 2024»: Ανοιξε η πλατφόρμα για φθηνές διακοπές σε Έβρο και Θεσσαλία
Φάρμακα με drones: Μετά τις μικρές Κυκλάδες σε ποια νησιά θα παραδίδονται
Ευρωεκλογές: Πού και πώς μπορώ να ψηφίσω – Αναλυτικός οδηγός λίγο πριν τις κάλπες
«Βοήθεια Στο Σπίτι» | Ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε τα πρώτα έξυπνα ρολόγια για ευάλωτους δημότες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση