,

Η Γερμανία θα ξοδέψει 50 δις. ευρώ για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή

Οι ισχυρότερες χώρες στον κόσμο έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο δραματικό έργο που συντελείται στον πλανήτη μας. Οι περισσότερες μεγάλες κυβερνήσεις όπως οι ΗΠΑ

Η Γερμανία θα ξοδέψει 50 δις. ευρώ για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή

Οι ισχυρότερες χώρες στον κόσμο έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο δραματικό έργο που συντελείται στον πλανήτη μας. Οι περισσότερες μεγάλες κυβερνήσεις όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα ακόμα εθελοτυφλούν ως προς την κλιματική αλλαγή, αλλά η Γερμανία φαίνεται να αλλάζει αισθητά πορεία πλεύσης.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ετοιμάζει επενδυτικό πακέτο ύψος 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για να μπορέσει η χώρα να μειώσει τις ρυπογόνες εκπομπές και να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Αυτό συμβαίνει καθώς τα δύο κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες, κάνουν απόπειρες να συμφωνήσουν σε μια κοινή θέση για το ακριβές ποσό της επένδυσης, αλλά και για τις δράσεις που το ποσό αυτό θα υποστηρίξει.

Advertisment

«Από τη μία πλευρά, θέλουμε τα μέτρα προστασίας του κλίματος να είναι αποτελεσματικά για να εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις μας», είπε η Μέρκελ κατά τη διάρκειας της εβδομαδιαίας προγραμματισμένης ομιλίας της. «Από την άλλη πλευρά, θέλουμε να λάβουμε υπόψη και το οικονομικό βάρος και να δράσουμε με έναν κοινωνικά αποδεκτό τρόπο ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορέσουν να αντέξουν οικονομικά την προστασία του κλίματος».

Η απόφαση να αφήσουν πίσω τους τη χρήση άνθρακα, που περιλαμβάνει το κλείσιμο των λίγων εναπομεινάντων ορυχείων, έλαβε την αρνητική αντίδραση από τις Γερμανικές περιοχές όπου η εξόρυξη άνθρακα βοηθά στην παροχή οικονομικής ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες. Ο Υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι αυτές οι περιοχές δεν θα είναι μόνες τους και πως θα δοθούν νέες προοπτικές, καθώς η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη αυτών των κινήσεων.

Οι διαπραγματεύσεις που θα συνεχιστούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα είναι σκληρές, διότι η Γερμανία, ενώ είναι μια χώρα, η οποία τάσσεται ανοιχτά υπέρ των δραστικών μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής, στην πράξη θεωρείται ότι μένει αδρανής σε ένα μεγάλο βαθμό. Εντούτοις, οι επιπτώσεις του προβλήματος αρχίζουν να «αγγίζουν» και την ίδια τη χώρα μετά από τις καταστροφικές πρόσφατες πυρκαγιές του καλοκαιριού στο ανατολικό τμήμα της., πιέζοντας έτσι για περισσότερη δράση από τα κυβερνώντα κόμματα και όχι μόνο.

Advertisment

Photo: Author/Depositphotos

[toggle title="Πηγές"]

https://www.naftemporiki.gr/story/1515220/germania-etoimazetai-na-riksei-50-dis-euro-sti-maxi-kata-tis-klimatikis-allagis?fbclid=IwAR3bGYScxdESGetNlJApWLgfgNy5sdFw2nj5nsXmoW4xgjonSBZulfmGe8Y

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση