Είστε διαρκώς κουρασμένοι; Οι δύο «αθώες» συνήθειες που ρουφούν την ενέργειά σας

Αν βρίσκεστε σε μια διαρκή ληθαργική διάθεση και νιώθετε τα επίπεδα ενέργειάς σας να σας εγκαταλείπουν, καλό είναι να επανεξετάσετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Είστε διαρκώς κουρασμένοι; Οι δύο «αθώες» συνήθειες που ρουφούν την ενέργειά σας

Αν βρίσκεστε σε μια διαρκή ληθαργική διάθεση και νιώθετε τα επίπεδα ενέργειάς σας να σας εγκαταλείπουν, καλό είναι να επανεξετάσετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Πράγματι, ο παράγοντας διατροφή μπορεί να αποτελεί τον λόγο που τα επίπεδα της ενηργικότητάς σας είναι πεσμένα, ενώ συχνά ορισμένα δημοφιλή διατροφικά συστατικά περιβόητα για τις τονωτικές τους ιδιότητες, μακροπρόθεσμα, υπονομεύουν την υγεία.

Η πιστοποιημένη διαιτολόγος Shyla Cadogan παρουσιάζει τα δύο συχνότερα διατροφικά λάθη που κλέβουν την ενεργητικότητά σας.

Advertisment

Κατανάλωση πολλών ενεργειακών ποτών

Τα ενεργειακά ποτά , δημοφιλή ανάμεσα στους εφήβους και τους νέους, περιέχουν καφεΐνη, ζάχαρη, υψηλές ποσότητες βιταμινών Β και αμινοξέων, όπως η ταυρίνη, συστατικά που ανεβάζουν άμεσα τα επίπεδα ενέργειας , εντούτοις μελλοντικά, έχουν συσχετιστεί με κινδύνους για την υγεία.

Η περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αυξάνει ταχύρρυθμα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προσφέροντας στιγμιαία άμεση τόνωση, πριν οδηγήσει σε μείωση της ενεργητικότητας και συνεπώς σε εξάντληση του οργανισμού.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να μην επιλέγετε ενεργειακά ποτά που περιλαμβάνουν παραπάνω από 80-85 mg καφεΐνης (1 φλιτζάνι καφέ).

Advertisment

«Δίψα» για γλυκά

Τα μπισκότα, τα ντόνατ ή οι καραμέλες όντως μας κρατούν δραστήριους, αλλά μόνο για μια με δύο ώρες. Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και ανεβάζουν πολύ γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά μετά την ταχεία άνοδό της, ακολουθεί η εξίσου γρήγορη πτώση της. Οι ανισορροπίες στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι η κύρια αιτία των ασταθών επιπέδων ενέργειας.

Με πληροφορίες από www.ygeiamou.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαστογραφία: Πότε πρέπει να γίνεται ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας
Χάρβαρντ: Πασίγνωστο φάρμακο για το αδυνάτισμα ενδέχεται να προκαλεί τύφλωση
Πρώιμη ήβη: Ο ρόλος των γονιδίων και οι επιπτώσεις στην υγεία των κοριτσιών
Ήπαρ: Το πασίγνωστο φυτό που αποτρέπει την συσσώρευση λίπους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση