,

“Το κλειδί της θεραπείας βρίσκεται μέσα σας”: Μια φανταστική συνέντευξη από το μέλλον

«Αποκλειστική» συνέντευξη ενός ξένου από το μέλλον στην Εναλλακτική Δράση για το σύστημα υγείας στην εποχή του.

"Το κλειδί της θεραπείας βρίσκεται μέσα σας": Μια φανταστική συνέντευξη από το μέλλον

“Το κλειδί της θεραπείας βρίσκεται μέσα σας”:
Μια φανταστική συνέντευξη από το μέλλον

Πριν λίγες μέρες, δεχτήκαμε μια κλήση στο skype από έναν μυστηριώδη ξένο. Όταν άνοιξε η γραμμή, στην οθόνη φάνηκε ένας συμπαθητικός μεσήλικας μετρίου αναστήματος. «Είμαι ο Ύψιλον» είπε, και συνέχισε «έχω έρθει από το μέλλον για να σας δώσω συνέντευξη». Αφού ξαφνιαστήκαμε, τον ρωτήσαμε για ποιο θέμα θα ήθελε να δώσει συνέντευξη και είπε ότι το αφήνει πάνω μας.

Advertisment

Έτσι, η Εναλλακτική Δράση αποφάσισε, έπειτα από πολλές συσκέψεις και τηλεφωνήματα, να ρωτήσει τον Ύψιλον για το σύστημα υγείας στον εποχή του. Ομολογούμε ότι μάλλον απογοητεύτηκε από το πεζό θέμα αλλά μας απάντησε με χαρά σε όλες τις απαντήσεις. Και έτσι, σας παρουσιάζουμε τη συνέντευξη παρακάτω…!

Ερ. Ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής στην εποχή σας;
Απ. Το προσδόκιμο ζωής μας είναι τα 180 χρόνια.

Ερ. Αρρωσταίνουν οι άνθρωποι στην εποχή σας;
Απ. Ναι, φυσικά αρρωσταίνουμε

Advertisment

Ερ. Και τι κάνει κάποιος αν αρρωστήσει;
Απ. Υπάρχουν αρκετά στάδια θεραπείας. Το πρώτο στάδιο είναι η απομόνωση. Όταν κάποιος αντιληφθεί ότι είναι άρρωστος, τότε απομονώνεται για να σκεφτεί τι έχει συμβεί στη συνειδητότητά του και προκλήθηκε η συγκεκριμένη ασθένεια. Κάνει μια βαθιά ανασκόπηση για να εντοπίσει την αιτία. Όταν εντοπίσει την αιτία, τη θεραπεύει και η ασθένεια ξεπερνιέται και αποκτά και πάλι τη δύναμή του. Το 80% των ασθενειών αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο.

Συνήθως, η θεραπεία δεν ξεπερνά τις τρεις μέρες. Έχουμε μάθει να κάνουμε ενδοσκόπηση και να αντιμετωπίζουμε τα σκιερά κομμάτια της συνειδητότητάς μας. Προσπαθούμε να τη διατηρήσουμε διαρκώς σε υψηλά επίπεδα αλλά είναι ανέφικτο να μην κάνουμε λάθη ή να μην παίρνουμε κάποιες λάθος αποφάσεις. Το καλό όμως είναι ότι, επειδή λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας με επίγνωση, όταν κάτι δεν πάει καλά, συνήθως ανατρέχουμε σε αυτές και κάνουμε διορθώσεις.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/kleidi-therapeias-vrisketai-mesa-sas-fantastiki-synenteyxi-mellon/

Ερ. Είπατε το 80% των ασθενειών. Το υπόλοιπο 20%;
Απ. Αν το άτομο δεν καταφέρει για κάποιο λόγο να βρει την αιτία του προβλήματος, τότε απευθύνεται στην κοινότητα για βοήθεια. Η κοινότητα στέλνει θεραπευτές για να τον συνδράμουν.

Ερ. Πως τον βοηθούν οι θεραπευτές;
Απ. Οι θεραπευτές επιχειρούν να βοηθήσουν τον ασθενή να συνειδητοποιήσει την αιτία του προβλήματός του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να σταματήσουν την εξέλιξη των συμπτωμάτων του για να του δώσουν περισσότερο χρόνο.

Ερ. Γιατί προσπαθούν να σταματήσουν την εξέλιξη των συμπτωμάτων του και δεν τα θεραπεύουν; Δεν είναι σε θέση να το κάνουν;
Απ. Τα συμπτώματα είναι ιερά. Εμφανίζονται διότι κάτι μέσα στον ασθενή προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του μέσω αυτών. Το να απαλείψουμε το σύμπτωμα χωρίς να βρεθεί η αιτία, θα ήταν σαν να διακόπταμε την επικοινωνία και να καταδικάζαμε τον ασθενή να υποφέρει περισσότερο, αφού τα συμπτώματα θα αλλάξουν μορφή και θα εκδηλωθούν με διαφορετικό τρόπο. Και ανεξάρτητα από το πόσες φορές μπορούμε να τα εξαλείψουμε, αυτά θα βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά μας.

Για πολλά χρόνια, ήμασταν εστιασμένοι στην απάλειψη των συμπτωμάτων. Όμως ο πολιτισμός μας ασθενούσε ολοένα και πιο βαριά. Νέες ασθένειες εμφανίζονταν και ο κόσμος μας αρρώσταινε για περισσότερο χρόνο. Μέχρι που αντιληφθήκαμε τον πραγματικό ρόλο των συμπτωμάτων και αντί να τα πολεμάμε, προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και να καταλάβουμε τι θέλουν να μας πουν.

Ερ. Δηλαδή όταν κάποιος αρρωσταίνει, δεν χρειάζεται να πάει σε νοσοκομείο;
Απ. Προσπαθούμε να φτάσουμε σε αυτό το στόχο αλλά ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει. Υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις που οι θεραπευτές της κοινότητας δεν μπορούν να βοηθήσουν τον ασθενή και έτσι εκείνος χρειάζεται να διακομιστεί σε κάποιο κέντρο περίθαλψης.

Ερ. Και στα κέντρα περίθαλψης, πώς αντιμετωπίζουν τον ασθενή και την ασθένεια;
Απ. Η προσέγγιση απέναντι στην ασθένεια παραμένει ίδια. Απλά, στα κέντρα περίθαλψης χρησιμοποιούνται μηχανήματα και τεχνολογικές υποδομές που είναι ικανές να αντιστρέψουν ή ακόμα και να απαλείψουν τα συμπτώματα και να δώσουν ακόμα περισσότερο χρόνο στον ασθενή.

Ερ. Μα δεν είπατε πριν ότι δεν θεραπεύετε τα συμπτώματα;
Απ. Ναι, αλλά η ζωή έχει πάντα προτεραιότητα, και έτσι αν διακυβεύεται άμεσα η ζωή και ο ασθενής το επιθυμεί, τότε τα συμπτώματα αντιστρέφονται και θεραπεύονται. Ακόμα κι έτσι όμως, αυτό συμβαίνει για να δοθεί περισσότερος χρόνος, στο ταξίδι συνειδητότητας του ασθενούς.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/kleidi-therapeias-vrisketai-mesa-sas-fantastiki-synenteyxi-mellon/

Ερ. Από όσο αντιλαμβανόμαστε, δεν υπάρχουν φαρμακοβιομηχανίες στην εποχή σας, σωστά;
Απ. Λάθος, υπάρχουν φαρμακοβιομηχανίες και μάλιστα είναι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Ίσως από τις μεγαλύτερες. Αυτές είναι που ασχολούνται με τις τεχνικές διεύρυνσης της συνειδητότητας, της ενδοσκόπησης και της πρόληψης. Γι αυτό εξάλλου ονομάζονται πλέον Ινστιτούτα πρόληψης και θεραπείας.

Ερ. Αν οι φαρμακοβιομηχανίες ασχολούνται με τη διεύρυνση της συνειδητότητας και την πρόληψη, από πού αντλούν τα κέρδη τους και είναι τόσο μεγάλες επιχειρήσεις;
Απ. Χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τις κυβερνήσεις μας. Οι φαρμακοβιομηχανίες στην εποχή μας πληρώνονται κυριολεκτικά για να διατηρούν τον πληθυσμό υγιή. Για κάθε άρρωστο, το κράτος παρακρατά ένα ποσοστό από τη χρηματοδότησή τους. Και έτσι το συμφέρον της φαρμακοβιομηχανίας είναι, να είναι οι συμπολίτες μου πραγματικά και απόλυτα υγιείς.

Αυτός είναι και ο λόγος που επενδύουν τεράστια κονδύλια στη εξερεύνηση των δυνατοτήτων της συνειδητότητας και στην αυτοθεραπεία, ώστε ο αριθμός των ανθρώπων που θα φτάνει στα κέντρα περίθαλψης να λιγοστεύει διαρκώς, όπως άλλωστε συμβαίνει σταδιακά τα τελευταία χρόνια. Στην εποχή σας, η φαρμακοβιομηχανία κερδίζει όταν είστε άρρωστοι. Κάναμε δυστυχώς πολλά χρόνια για να συνειδητοποιήσουμε το προφανές αλλά όταν πλέον έγινε αντιληπτό, αλλάξαμε την κατάσταση. Στην εποχή μας, αυτό που αποκαλείτε σήμερα φαρμακοβιομηχανία κερδίζει όταν είμαστε υγιείς. Και αυτή είναι μια ειδοποιός διαφορά.

Ερ. Έχετε και στην εποχή σας τόσες πολλές ειδικότητες ιατρών ή θεραπευτών;
Απ. Ναι, έχουμε πολλές ειδικότητες αν και ο συνολικός αριθμός των θεραπευτών είναι λιγότερος. Και αυτό συμβαίνει διότι όπως είπα πιο πριν οι περισσότερες ασθένειες αντιμετωπίζονται από τους ίδιους τους ανθρώπους που υποφέρουν. Οι ειδοκότητες όμως δεν έχουν να κάνουν με την εξειδίκευση στη θεραπεία ενός συγκεκριμένου σημείου του σώματος ή μας συγκεκριμένης ασθένειας. Δεν εστιάζουμε στο σημείο όπου εκδηλώνεται το σύμπτωμα. Το σώμα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Όπου κι αν παρουσιάζεται το σύμπτωμα, το πρόβλημα είναι συλλογικό. Όλα τα κύτταρα του οργανισμού έχουν την πληροφορία της ασθένειας. Απλά επιλέγουν να εκδηλώσουν το σύμπτωμα σε ένα ορισμένο σημείο. Και αυτή η επιλογή, επίσης, μεταφέρει τα δικά της μηνύματα. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε γιατί το σώμα επέλεξε εξαρχής να ασθενήσει και έπειτα να μάθουμε από αυτό ώστε να εξελιχθούμε. Οι ειδικότητες αφορούν τα διαφορετικά μονοπάτια θεραπείας και αποκατάστασης της ψυχικής, συναισθηματικής και φυσικής ισορροπίας.

Ερ. Υπάρχει κάποια συμβουλή που θα θέλατε να δώσετε στους σημερινούς ανθρώπους;
Απ. Ναι, να συνειδητοποιήσετε ότι το κλειδί κάθε θεραπείας βρίσκεται μέσα σας, να αγκαλιάζετε περισσότερο και να ζείτε με επίγνωση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η στάση πριν τον ύπνο που καταπολεμά τον πόνο στον αυχένα και την αϋπνία (βίντεο)
Τι ξεχωρίζει έναν ψυχοπαθή από έναν κοινωνιοπαθή; Δύο καθηγητές εξηγούν
Συγχρονικότητα και τύχη | Οι διαφορές τους και πώς να αναγνωρίζουμε τις δύο έννοιες
Πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιακά προβλήματα λόγω κατάθλιψης;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση