Ο street artist με το καλλιτεχνικό όνομα LifeinColour δίνει τη δική του «πολύχρωμη» μάχη ενάντια στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Ο ίδιος και η ομάδα στην οποία ανήκει, η URBAN ACT δημιουργούν τοιχογραφίες σε νοσοκομεία και σχολεία της χώρας.
Κάθε δημιούργημα της ομάδας δίνει κι ένα ξεχωριστό αλλά αισιόδοξο μήνυμα. Με αφορμή τη νέα τοιχογραφία του στη νότια πλευρά του μπλε κτιρίου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στις 19 Μαρτίου, ο LifeinColour μίλησε στην ιστοσελίδα Grtimes για την καλλιτεχνική του δράση: «Θέλαμε το έργο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε αυτό το θέμα. Tο σχέδιο αποφασίστηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων των παιδιών με χρόνιες ρευματοπάθειες».
Advertisment
Η τοιχογραφία που πλέον κοσμεί το Ιπποκράτειο απεικονίζει «…ένα χέρι, που είναι παιδικό και το δεύτερο είναι το χέρι του ενηλίκου που πάνω του ακουμπά το μικρό χέρι, συμβολίζοντας τη στήριξη που χρειάζεται το παιδί από τον ενήλικα σε όλα τα επίπεδα». Άλλα έργα του μπορεί να βρει κανείς στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στο Θριάσιο, σε σχολεία στην Αγία Μαρίνα, τη Θήβα, την Καρδίτσα, την Κυψέλη, τη Ρόδο και σε άλλα.
Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ως πεδίο δράσης του από μικρούς και εσωτερικούς χώρους έως και μεγαλύτερους. «Η δημόσια τέχνη με απασχολεί πολύ γιατί είναι κοντά στον κόσμο και έχει θράσος και αμεσότητα», εξηγεί ο ίδιος για την επιλογή του. Τα έργα του γεμίζουν χρώματα τους ψυχρούς τοίχους των δημόσιων κτηρίων κι αυτή ακριβώς η κίνηση είναι που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: αν δεν βλέπουμε να υπάρχει φως στο τούνελ της πανδημίας, τότε πρέπει να το ορίσουμε εμείς, με οχήματα την φαντασία και την ενσυναίσθηση.
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ιδιαίτερα θετική όταν αντικρύζει τα έργα του. Ο ίδιος δήλωσε στο GrTimes: «Ο κόσμος ως επί το πλείστον είναι ιδιαίτερα θετικός με τα έργα στα νοσοκομεία, καθώς πιστεύω ότι είναι ένας χώρος που έχει ανάγκη την αισθητική αναβάθμιση για την ψυχολογική ανάταση των ανθρώπων, είτε αυτοί είναι ασθενείς, είτε το προσωπικό του νοσοκομείου… δυστυχώς πολλοί τέτοιοι χώροι αποπνέουν εγκατάλειψη και μιζέρια. Παράλληλα, όμως υπογραμμίζει πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία της χρηματοδότησης, η οποία προέρχεται από χορηγούς, αν και έχει εκφραστεί και κάποιο ενδιαφέρον από τις διοικήσεις των νοσοκομείων.
Πηγή:
Με πληροφορίες από grtimes.gr