,

Κανέλα εναντίον Πάρκινσον

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα… κρυφό όπλο ενάντια στο Πάρκινσον, καθώς ένα αγαπημένο μπαχαρικό φαίνεται πως μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τις βλάβες της

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα… κρυφό όπλο ενάντια στο Πάρκινσον, καθώς ένα αγαπημένο μπαχαρικό φαίνεται πως μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τις βλάβες της εκφυλιστικής πάθησης.

Μια συγκεκριμένη χημική ουσία σε αυτό το μπαχαρικό μετατρέπεται από το συκώτι σε βενζοϊκό νάτριο, μια εγκεκριμένη δραστική που ενδείκνυται για τη θεραπεία νευρολογικών παθήσεων.

Advertisment

Ο λόγος για τη μυρωδάτη κανέλα!

Δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Rush του Σικάγο έδειξε πως όταν αυτή η χημική ουσία φτάνει στον εγκέφαλο, αναστέλλει την απώλεια των πρωτεϊνών που προστατεύουν τα κύτταρα, θωρακίζει τους νευρώνες απέναντι σε πιθανές βλάβες και ενισχύει την κινητική λειτουργία.

Ο επικεφαλής της σχετικής μελέτης, Kalipada Pahan, δηλώνει πως η κανέλα είναι πιθανότατα η πιο ασφαλής μέθοδος να αντιμετωπιστεί η εξέλιξη της νόσου. Η κανέλα Κεϋλάνης είναι ένα από τα πλέον ποιοτικά είδη του μπαχαρικού, γι’ αυτό και θεωρείται ότι μπορεί να παράσχει τα περισσότερα οφέλη.

Advertisment

Το επόμενο βήμα θα είναι να δοκιμαστεί η δράση της κανέλας σε ασθενείς με Πάρκινσον.

www.onmed.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα: Οι ελέφαντες χρησιμοποιούν ονόματα για να μιλήσουν μεταξύ τους!
Τι είναι το σοκ μεταφύτευσης των φυτών και πώς μπορείτε να το αποφύγετε
Η διαφορά της άγριας με την καλλιεργούμενη ρίγανη σε γεύση και θρεπτική αξία
Μέντα και Δυόσμος: Ποια είναι τα οφέλη και οι διαφορές τους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση