Αντί να διαλυθούμε, ας αποδεχτούμε ο ένας την διαφορετικότητα του άλλου

“Tην εποχή των παγετώνων πολλά ζώα πέθαιναν από το κρύο. Οι σκαντζόχοιροι συνειδητοποιώντας την κατάσταση,αποφάσισαν να ενωθούν.Έτσι θα έβρισκαν καταφύγιο και θα προστάτευαν ο

“Tην εποχή των παγετώνων πολλά ζώα πέθαιναν από το κρύο. Οι σκαντζόχοιροι συνειδητοποιώντας την κατάσταση,αποφάσισαν να ενωθούν.Έτσι θα έβρισκαν καταφύγιο και θα προστάτευαν ο ένας τον άλλο.

Τα αγκάθια όμως του καθενός πλήγωναν τους διπλανούς τους,και για το λόγο αυτό απομακρύνθηκαν και πάλι ο ένας από τον άλλο.Άρχισαν ξανά να πεθαίνουν από το ψύχος και έτσι ήταν αναγκασμένοι να διαλέξουν:ή να εξαφανιστούν από προσώπου γης ή να αποδεχθούν τα αγκάθια του διπλανού τους. Αποφάσισαν σοφά να μείνουν μαζί.

Advertisment

Έμαθαν να ζουν με τις μικρές πληγές που μπορεί να προκαλέσει μια πολύ στενή σχέση, καθώς το πιο σημαντικό ήταν πια η θερμότητα των άλλων. Και κατάφεραν να επιζήσουν…”

~Paulo Coelho~

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

childhood trauma
«Το κενό και η σιωπή είναι δύο όψεις του ίδιου πράγματος. Είναι η μήτρα που γεννά κάθε ύπαρξη» | Eckhart Tolle
Η εσωτερική επανάσταση: Πριν αλλάξουμε τον κόσμο, ας αλλάξουμε εμάς
Μητέρα νάρκισσος: Τι συμβαίνει όταν αντιμετωπίζει το παιδί σαν προέκταση του εαυτού της.

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση