, ,

Οι 5 πιο επικίνδυνες τοξίνες που καταστρέφουν το σώμα

Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά Πηγή άρθρου: Natural NewsAdvertisment Οι τοξικές ουσίες που κυκλοφορούν στο περιβάλλον είναι χιλιάδες και γι’ αυτό είναι πολύ εύκολο να επηρεαστεί

Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά

Πηγή άρθρου: Natural News

Advertisment

Οι τοξικές ουσίες που κυκλοφορούν στο περιβάλλον είναι χιλιάδες και γι’ αυτό είναι πολύ εύκολο να επηρεαστεί η κατάσταση της υγείας μας. Τα άλλοτε θρεπτικά κι ωφέλιμα τρόφιμα έχουν μεταλλαχτεί τόσο που τα οφέλη τους πλέον είναι πολύ μικρά, ενώ ταυτόχρονα ο αέρας και το νερό έχουν μολυνθεί σε επικίνδυνο σημείο. Παρακάτω περιγράφονται οι 5 πιο επικίνδυνες τοξίνες:

Βαρέα μέταλλα
Τα βαρέα μέταλλα είναι κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε να απασχολεί τους ανθρώπους όσον αφορά τα τρόφιμα, τον αέρα, το νερό και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Τα πιο συνηθισμένα σημεία έκθεσης σε βαρέα μέταλλα περιλαμβάνουν τα θαλασσινά, τα οδοντιατρικά αμαλγάματα, τα εμβόλια, τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, τις κατσαρόλες και τα τηγάνια, το μπέικιν πάουντερ, τον καπνό, τη μπογιά, το νερό, τους χώρους εργασίας και τους χημικούς αεροψεκασμούς.

Advertisment

Αυτές οι θανατηφόρες τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν αμέσως προβλήματα, όπως χρόνιους πόνους, κόπωση, σύγχυση, γαστρεντερικά προβλήματα, αλλεργίες, πονοκεφάλους, κατάθλιψη, δερματολογικά προβλήματα, αϋπνία, παράλυση και πολλά άλλα.

Διαβάστε:

Δηλητηρίαση από Βαρέα Μέταλλα: Συμπτώματα – Αποτοξίνωση – Πρόληψη

Αποτοξίνωση από τους αεροψεκασμούς

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ)
Οι ΓΤΟ βρίσκονται στα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από αλλαγές στο γενετικό υλικό των σπορόφυτων λαχανικών με δηλητηριώδη φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και βακτήρια έτσι ώστε τα φυτά να προστατεύονται από τα βλαβερά παράσιτα.

Με το 85% της συνολικής παραγωγής καλαμποκιού, σόγιας και κραμβέλαιου να προέρχεται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς αλλά και γνωρίζοντας ότι αυτά αποτελούν μερικά από τα τρόφιμα με την ευρύτερη κατανάλωση στον πλανήτη, οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα μεγάλο πρόβλημα. Αν προσθέσουμε και τα ζαχαρότευτλα, το βαμβάκι και άλλα δημητριακά ευρείας κατανάλωσης που μπορούν να μολυνθούν ή είναι στο πρόγραμμα υποβολής σε γενετική τροποποίηση (σιτάρι, ρύζι), βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας μεγάλης διατροφικής αποκάλυψης.

Εξαιτίας αυτής της διαδικασίας γενετικής μηχανικής, οι άνθρωποι καταναλώνουν ουσιαστικά τοξικούς σπόρους στους οποίους έχουν προστεθεί χημικές ουσίες που είναι γνωστό ότι μεταλλάσσουν τα κύτταρα του σώματος με αποτέλεσμα την ανάπτυξη όγκων και άλλων μορφών καρκίνου.

Ακτινοβολία
Υπάρχουν ελάχιστες μορφές ακτινοβολίας, αλλά οι πιο θανατηφόρες που στις μέρες μας ρυπαίνουν τον πλανήτη είναι το καίσιο-137 και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Πρόσφατες δοκιμές ακτινοβολίας που πραγματοποιήθηκαν από αξιωματούχους στις ακτές της Καλιφόρνια έδειξαν αύξηση της ακτινοβολίας σε ποσοστό 500%, και πλέον θεωρείται βέβαιο από τους εμπειρογνώμονες ότι το καίσιο-137 έχει εισέλθει στην τροφική αλυσίδα, με συνέπεια κάθε μορφή θαλασσινού που αλιεύεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό να είναι ύποπτη μόλυνσης σε σημαντικό βαθμό.

Ωστόσο, αυτό δεν προκαλεί τόσο μεγάλη ανησυχία όσο η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Με τη συνεχή παρουσία σημάτων wifi, κινητών τηλεφώνων, τηλεοράσεων, υπολογιστών και φούρνων μικροκυμάτων η έκθεση σε αυτό το είδος ακτινοβολίας είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί.

Στις 31 Μαΐου 2013, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο εξέδωσαν αναφορά στην οποία παραδέχονταν ότι τα κινητά τηλέφωνα μπορεί πράγματι να προκαλέσουν καρκίνο, κατατάσσοντας την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών (EMF) ως «πιθανό καρκινογόνο παράγοντα για τον άνθρωπο». (κατηγορία 2Β).

Ξενοοιστρογόνα
Τα ξενοοιστρογόνα ή μιμητές οιστρογόνων, είναι μια πολύ συνηθισμένη τοξίνη συνυφασμένη με την καθημερινότητά μας. Μπορεί να βρεθούν στα πλαστικά δοχεία, την εσωτερική επένδυση των κονσερβών, τα κύπελλα από φελιζόλ και τα σκεύη, τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης, καθώς και στα γεωργικά χημικά προϊόντα.

Αυτοί οι παράγοντες διαταράσσουν την ισορροπία των ορμονών και μπορούν να προκαλέσουν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτές, όπως ο κακός ύπνος, η ενέργεια, η λίμπιντο, καθώς και ορμονοεξαρτώμενους καρκίνους, όπως του μαστού, των ωοθηκών και του προστάτη.

Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
Ο κώδωνας του κινδύνου κρούει εδώ και αρκετό καιρό σχετικά με τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη και η σουκραλόζη, αλλά αυτό δεν εμποδίζει πολλούς ανθρώπους από την κατανάλωση των προϊόντων που τις περιέχουν. Βρίσκονται στις σόδες, το γιαούρτι, τις τσίχλες, τις σάλτσες μαγειρικής, τα επιτραπέζια γλυκαντικά, το αρωματισμένο νερό, τα δημητριακά και τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη.

Η ασπαρτάμη αποτελείται από συνδυασμό χημικών ουσιών, δηλαδή από ασπαρτικό οξύ (ένα αμινοξύ με διεγερτική επίδραση στα κύτταρα του εγκεφάλου), μεθανόλη και φαινυλαλανίνη και οι επιστήμονες την τοποθετούν στην κορυφή του φάσματος τοξικότητας.

Έχουν καταγραφεί 90 διαφορετικά συμπτώματα ως αποτελέσματα κατανάλωσης ασπαρτάμης, συμπεριλαμβανομένων των κρίσεων άγχους, του τραυλίσματος, της κόπωσης, της κατάθλιψης, της ημικρανίας, των εμβοών, του ιλίγγου, του αισθήματος καρδιακών παλμών, της ναυτίας και των μυϊκών σπασμών.

Σημείωση Εναλλακτικής Δράσης: Βλέποντας την κατάσταση του κόσμου μας και τις πηγές μόλυνσης και τοξίνωσης, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι είτε να πάει σε κάποιο ερημικό βουνό – νησί κ.λ.π. είτε αν νιώθει ότι παντού υπάρχουν κίνδυνοι, να περάσει στην άρνηση και να μην ενδιαφέρεται πια για τίποτα. Πιστεύουμε ότι το σωστό (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) είναι κάτι ενδιάμεσο. Από τη μία η γνώση είναι δύναμη αλλά εάν η γνώση μας κάνει να ζούμε φοβισμένοι, τότε η γνώση μετατρέπεται σε καταστροφή και η άγνοια σε ευτυχία. Το σημαντικότερο είναι να μην καμφθεί ο νους και η ψυχολογία μας. Η αυτογνωσία, το γέλιο, η άσκηση και μια ισορροπημένη διατροφή, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, αποτελούν το πραγματικό κλειδί της πρόληψης.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιακά προβλήματα λόγω κατάθλιψης;
Μικροβίωμα εντέρου: Πώς επηρεάζει τη συμπεριφορά μας
Doomscrolling: Τι είναι και πώς επηρεάζει την ψυχική μας υγεία;
Αιμορροΐδες: Γαστρεντερολόγος δίνει 5 σωτήρια tips που ανακουφίζουν | Οι συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση