Αν ο Θεός μας μιλούσε…

…Δεν θα εκπλησσόμουν αν κάποια στιγμή η φωνή του Δημιουργού μας σκέπαζε τον θόρυβο του πλανήτη σταματώντας την κυκλοφορία, τους πολέμους, τα καράβια, τα

…Δεν θα εκπλησσόμουν αν κάποια στιγμή η φωνή του Δημιουργού μας σκέπαζε τον θόρυβο του πλανήτη σταματώντας την κυκλοφορία, τους πολέμους, τα καράβια, τα τραίνα, τα εργοστάσια, τα χρηματιστήρια, τις τράπεζες, τον χρόνο και μας έλεγε σε μια και μοναδική γλώσσα, κατανοητή από όλους μας, όλους του ηλίθιους ανθρώπους της Γης:

Παιδιά μου,

Advertisment

Προσπάθησα με πολλούς τρόπους να σας παρουσιάσω ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ. Να σας παρουσιάσω ΤΙ ΕΙΜΑΙ. Να σας παρουσιάσω ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ. Σας έδωσα ζωή, σας έδωσα αέρα να αναπνέετε, σας έδωσα τροφή να φάτε, σας έδωσα νερό να πιείτε, σας έδωσα νου να σκέπτεστε, σας έδωσα χέρια να δημιουργείτε, σας έδωσα πόδια να κινήστε, σας έδωσα καρδιά να αγαπάτε. Σας έδωσα πολλά μέσα σας και έξω σας και γύρο σας και κοντά σας και μακριά σας. Σας έδωσα όμως και μάτια να βλέπετε κάθε βράδυ εκατομμύρια αστέρια και γαλαξίες στον ουρανό σας και έκανα τη Γη να γυρίζει για να τα βλέπετε σχεδόν όλα, κάθε νύχτα, κάθε εποχή.

Σας έδωσα τις εποχές για να έχετε πάντα τροφή. Σας έδωσα νόηση να σκέπτεστε, να σχεδιάζετε, να κατασκευάζετε, να δημιουργείτε και εσείς, με την θέληση σας, όπως και εγώ. Σας έδωσα ψυχή για να συνδέεστε μαζί μου, να διαθέτετε την συμπαντική γνώση, να γνωρίζετε το παρελθόν, να δημιουργείτε στο παρόν και να προβλέπετε το μέλλον. Σας έδωσα εγκέφαλο για να συνδέεται η ψυχή σας με το σώμα σας και κατόπιν να συνδέεστε συνολικά μαζί μου. Σας έδωσα ακοή για να ακούτε τους συμπαντικούς ήχους της δημιουργίας, τα κύματα, τα ηφαίστεια, τα πουλιά και τα όντα της Γης. Σας έδωσα χέρια για να αγκαλιάζετε αυτούς που αγαπάτε.

Αν όμως σας ρωτούσα, ‘ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΣΑΣ;’, τι θα μου απαντούσατε? Οι περισσότεροι από εσάς, μέσα σας, στο είναι σας, ξέρετε ότι υπάρχω, ότι ΕΙΜΑΙ, ξέρετε ότι δεν θα υπήρχε τίποτα αν εγώ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ, ξέρετε ότι δεν θα υπήρχατε εσείς αν εγώ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ, ξέρετε ότι είστε αποτέλεσμα της θέλησης μου και μόνον, αλλά ΔΕΝ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ διότι… δεν με βλέπετε.

Advertisment

Ναι, πράγματι δεν με βλέπετε, διότι εσείς ψάχνετε να βρείτε έναν αιωρούμενο, ιπτάμενο γέροντα με άσπρα μαλλιά και μούσι, με αιθέριο σώμα να πετά στους ουρανούς της Γης και να κοιτάζει πίσω από τα σύννεφα με πατρικό βλέμμα, να σπέρνει, να βοτανίζει, να δημιουργεί με τα χέρια του, να κοιτάει με τα μάτια του, να ακούει με τα αυτιά του.

Ναι, δεν με βλέπετε διότι δεν είμαι όπως εσείς νομίζετε, όπως εσείς πλάσατε στη φαντασία σας, όπως εσείς διδάσκεστε από τις θρησκείες από κάποιους ιερωμένους που ψάχνουν και εκείνοι να με δουν με τα μάτια του σώματος.

Θα με βλέπατε όμως συνεχώς αν σκεπτόσασταν διαφορετικά. Αν σκεπτόσασταν ότι εφ’ όσον είμαι ο Δημιουργός του Σύμπαντος, του Γαλαξία σας, του Ήλιου σας, της Γης σας, τότε υπάρχω μέσα σε όλα τα δημιουργήματα μου. Υπάρχω μέσα στον Γαλαξία σας, μέσα στον Ήλιο σας, μέσα στη Γη σας, μέσα σε ΣΑΣ!!! ΥΠΑΡΧΩ ΜΕΣΑ ΣΑΣ, ΥΠΑΡΧΩ ΕΞΩ ΣΑΣ, ΥΠΑΡΧΩ ΓΥΡΟ ΣΑΣ, ΥΠΑΡΧΩ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ, ΥΠΑΡΧΩ ΜΑΚΡΙΑ ΣΑΣ, ΥΠΑΡΧΩ ΠΑΝΤΟΥ!! ΥΠΑΡΧΩ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΕΤΕ!!

Αν θέλετε να με δείτε λοιπόν, να σκέπτεστε ότι μέσα στο μανιτάρι υπάρχω εγώ, μέσα στο δέντρο υπάρχω εγώ, μέσα στο νερό που πίνετε υπάρχω εγώ, μέσα στην τροφή σας υπάρχω εγώ, μέσα στη σκέψη σας υπάρχω εγώ, μέσα στα δικά σας δημιουργήματα, ότι εσείς δημιουργείτε καθημερινά, ΥΠΑΡΧΩ ΕΓΩ!! Υπάρχω σε κάθε τι γύρο σας, σε κάθε σας σκέψη, σε κάθε σας ιδέα, σε κάθε σας επιθυμία, σε κάθε σας όνειρο. Σε κάθε σας δημιούργημα μεταδίδετε εσάς και ΕΜΕΝΑ ταυτόχρονα.

Χαίρομαι μαζί σας όταν χαίρεστε, λυπάμαι μαζί σας όταν εσείς λυπάστε, φαντάζομαι μαζί σας όταν εσείς φαντάζεστε, κλαίω μαζί σας όταν εσείς κλαίτε, τρώω μαζί σας όταν εσείς τρώτε. ΖΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΣΤΙΓΜΗ!!! Σας αγαπώ διότι εσείς είστε ΕΓΩ και ΕΓΩ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΑΡΧΩ ΜΕΣΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ. ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ. ΟΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΟΤΙ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΟΤΙ ΠΟΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΟΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΜΕ ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΤΕ? ΑΝ ΠΑΨΩ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ? ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ.

Σκεφθείτε το διότι ο γεωργός μπορεί να ξεριζώσει ένα στάχυ αν δεν θέλει να υπάρχει το στάχυ. Το στάχυ όμως, δεν μπορεί να ακυρώσει τον γεωργό. Ο γεωργός είναι Δημιουργός. Με τη θέληση του δημιουργεί χωράφια ολόκληρα με στάχια και μετά η θέληση του, η επιθυμία του να γεννηθούν τα στάχια περνά σε μένα, στα δικά μου ‘χέρια’, στην δική μου θέληση. Και εγώ το μόνο που μπορώ να θέλω είναι να έχετε αφθονία. Να μην σας λείπει τίποτα. Να έχετε ότι θελήσετε, ότι πεθυμήσετε, ότι ονειρευτείτε, ότι σχεδιάσετε, ότι ποθείτε. Είναι γραφτό σας να θέλετε το ίδιο για τα παιδιά σας. Αρκεί να αξίζει να στηρίξετε αυτό που και εκείνα θα θέλουν. Όπως σε σας, έτσι και σε μένα. Όπως σε μένα, έτσι και σε σας.
Και αν ακόμη με ρωτάτε ‘γιατί’ σας λέω:

ΩΣ ΨΥΧΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΟΥ ‘ΕΙΝΑΙ’ ΜΟΥ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΜΟΥ. ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΗ. ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΣΤΗ ΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΓΩ. ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΛΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ. ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΤΑΛΑΝΤΕΥΕΣΤΕ, ΟΤΙ ΑΜΦΙΒΑΛΕΤΕ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ, ΤΟΤΕ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ. ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ Ο ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ. ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑNΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΕ ΜΕΝΑ, Η ΘΕΛΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΗ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΕΝΑ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΑΝΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ‘ΑΣΑΦΕΙΑ’, ‘ΑΣΤΑΘΕΙΑ’, ‘ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ’, ‘ΤΑΛΑΝΤΕΥΣΗ’, ‘ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΜΕΝΑ’, ‘ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΣΑΣ’.

Η εμπιστοσύνη σας προς εμένα είναι ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ!! Αν δεν με εμπιστεύεστε, τότε πόσο υπάρχω μέσα σας? ΠΟΣΟ ΜΑΖΙ, ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΠΟΣΟ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΕΝΑ? ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ? Έχετε σκεφτεί ότι αν αμφιβάλετε για μένα και την ύπαρξη μου τότε αυτόματα αμφιβάλετε και για σας και για την δική σας ύπαρξη? Αν δεν υπάρχω ΕΓΩ, τότε πώς θα μπορείτε να υπάρχετε εσείς?

Η συμβουλή μου λοιπόν είναι μία: Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ. ΣΠΕΙΡΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙΣ ΑΦΘΟΝΙΑ!!! ΟΤΙ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΟΤΙ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΑΙΩΝΙΑ. ΟΤΙ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ.

ΑΝ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ ‘ΣΛΟΓΚΑΝ’ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΓΩ ΕΝΑ:

ΤΩΡΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ!! ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΣΕ ΜΕΝΑ!!

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χατζηκωνσταντίνου Γεώργιο – συγγραφέα – για το παραπάνω κείμενο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της
Καμία φορά το να πληγώσεις πονάει περισσότερο από το να σε πληγώσουν
Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση