,

Άμεση αντιμετώπιση της ναυτίας

Δεδομένου ότι η ναυτία είναι το πιο ενοχλητικό σύμπτωμα όταν ζαλίζεστε στο αυτοκίνητο, είναι πάντα χρήσιμο να λαμβάνετε κάποια προληπτικά μέτρα για να την

Δεδομένου ότι η ναυτία είναι το πιο ενοχλητικό σύμπτωμα όταν ζαλίζεστε στο αυτοκίνητο, είναι πάντα χρήσιμο να λαμβάνετε κάποια προληπτικά μέτρα για να την αποφύγετε. Η κατανάλωση ρίζας τζίντζερ αποτελεί ένα κλασικό μέτρο, μια και είναι ευρέως γνωστή για την αντιεμετική της δράση.

Τζίντζερ

Advertisment

• Φάτε λίγα μπισκότα τζίντζερ πριν ξεκινήσετε, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και μετά την άφιξή σας.

• Άλλα προϊόντα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι ζαχαρωτά τζίντζερ, τζίντζερ με επικάλυψη ζάχαρης (αν δεν σας ενοχλεί η καυτερή του γεύση) ή καραμέλες τζίντζερ.

• Αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε μεγάλη απόσταση, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πάρετε μαζί σας τσάι τζίντζερ σε ένα θερμός.

Advertisment

• Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ταμπλέτες ρίζας τζίντζερ, οι οποίες περιέχουν συμπυκνωμένη ποσότητα τζίντζερ (1 έως 2 ταμπλέτες συνήθως είναι αρκετές για ενήλικες). Μπορείτε να τις βρείτε εύκολα σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και σε άλλα μεγάλα καταστήματα.

Μέντα ή Δυόσμος

Το τσάι μέντας είναι επίσης μια άλλη καλή εναλλακτική λύση.

• Ο φρέσκος δυόσμος μπορεί να σταματήσει ή να ανακουφίσει από τη ναυτία. Έτσι αποφεύγετε την παρενέργεια της υπνηλίας που προκαλούν τα φάρμακα κατά της ναυτίας. Ξεκινήστε μασώντας 2 φύλλα και, αν είναι αναγκαίο, μασήστε περισσότερα.

• Κρατήστε στο στόμα σας μια καραμέλα μέντας (ή οποιαδήποτε άλλη καραμέλα που αργεί να λιώσει). Αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική, ακόμη κι όταν το αίσθημα ναυτίας έχει ήδη ξεκινήσει. Μην μασάτε την καραμέλα, επειδή η ναυτία μπορεί να επιστρέψει σύντομα αφού τελειώσει η καραμέλα. Για εκείνους που η ναυτία επιδεινώνεται από τη μυρωδιά ή τη γεύση της μέντας, λίγες σταγόνες λεμονιού μπορεί να αποδειχτούν ωφέλιμες.

Μουσική

• Ακούστε μουσική, καθώς έτσι θα κρατάτε το μυαλό σας απασχολημένο και δεν θα σκέφτεστε τη ναυτία.

Πιεσοθεραπεία

Αν νιώθετε ότι μπορεί να ζαλιστείτε στο αυτοκίνητο, ασκήστε ήπια πίεση στον βραχίονά σας (ανάμεσα από τους 2 τένοντες) περίπου 3 εκατοστά πίσω από τον καρπό. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα ειδικό βραχιόλι κατά της ναυτίας. Με αυτόν τον τρόπο θα καθυστερήσετε προσωρινά ή θα ανακουφιστείτε από τη ναυτία μέχρι να κάνετε μια στάση από το ταξίδι σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν ήπια γνωστική εξασθένιση: Τα κοινά συμπτώματα
Ευερέθιστο έντερο… το σύνδρομο του σύγχρονου τρόπου ζωής | Οι τροφές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα
Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση