, ,

Ασπιρίνη από την Κρήτη με φυσικά συστατικά κατά της γρίπης

Έπειτα από πολύχρονες έρευνες, ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστου Λιονή, Ηλία Καστανά και Στέργιου Πυρίντσου, με τη συνεργασία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και

Έπειτα από πολύχρονες έρευνες, ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστου Λιονή, Ηλία Καστανά και Στέργιου Πυρίντσου, με τη συνεργασία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και της φαρμακοβιομηχανίας Gallenica, προχώρησε στην παρασκευή της λεγόμενης «Κρητικής ασπιρίνης».

Η βάση του σκευάσματος αποτελείται από τρία θεραπευτικά βότανα, το θυμάρι, το φασκόμηλο και το δίκταμο και είναι κατασκευασμένα σε μορφή κάψουλας για πιο εύκολη κατάποση. Παραδοσιακά, οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν τα υλικά αυτά κατά του κρυολογήματος και η γνώση αυτή έφτασε να γίνει ένα φυσικό φάρμακο και μάλιστα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και παγκόσμια πατέντα.

Advertisment

Η κυκλοφορία της «Κρητικής ασπιρίνης» αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανώς και πριν το καλοκαίρι, και αφήνει υποσχέσεις αφενός για μια πιο φυσική αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης, αφετέρου για περαιτέρω αξιοποίηση της παραδοσιακής αυτής γνώσης, μέσω της αύξησης της καλλιέργειας των συγκεκριμένων βοτάνων που απαιτούνται για την παρασκευή της ασπιρίνης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το σκεύασμα εκτός από την αντιμετώπιση της γρίπης, έχει αντιπυρετικές και αναλγητικές ιδιότητες.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Σταφύλια: Το φρούτο που «θωρακίζει» τον οργανισμό μας απέναντι στις καλοκαιρινές λοιμώξεις
Είναι ασφαλές να υπερβαίνουμε την ημερομηνία λήξης των τροφίμων;
Σκέφτεστε να κόψετε το κρέας; Ρωτήστε πρώτα τα γονίδιά σας
Φρούτα και λαχανικά: Να τα προτιμάμε ολόκληρα ή να πίνουμε τον χυμό τους;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση