Η Γαλλία θεσπίζει την μείωση σπατάλης τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ

Σε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία προχώρησε το γαλλικό κοινοβούλιο, ψηφίζοντας να απαγορευτεί στα μεγάλα καταστήματα σούπερ μάρκετ να πετάνε ή να καταστρέφουν φαγητό το οποίο

Σε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία προχώρησε το γαλλικό κοινοβούλιο, ψηφίζοντας να απαγορευτεί στα μεγάλα καταστήματα σούπερ μάρκετ να πετάνε ή να καταστρέφουν φαγητό το οποίο είναι κατάλληλο για κατανάλωση. Τα τρόφιμα αυτά, πλέον, θα δίνονται σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, σε παραγωγούς ζωοτροφών ή για κομποστοποίηση.

Υπολογίζεται ότι η ετήσια ζημιά από την απόρριψη ασφαλούς φαγητού στη Γαλλία, ανέρχεται στα 20 δις ευρώ, με τον μέσο Γάλλο κάτοικο να πετά, σε αυτό το διάστημα, περίπου 20-30 κιλά τροφής. Η Γαλλία κινείται έντονα προς την κατεύθυνση της μείωσης της σπατάλης φαγητού, αφού έχει ήδη προταθεί και η λήψη επιπρόσθετων μέτρων που θα προβλέπει μαι σειρά από ενέργειες που θα εξοικονομήσουν χρήμα αλλά και τρόφιμα τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται με ποικίλους τρόπους.

Advertisment

Σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε, σε ετήσια βάση, σχεδόν η μισή ποσότητα τροφής που παράγεται παγκοσμίως, καταλήγει στα σκουπίδια. Γεγονός που εκτινάσσει το κόστος της σπατάλης τροφίμων στο αστρονομικό ποσό των 570 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τροφική δηλητηρίαση: Μικροβιολόγος εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε
Μικροβιολόγος αποκαλύπτει τι δεν τρώει ποτέ για να αποφύγει την τροφική δηλητηρίαση
Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση