Κοινά λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε και πώς μπορούν να σας βλάψουν

Ορισμένα από τα βασικότερα λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε και αποδεικνύουν ότι η λεπτομέρεια, τελικά, κάνει τη διαφορά.

Κοινά λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε και πώς μπορούν να σας βλάψουν

Κοινά λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε και
πώς μπορούν να σας βλάψουν

Παρόλο που μπορεί να είστε μανιακοί με την καθαριότητα και να «γλύφετε» το σπίτι από άκρη σε άκρη, υπάρχουν μερικά λάθη που πιθανόν να κάνετε όταν καθαρίζετε, που στην πραγματικότητα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σας. Παρακάτω περιγράφονται ορισμένα από τα βασικότερα λάθη που αποδεικνύουν ότι η λεπτομέρεια, τελικά, κάνει τη διαφορά.

Advertisment

Δείτε ακόμη: Πώς να καθαρίσετε το στρώμα του κρεβατιού σας

Δεν φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να καθαρίζουν το σπίτι τους με τα προϊόντα του εμπορίου, τα οποία όμως περιέχουν χημικές ουσίες ικανές να προξενήσουν άμεσα, ή σε βάθος χρόνου, προβλήματα. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε γάντια για να μην έρχεται το δέρμα σας σε απευθείας επαφή με αυτά τα χημικά.

Χρησιμοποιείτε πολλές φορές το ίδιο σφουγγάρι

Το σφουγγάρι που πλένετε τα πιάτα μαζεύει πολλά μικρόβια και μικροοργανισμούς από τα φαγητά και θα πρέπει να ανανεώνεται τακτικά. Μόλις αντιληφθείτε ότι έχει αρχίσει να μυρίζει περίεργα ή έχει αλλάξει εμφανώς χρώμα, καλό θα ήταν να το αντικαταστήσετε με ένα καινούριο.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/koina-lathi-kanete-katharizete-mporoun-vlapsoun/

Χρησιμοποιείτε το ίδιο καθαριστικό για όλες τις επιφάνειες

Παρόλο που μερικά καθαριστικά αναγράφουν πως είναι δραστικά σε όλες τις επιφάνειες, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε προϊόντα που να είναι εξειδικευμένα για συγκεκριμένα μέρη του σπιτιού. Πόσο φυσιολογικό είναι, για παράδειγμα, να καθαρίζετε τον πάγκο της κουζίνας που ακουμπάτε το φαγητό σας με το ίδιο καθαριστικό που χρησιμοποιείτε για τα τζάμια;

Σκουπίζετε αμέσως τις επιφάνειες μετά το ψεκασμό του καθαριστικού

Όταν ψεκάζετε μια επιφάνεια με το καθαριστικό, θα πρέπει να το αφήσετε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα – 1 λεπτό να δράσει και να απολυμάνει την περιοχή από τα μικρόβια.

Αυτά δεν είναι τα μόνα σφάλματα τα οποία κάνετε όταν καθαρίζετε, είναι όμως μερικά από τα βασικά που θα πρέπει να διορθώσετε ώστε να έχει αποτέλεσμα ο κόπος σας και να διασφαλίσετε ένα, όσο γίνεται, καθαρότερο περιβάλλον στο σπίτι σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η Θεωρία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων (IFS) και ο Εσωτερικός Κριτής: Κατανοήστε και Συμφιλιωθείτε με τον Εσωτερικό Σας Κριτή
Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν ήπια γνωστική εξασθένιση: Τα κοινά συμπτώματα
Ανησυχείτε όταν βλέπετε τα παιδιά σας να παίζουν για πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια; Πότε κινδυνεύουν πραγματικά;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση