, ,

Τεστ: Ζείτε στο παρόν ή στο… υπερπέραν;

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος στη σύγχρονη εποχή, είναι πως δυσκολεύεται να ζήσει τη στιγμή. Ναι, είναι πολύ εύκολο να

Τεστ: Ζείτε στο παρόν ή στο... υπερπέραν;

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος στη σύγχρονη εποχή, είναι πως δυσκολεύεται να ζήσει τη στιγμή. Ναι, είναι πολύ εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο να το πετύχεις στην καθημερινότητα. Οι υποχρεώσεις, οι δυσκολίες, οι απαιτήσεις της εργασίας αλλά και της οικογένειας, δεν μας αφήνουν να «αδειάσουμε» το μυαλό μας και να απολαύσουμε πραγματικά τη στιγμή.

Η αλήθεια είναι ότι το γεγονός αυτό από τη μία είναι λογικό, αφού υπάρχουν τόσα πράγματα που πρέπει να επιλύσουμε καθημερινά που απασχολούμαστε συνεχώς με αυτά, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι… Από την άλλη, είναι απίστευτα κουραστικό και ψυχοφθόρο το να βρίσκεσαι, για παράδειγμα, για καφέ με φίλους, στο σινεμά, μια βόλτα στην παραλία με την οικογένειά σου ή ακόμα και μόνος σου και να μην μπορείς να απολαύσεις το μοναδικό πράγμα που έχουμε και μπορούμε να ζήσουμε… τη στιγμή!

Advertisment

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να καλλιεργήσει κανείς αυτή τη δεξιότητα και τους οποίους έχουμε αναλύσει διεξοδικά σε δεκάδες άρθρα μας. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, χρειάζεται να διαπιστώσει ο καθένας σε ποιο βαθμό καταφέρνει να ζει στο παρόν ή βρίσκεται παραδομένος στις σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό του.

Αυτός, ακριβώς, είναι ο σκοπός του παρακάτω τεστ το οποίο αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο της Christine Lewicki “Νίκησε την γκρίνια” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο. Απαντήστε σε μια σειρά από 12 ερωτήσεις και θα διαπιστώσετε, ανάλογα με το αποτέλεσμα, αν ζείτε στο παρόν ή στο…υπερπέραν!

Photo: Author/Depositphotos

Advertisment

[viralQuiz id=196]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση