,

Εγώ, ποιος είμαι;

”Το Εγώ είναι η χειρότερη απάτη δημιουργίας αυτοπεποίθησης που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, να φανταστούμε …γιατί δεν το βλέπουμε. Και η μοναδική μεγαλύτερη απάτη

”Το Εγώ είναι η χειρότερη απάτη δημιουργίας αυτοπεποίθησης που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, να φανταστούμε …γιατί δεν το βλέπουμε. Και η μοναδική μεγαλύτερη απάτη είναι το “Είμαι εσύ”…. Το θέμα είναι ότι το Εγώ κρύβεται στο τελευταίο μέρος που θα έψαχνες …μέσα σου. Μασκαρεύει τις σκέψεις του ως δικές σου. Τα συναισθήματα του επίσης. Νομίζεις ότι είσαι εσύ…. Η ανάγκη προστασίας του Εγώ του ανθρώπου δεν γνωρίζει όρια. Λένε ψέματα, κλέβουν, σκοτώνουν. Κάνουν ό,τι χρειαστεί για να μην πληγωθεί το Εγώ τους…. Δεν ξέρουν ότι είναι φυλακισμένοι. Δεν ξέρουν ότι υπάρχει Εγώ…. Ο νους δύσκολα αποδέχεται ότι υπάρχει κάτι πέρα από αυτό. Κάτι πιο ικανό να διακρίνει την αλήθεια εντός της αλήθειας….. Στη θρησκεία, το Εγώ φανερώνεται ως ο διάβολος.

Φυσικά, κανείς δεν συνειδητοποιεί πόσο έξυπνο είναι το Εγώ, καθώς δημιούργησε το διάβολο για να κατηγορείται κάποιος άλλος….. Δημιουργώντας ένα φανταστικό εχθρό, δημιουργούμε έναν απτό εχθρό. Είναι κίνδυνος για το Εγώ, εκτός από παράγοντας γέννησής του….. Δεν υπάρχει εξωτερικός εχθρός, ό,τι κι αν λέει η φωνή μέσα μας. Κάθε αντίληψη εχθρού είναι προβολή του Εγώ ως εχθρού…. Στην πραγματικότητα, οι εξωτερικού εχθροί μας είναι δημιουργήματά μας…. Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι η ίδια μας η αντίληψη, η άγνοιά μας, το Εγώ μας.”

gerasimos-politis.blogspot.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε