, ,

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια: 6 τρόποι αντιμετώπισης

Πριν μπεις στη διαδικασία να τους καλύψεις με κονσίλερ, δες από τι μπορεί να έχουν δημιουργηθεί και χτύπα το πρόβλημα στη ρίζα του. Πολλές

Πριν μπεις στη διαδικασία να τους καλύψεις με κονσίλερ, δες από τι μπορεί να έχουν δημιουργηθεί και χτύπα το πρόβλημα στη ρίζα του.

Πολλές φορές τα αίτια για τη δημιουργία μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια είναι παθολογικά, συνήθως όμως είναι η ύπαρξη αλλεργιών, η συμφόρηση γύρω από τη μύτη ή η κληρονομικότητα.

Advertisment

Όποιος, όμως, και να είναι ο λόγος που δημιουργήθηκαν, κάποιες συμβουλές μπορεί αν αποδειχθούν ιδιαίτερα αποτελεσματικές:

1. Ο καλός ύπνος Καλό είναι να συμπληρώνετε 7 – 9 ώρες ύπνου καθημερινά. Παράλληλα υπάρχουν ειδικές μάσκες ύπνου για το πρόσωπο που βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων, ενώ μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς τη δική σας μάσκα τοποθετώντας πάνω στα μάτια σας μια βρεγμένη πετσέτα.

2. Δρόσισε την περιοχή Μπορείτε επίσης να βάζετε στα μάτια σας κρύα σακουλάκια τσάι ή παγάκια τυλιγμένα σε ύφασμα ή ακόμα και φέτες αγγουριού. Η τανίνη που περιέχει το τσάι μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, ενώ οι ουσίες που περιέχει το αγγούρι ανανεώνει την όψη του δέρματος γύρω από τα μάτια.

Advertisment

3. Κρύο νερό Μία ακόμα λύση είναι να πλένετε κάθε μέρα το πρωί σας με κρύο νερό, που προκαλεί συστολή των αγγείων και μείωση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια.

4. Η σωστή κρέμα ματιών Μια κρέμα ματιών που περιέχει βιταμίνη Κ και ρετινόλη είναι μια καλή λύση για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Επίσης καλό είναι να μην τρίβετε τα μάτια σας γιατί αυτό κάνει τους κύκλους να φαίνονται εντονότεροι.

5. Σωστή διατροφή Διατηρείτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει άφθονα φρούτα και λαχανικά, μπόλικο νερό και μειωμένο αλάτι, καθώς το αλάτι δημιουργεί κατακρατήσεις και κάνει τα οιδήματα να φαίνονται πιο έντονα.

6. Όχι τσιγάρο Εκτός από όλα τα άλλα κακά , το κάπνισμα δημιουργεί προβλήματα στο κυκλοφορικό που εντείνουν το πρόβλημα των μαύρων κύκλων.

himaira

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο
Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι | Ποιες παθήσεις αφορά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση