,

Τα οφέλη και οι ιδιότητες του αβοκάντο

Tο αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E, κάλιο, φυτικές ίνες και περιέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό του λιπαρά ενώ διαθέτει σημαντικές

Tο αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E, κάλιο, φυτικές ίνες και περιέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό του λιπαρά ενώ διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα.

Η περιεκτικότητα του αβοκάντο σε λιπαρά , τα οποία έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες, φτάνει το 88% καθιστώντας το ένα φρούτο ιδιαίτερα πλούσιο σε θερμίδες. Αρκεί να καταναλώσετε το 1/8 από το αβοκάντο που έχει 50 θερμίδες, για να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, όπως φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των κυττάρων και της καρδιάς,

Advertisment

βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυλλικό οξύ.

Τα λίπη των φυτικών προϊόντων παίζουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών καροτινοειδών από τον οργανισμό. Το αβοκάντο όταν προστίθενται στις σαλάτες, δρα ως ενισχυτικό της απορρόφησης των καροτινοειδών.

Η αντικαρκινική δράση του αβοκάντο αποδίδεται στα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει, αλλά και στα πολύτιμα καροτενοειδή του καθώς και στις υψηλές συγκεντρώσεις της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε
Θαλασσινά: Πως θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα ή αποψυγμένα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση