,

Μια απλή τεχνική για να ξυπνάτε χαρούμενοι κάθε πρωί

Παρακάτω είναι μία πολύ δυνατή τεχνική για να ξυπνάτε χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι μετά τον ύπνο κάθε πρωί. Μπορεί βέβαια να αναρωτιέστε πριν το δοκιμάσετε.

Παρακάτω είναι μία πολύ δυνατή τεχνική για να ξυπνάτε χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι μετά τον ύπνο κάθε πρωί. Μπορεί βέβαια να αναρωτιέστε πριν το δοκιμάσετε. “Γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιήσω μια χαζή τεχνική” ή “δεν έχω χρόνο για αυτό”.
Μετά θα πρέπει καθαρά να καταλάβετε ότι έχετε ήδη τις καθημερινές σας πρωινές ρουτίνες. Ισως ξυπνήσετε με τον ήχο από τοξυπνητήρι σας και το πρώτο πράγμα που θα έρθει στο μυαλό “ωχ βαρίεμαι να σηκωθώ, για πότε ξημέρωσε,είμαι πολύ κουρασμένος, θέλω να χουζουρέψω στο κρεβάτι”.
Μετά σηκώνεσαι και πας να φας το πρωινό σου, να κάνεις ένα ντους και να πλύνεις τα δόντια σου, με ένα άσχημο συναίσθημα κολλημένο στο μυαλό σου.

Γιατί λοιπόν να μην αλλάξετε τις κακές συνήθειές σας, που σας αποδυναμώνουν και να τις αντικαταστήσετε με με θετικές συνήθειές που σας δίνουν δύναμη και εμψύχωση; Αντί να ξεκινάτε την ημέρα σας διαμαρτυρόμενοι για το πόσο κουρασμένοι αισθάνεστε ή για το πόσο βαρίεστε, δεν θα ήταν καλύτερα να ξυπνάτε χαρούμενοι, με ενθουσιασμό, με ευγνωμοσύνη και αγάπη;

Advertisment

Αυτή είναι μια πολύ δυνατή τεχνική με την οποία ξαναπρογραμματίζεις τον εαυτό σου για να ξυπνάς χαρούμενος καθημερινά. Βασίζεται στις πρωινές ερωτήσεις αυτογνωσίας. Μία πολύ καλή άσκηση λοιπόν πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι σας ή πριν πλύνετε τα δόντια σας κάθε πρωί είναι να ρωτάτε τον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις:


Τι από την ζωή μου με κάνει να νιώθω χαρούμενος αυτή την στιγμή; Πως αυτό με κάνει να αισθάνομαι;

Advertisment

Τι με κάνει ενθουσιασμένο στην ζωή μου αυτή την στιγμή; Πως αυτό με κάνει να αισθάνομαι;

Από τι είμαι περήφανος από την ζωή μου αυτή την στιγμή; Τι με κάνει περήφανο; Πως αυτό με κάνει να αισθάνομαι;

Τι από την ζωή μου με κάνει να αισθάνομαι ευγνομωσύνη αυτή την στιγμή; Πως αισθάνομαι για αυτό

Τι απολαμβάνω στην ζωή μου τώρα; Tι είναι αυτό που απολαμβάνω; ­­Πως με κάνει αυτό να αισθάνομαι την στιγμη που το συνειδητοποιώ;

Ποιόν αγαπάω; Ποιός με αγαπάει; Πως αισθανομαι τώρα που τα συνειδητοποιώ αυτά;

Θα καταλάβετε ότι ανακαλύπτοντας συνειδητά πράγματα για τα οποία σας κάνουν να αισθάνεστε χαρά και ευγνομωσύνη που υπάρχουν στο τώρα σας, θα αλλάξει όλη η διάθεσή σας και η υπόλοιπη μέρα σας. Δοκιμάστε το.

Εάν το κάνετε για μιά χρονική περίοδο αυτό και κάθε μέρα θα παρατηρήσετε ότι η ημέρα σας και η ζωή σας όλη θα αλλάξουν προς το καλύτερο σταδιακά. Οιασκήσεις αυτές δεν πρέπει να ξεπετάγονται στα γρήγορα όμως εάν θέλετε να δείτε αποτελέσματα, αναρωτηθέιτε συνειδητά και δώστε απαντήσεις ειλικρινείς μετά από σκέψη κάθε μέρα .
Είναι ένας προγραμματισμός του μυαλού γιατί τα πάντα επηρεάζονται από τις σκέψεις μας. Προσθέστε τις δικιές σας ερωτήσεις. Θα μπορούσατε επίσης να τυπώσετε τις ερωτήσεις και να τις κολλήσετε στον καθρέφτη του μπάνιου σας ή οπουδήποτε αλλού στο σπίτι για να τις βλέπετε κάθε πρωί.
Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς αυτή την τεχνική εκτός από το πρωί όταν αισθάνεσαι γεμάτος άγχος ή πριν πέσεις για ύπνο.

ΠΗΓΗ:

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
"Contakids" | Σωματικό παιχνίδι και χορός για γονείς και παιδιά 2-5 ετών (φωτογραφίες + βίντεο)
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση