,

Οι 5 τροφές που ανακουφίζουν από τον πόνο της μέσης

Οι πόνοι στη μέση είναι πια κλασικό φαινόμενο για όλους μας, μα κυρίως για τις γυναίκες πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Χάπια,

Οι πόνοι στη μέση είναι πια κλασικό φαινόμενο για όλους μας, μα κυρίως για τις γυναίκες πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Χάπια, κρέμες, massage, με κάθε τρόπο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Μήπως όμως θα ήταν καλό να ψάξουμε τη λύση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο;
Eρευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχουν τροφές που μπορούν να μας ανακουφίσουν από τους ενοχλητικούς πόνους στη μέση και είναι οι εξής:

1.Xαμομήλι:

Advertisment

Το διάσημο αυτό βότανο, είναι ευρέως γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες. Πόσοι όμως ξέρατε ότι είναι αντισπασμωδικό και αντιφλεγμονώδες; Tα οφέλη πολλά, οπότε μην ξεχνάτε να πίνετε καθημερινά τσάι.

2.Τριγωνέλλα

(αρωματικό μοσχοσίταρο):είναι ένα βότανο που κυρίως χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό. Μπορείτε να φάτε τα φύλλα, τους σπόρους ή και ακόμα το βλαστό του. Μπορείτε να προσθέσετε τα φύλλα του στη σαλάτα σας ή τους σπόρους του βοτάνου σα μπαχαρικό σε κρέατα και σούπες. Είναι αντιφλεγμονώδες και έχει ιδιότητες φυτο-στεροειδών που βοηθάνε στην ανοικοδόμηση των ιστών. Δεν τα λες και λίγα τα οφέλη του. Ας ρίξουμε μια ματιά στα καταστήματα φυτικών προïόντων

Advertisment

3.Λινάρι (λιναρόσπορος):

Είναι και αυτό αντιφλεγμονώδες και έχει την ικανότητα να βοηθάει το σώμα στη θεραπεία και ανάπλασή του. Ο λιναρόσπορος μπορεί να προστεθεί σε κάθε γεύμα σας καθώς επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι του ή και να το καταναλώσετε σε μορφή τσαγιού.

4.Τζίντζερ:

Η πιπερόριζα είναι μια πολύ γευστική πρόταση που συνδυάζεται με πολλά φαγητά. Από παγωτό μέχρι τσάι, το τζίντζερ καταναλώνεται πανεύκολα και βοηθάει στην τόνωση της ροής του αίματος για βελτιωμένη κυκλοφορία. Είναι επίσης αντιφλεγμονώδες που αυτόματα σημαίνει λιγότερος πόνος.

5.Δεντρολίβανο:

Το βότανο αυτό είναι μια εξαιρετική τροφή που γιατρεύει τον πόνο, καθώς διευκολύνει στη χαλάρωση των μυών και των νευρων. Βοηθάει εκτός από τη μέση, στην αντιμετώπιση χρόνιων πονοκεφάλων. Περιέχει σαλικίνη η οποία είναι μια φυσική μορφή γλυκοζίτης, συστατικό από το οποίο φτιάχνεται η ασπιρίνη. Το δεντρολίβανο μπορείτε να το προσθέσετε σε dressings σαλατών, σε κρέατα ή και σε σούπες.

Προσθέστε αυτές τις μαγικές τροφές στη ζωή σας και δείτε τη διαφορά.

queen.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 «αθώες» τροφές που δεν γνωρίζατε ότι σας παχαίνουν
Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση